Αν υπάρχει κάποια εμπάθεια μαζί μου, αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με το θέμα.
Το θέμα άνοιξε προς ενημέρωση όλων μας (και μένα μαζί) αφού παραδέχθηκα ότι μέχρι πρότινος είχα πιστέψει αυτά που είχα διαβάσει και ούτε είχε πάει το μυαλό μου να το ψάξω.
Ο cv2et μέτρησε κιόλας τη θερμοκρασία. Ωστόσο, κάνοντας αναζήτηση στο φόρουμ δεν βρήκα κάποιο θέμα να διαπραγματεύεται τη θερμοκρασία.
Έψαξα πηγές στο διαδίκτυο και παρέθεσα στοιχεία. Που σαφέστατα δεν σκαρφίστηκα.
Εσύ crisx βάλθηκες να αμφισβητείς την κατάρτισή μου. Δικαίωμά σου. Μην με προσλάβεις αν θεωρείς ότι είμαι κομπογιαννίτης.
Εν πάσει περιπτώσει αν θέλεις να προσθέσεις γνώση στο θέμα που είναι "ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ", μπορείς να συνεισφέρεις.
Κι εσύ και όλοι... Και θα ειπωθούν και ανακρίβειες, αλλά σε κάθε περίπτωση εδώ μέσα δεν πρέπει να απευθύνεται κάποιος λες και μιλάει σε αμφιθέατρο.
Υπάρχει μια "ποιητική αδεία" ακριβώς για να γράφει έκαστος, πράγματα προσιτά στο μέσο χρήστη που μπορεί να είναι και απόφοιτος δημοτικού.
Εν τέλει εδώ δεν γίνεται μάθημα Χημείας, ειδικά Λυκείου. Στα δικά μου νήματα τουλάχιστον προσπαθώ να θέσω προς συζήτηση πράγματα που ενδιαφέρουν μερίδα από ατμιστές.
Ούτε το έπαιξα αυθεντία. Το ψάχνω γιατί δεν ξέρω. Αλλιώς θα έγραφα μανιφέστο.
Ευελπιστώ να μην μπέρδεψα χρήστες. Και να μην πήρα στο λαιμό μου κάποιον που διάβασε τα γραπτά μου.
Καμμιά εμπάθεια δεν υπάρχει στο πρόσωπο σου. Δε σε ξέρω και από χτες για να σε αντιπαθώ. Αντιθέτως μάλιστα, και αν ο Admin μου δώσει και την άδεια, θα δημοσιεύσω τα pm που σου είχα στείλει αρχικά και στα οποία αναφερόμουν πόσο θετικά βλέπω μια τέτοια κίνηση που πας να κάνεις και πόσο ωφελημένοι θα είμαστε όλοι μας. Μόνο αντιπάθεια δηλαδή δεν εξέφραζαν!
Όποιος διαβάσει όμως τα μυνήματα σου από την αρχή μέχρι σήμερα, αρχίζει να σχηματίζει μια άποψη περί αυθεντίας στα e-liquid, παρόλο που το αρνείσαι. Ας ανατρέξει κανείς στις δημοσιεύσεις σου να το διαπιστώσει εύκολα. Κάνεις αναφορές περί επαφών με το Πανεπιστήμιο Πάτρας στο οποίο φοίτησες φαντάζομαι, μιλάς με επιστημονικούς όρους και δυσνόητα σε πολλά σημεία (παρότι υποστηρίζεις οτι τα γράφεις όσο πιο απλά μπορείς), αρκετές φορές δεν απαντάς καν σε αυτό που σε ρωτάει ο άλλος αλλά απαντάς κάτι σχετικά με αυτό, γράφεις με τέτοιο τρόπο ώστε η άποψη σου να μην μπορεί (ψυχολογικά) να δεχτεί αντίλογο από εμάς και χτίζεις (θέλω να πιστεύω όχι εντεχνιέντως) μια εικόνα που αργότερα δεν θα μπορεί να επιδέχεται αμφισβητήσεις από εμάς του αδαείς στο αντικείμενο. Προσελκύεις την μάζα. Αν μη τι άλλο ποιος μιλάει λες και βρίσκεται σε αμφιθέατρο;
Αυτό που δεν δέχομαι είναι να μπαίνουν εδώ μέσα τέτοιου τύπου άνθρωποι, να πουλάνε καπνούς και φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να έχουν ως απώτερο σκοπό, αυτό που δήλωσες εσύ ο ίδιος. Την πώληση e-liquid.
Αυτό που δε δέχομαι είναι να κατευθύνομαι εγώ και πολύς άλλος κόσμος, σαν μάζα που είμαστε προς τα εκεί που μπορεί να θέλουν ορισμένοι. Γιατί δυστυχώς στο αντικείμενο είμαστε αδαείς. Δεν είμαστε χημικοί. Το 99% εδώ μέσα δεν ξέρει τι του γίνεται όσο αφορά το η.τ και τα υγρά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσπαθεί να μάθει. Κ από άποψη πρακτικής και από άποψη θεωρητικής πλευράς. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τι κινδύνους μπορεί να ενέχει αυτό το πράγμα. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει οτι αν είναι λίγο πονηρίδης και διπλωμάτης και χειριστεί σωστά το θέμα, μπορεί να κατευθύνει ανθρώπους εκεί που θέλει αυτός. Πόσο μάλλον αν οι άνθρωποι αυτοί είναι του δημοτικού... Ποιητική αδεία δεν υπάρχει. Όχι για τους δηλώνοντες ως ειδικούς.
Δεν γίνεται λοιπόν εσύ ολόκληρος χημικός κατά πως υποστηρίζεις να υποπέφτεις σε σφάλματα τύπου 'η εξάτμιση είναι πάνω από το boiling point'. Είναι εντελώς άκυρα πράγματα. Εμείς οι αδαείς μπορεί να τα απλοποιούμε αυτά και να εννοούμε το ίδιο πράγμα με την εξάτμιση και την ατμοποίηση αλλά ένας χημικός ακριβώς λόγω αντικειμένου δεν κάνει τέτοιου τύπου 'λάθή'. Είναι συγκεκριμένος. Ακριβώς γιατί ξέρει πόσο μεγάλη διαφορα υπάρχει στο ένα με το άλλο πράγμα. Ακριβώς γιατί ξέρει οτι αν πει τέτοιο πράγμα μπροστά σε άλλο χημικό θα φάει μεγάλο κράξιμο.
Για μένα τα φρένα είτε είναι ταμπούρα είτε δισκόφρενα, είναι φρένα. Κάνουν την ίδια δουλειά. Για τον αδαή φρενάρουν. Για τον μηχανικό δεν έχει καμμιά σχέση το ταμπούρο με το δισκόφρενο. Έτσι για να το απλοποιήσω και να το κάνω πιο κατανοητό.
Το θέμα δεν είναι το flash point, ή το boiling point. Το θέμα είναι να μην παρασυρόμαστε εμείς οι αδαείς από τύπους που άλλα είναι και άλλα θέλουν να δείχνουν.
Όταν πρωτομπήκα εδώ έτυχε να μιλήσω με μια παλιά καραβάνα του forum. Οι πρώτες του κουβέντες ήταν, ότι βλέπω εδώ να το ψάχνω. Να μην το υιοθετώ με ελαφρά την καρδία. Να είναι καλά ο άνθρωπος αυτός.
Μακάρι να είσαι αυθεντία γιατί θα προσφέρεις πολλά στο αντικείμενο. Αν όμως φίλε μου πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δυστυχώς η όλη σου κίνηση εδώ μέσα αυτό με προδιαθέτει, ο πρώτος εξοστρακισμός από μένα θα είναι.
Parpen σέβομαι την άποψη σου όπως και όλων εδώ μέσα, αλλά αν φίλε μου είναι λανθάνουσα συμπεριφορά το να διαπιστώνεις ότι άλλα ισχύουν και άλλα φαίνονται τότε δεν υπάρχει νευρική κρίση στο να αντιδράς. Εκτός και αν το θεωρείς φυσιολογικό, όπως το θεωρούσαμε τόσα χρόνια τώρα το δούλεμα. Κατευθύνεται εκεί που πρέπει, πίστεψε με.
Edit:
Το θέμα άνοιξε προς ενημέρωση όλων μας (και μένα μαζί) αφού παραδέχθηκα ότι μέχρι πρότινος είχα πιστέψει αυτά που είχα διαβάσει και ούτε είχε πάει το μυαλό μου να το ψάξω.
Χμμ, θες να μου πεις δηλαδή εδώ πέρα οτι, εσύ ο χημικός, η αυθεντία στα e-liquid, ο επιστημονικός συνεργάτης στα e-liquid του κολλητού σου που πρόκειται να ανοίξει μαγαζί με υγρά 'αύριο' και να τα διαθέτει στον κόσμο για να τα ατμίζει, δεν γνώριζες ποιο είναι το flash point της Pg (99°C) και της Vg (160°C) και πίστεψες αυτά που διάβασες, οτι δηλαδή η θερμοκρασία που αναπτύσσεται είναι στους 40-50 βαθμούς κελσίου. Εδώ στις δημοσιεύσεις σου εξειδικεύεσαι και αναλύεις πολύ πιο άγνωστα για το η.τ θέματα και δεν ήξερες το flash point. Μάλιστα... Πιο πολύ μου κάνει για αποσπασματική συλλογή πληροφοριών από το internet... Σα να λέμε σε κάποιον, που λέει πως είναι μηχανικός της porche και μας εξηγεί την φιλοσοφία του dsg κιβωτίου ταχυτήτων, ότι το χιλιάρι cinque πιάνει τα 250 τελική απείραχτο και αυτός το πιστεύει. Και αποκαλείται μηχανικός ... Την κατάρτιση σου την αμφισβητείς μόνος σου. Κ όχι δε θα σε προσλάβω αν ποτέ ασχοληθώ με e-liquid! Λυπάμαι μόνο αυτούς που θα παρασύρεις με την δήθεν εξειδίκευση σου...Κανένα άλλο σχόλιο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του...