Καλησπέρα κι από μένα. Μπήκα στον τρίτο μήνα μόνο με η.τ και μού έχουν συμβεί περίπου όλτα αυτά που διάβασα ήδη στις πρώτες 109 σελίδες αυτού του νήματος.....
(ότι αναφορά θα ακολουθήσει αφορά το EGO C της Ovale αγορασμένο από αντιπροσωπεία στην Αθήνα και με όλα τα ανταλλακτικά επίσης)
Γράφω τα συμπεράσματα μήπως και γλιτώνω κάποιους πιο νέους από ταλαιπωρία όπως γλίτωσαν κι εμένα οι παλιότεροι και τους ευχαριστώ.
1. Η γεύση και η απόδοση είναι συναρτήσεις περίπου όλως των εξαρτημάτων του τσιγάρου. Άρα απομένει η ελαχιστοποίηση των μεταβλητών αυτών, ώστε να καταφέρει κανείς να βάλει σε ένα λογαριασμό όσο δυνατό λιγότερους παράγοντες. Ποιές είναι οι στεθερές που μπορώ ανά πάσα στιγμή να έχω και να ελέγχω?
α) Καλή εφαρμογή των κομματιών των τανκ τόσο αυτόνομα όσο και πάνω στο τσιγάρο. Αυτό σημαίνει ότι "μασουλημένα" επιστόμια, χαλαρές τάπες, κακοτρυπημένες τάπες (αν είναι σιλικόνης), πολυχρησιμοποιημένες τάπες κλπ, κλπ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΥΣΗ. Κάτι σημαντικόπου δεν αναφέρθηκε είναι η οξύτητα του σάλιου του καθενός
Σε αυτό το σημείο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τον ιδρώτα μας. Κάποιοι "χαλάνε" ρούχα κι άλλοι αλλοιώνουν ότι έρχεται σε επαφή μαζί του (π.χ. μουσικοί εγχόρδων σκουριάζουν τάστα παίζοντας). Το ίδιο συμβαίνει και με το σάλιο. Οι λύσεις είναι δύο:
i) Συχνή αλλαγή των τάνκ
ιι) Πλύσιμό μετά από κάθε χρήση και γέμισμα
β)
Σωστή εφαρμογή του κώνου στο βίδωμά του και στο τσιγάρο . Αυτό μου έμοιαζε περίπου αυτονόητο μέχρι που διαπίστωσα ότι γνωστός μόνιμα άτμιζε με στραβωβιδομένο κώνο καθώς δεν καθάρισε οτέ τις βόλτες. Αποτέλεσμα.....διαρροές ατμού στο πάνω μέρος και υγρού στον ατμοποιητή
γ)
Έλεγχος της μπαταρίας . Καθώς οι περισσότεροι δε μπορούν να μετρήσουν με όργανο την απόδοση καλό είναι να μην τις αφήνετε να τελειώσουν τόσο τη διάρκεια πριν την επαναδόρτιση όσοκαι τη διάρκεια της συνολικής ζωής τους. Ο έλεγχος σε όλα αυτά μπορεί να γίνει εμπειρικά καθώς θυμόμαστε καλά πως λειτουργεί μια νέα μπαταρία όταν αγοράσαμε το τσιγάρο.
δ)
Ατμοποιητής - Ο μεγάλος άγνωστος. Έχω ζήσει με κάποιον από αυτούς 2 μέρες ενώ με κάποιον άλλον 20 με ίδια συντήρηση. (Ατμίζω 4-5 ml την ημέρα, στα υγρά θα αναφερθώ παρακάτω). Επίσης έχω ακολουθήσει τις περισσότερες από τις μεθόδους που διάβασα εδώ εκτός των πολύ εξειδικευμένων όπως του φίλου - γητευτή που σε ένα βίντεο έφτιαξε και αντίσταση....
Παρατήρησα πως πράγματι ένας σούπερ καθαρισμός όπως και τα τεστ κοπώσεως της αντίστασης
παρατείνουν κατά τι τη ζωή του ατμοποιητή αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η ιστορία όπως επίσης δεν ξέρω τι και πόσο από αυτό το καρβούνιασμα - ξεκαρβούνιασμα της αντίστασης καταλήγει στα πνευμόνια και στο αίμα μας που με τόσο κόπο κόψαμε το κ.τ για να τα προστατεύσουμε αμφότερα. Ωστόσο και επιστρέφοντας στην αρχική παρατήρηση νομίζω ότι η ίδια η κατασκευή του συγκεκριμένου τύπου ατμοποιητών φαίνεται να είναι τόσο πολυπαραγοντικά αλλοιώσιμη ώστε μάλλον οι δικές μας προσπάθειες φαίνονται σε μεγάλο βαθμό μάλλον τυχαία πετυχημένες ή τυχαία αποτυχημένες....
. Ως εκ τούτου νομίζω ότι πέραν του απλού καθαρίσματος και σε περιπτώσεις αστοχίας υλικού ένα τραβηγμα του φυτλιού ή έναν καθαρισμό της αντίστασης το κάτι παραπάνω φοβάμαι ότι δεν αξίζει τον κόπο (πέραν βέβαια της χειρονακτικής χαράς και ενασχόλησης που σέβομαι και κατανοώ απόλυτα). Να διευκρινίσω για μια ακόμη φορά ότι μιλώ για τέτοιες επεμβάσεις κι όχι για πλήρης αναπροσαρμογές που τόσο εντυπωσιακά κάνουν μερικοί φίλοι εδώ μέσα...
ε)
Υγρά - Ποιότητα - χρήση. Στη δική μου αντίληψη ο ατμοποιητής λειτουργεί καλύτερα με PG και είναι λογικό, ας μην το αναλύσουμε. Ωστόσο η VG συνήθως προκαλεί μικρότερες διαρροές, λογικό κι αυτό ως πιο παχύρεστη. Προσωπικά αν η Pg (9mg) δε με χτυπούσε τόσο στο λαιμό θα διάλεγα αυτή καθώς στο βωμό της γεύσης και του χτυπήματος θυσιαζω ατμό και μικροδιαρροές
Δυστυχώς δε μπορώ να την αντέξω, όπως από την άλλη δε μπορώ να αντέξω την παχυρευστότητα της Vg (το ίδιο ζορίζεται κι ο συγκεκριμένος ατμοποιητής) Έτσι κατέληξα σε μια δοσολογία περίπου 3/4 Pg (η οποία περιέχει και vg από το εργοστάσιο) και 1/4 vg. Αποτέλεσμα...Καλό χτύπημα - Καλός καπνός - καλή λειτουργία ατμοποιητή και ελάχιστες διαρροές.
Ελπίζω να βοήθησα