Ωραίο θέμα.
Τώρα τελευταία πολλοί φίλοι και γνωστοί που δεν μπαίνουν σε forum ή γενικά δεν ενημερώνονται και
δεν έχουν "κάβα" από βάσεις/υγρά, μου λεν πάνω-κάτω τα ίδια: "τι κάνουμε, το γυρνάμε στο τσιγάρο?"
Ήθελα κάπου να εκφράσω τη γνώμη μου, αλλά δεν ήξερα που... μου έδωσες "πάσα" την τέλεια ευκαιρία.
Κατ 'αρχήν, όποιος δεν το γύρισε στο ηλεκτρονικό για λόγους υγείας ή τελοσπάντων δεν υπολογίζει το
"υγεία πάνω απ'όλα", στο καλό και να μας γράφει. Ειδικά όταν σε συζητήσεις αναφέρω τα θετικά περί
της υγείας και ακούω ένα ξερό ή αδιάφορο "ναι, OK", ε εκεί θέλω να σπάσω δόντια. ΔΕΝ είναι "ναι, ΟΚ",
ΔΕΝ το προσπερνάς, ΔΕΝ βάζεις τίποτα παραπάνω από την υγεία. Δεν παίζει καν να συγκρίνεις/εξισώνεις
κανονικό με ηλεκτρονικό σε θέμα υγείας. ΔΕΝ επιστρέφω στο λαχιάνασμα, ΔΕΝ επιστρέφω στη μπόχα,
ΔΕΝ επιστρέφω στις μέρες που στο "κρεβάτι" υπολειτουργούσα. Και πολλά άλλα (κίτρινα δόντια, κίτρινα
νύχια κτλ κτλ, πιστεύω είναι γνωστά στους περισσότερους εδώ μέσα). Και μην μου πείτε πως περιμένατε
μέχρι το τέλος της ζωής σας να ατμίζετε ανέμελα σε ανθισμένα λιβάδια και πελάγοι ευτυχίας με τις παλιές
τιμές των υγρών/βάσεων. Άτμιζαν άτομα DIY 10ml+ τη μέρα με κόστος 2-10€ το μήνα. Άκουσον άκουσον.
Υπήρχαν μάλιστα άτομα που γκρινιάζανε ακόμη και γι'αυτό το κόστος! Τι να πουν και αυτοί που δεν τους
κάτσαν με τίποτα οι βάσεις και παίρναν έτοιμα και τι να πουν και αυτοί που μόνο σε premium γεύσεις βρήκαν
-εν μέρη- ικανοποίηση. Το ό,τι οι τιμές θα απογειώνονταν -αργά ή γρήγορα- ήταν προφανές και αναμενώμενο.
Τι κάνεις για να μη γυρίζεις στο τσιγάρο (με τα σημερινά δεδομένα). Ψάχνεις από κάπου να stockάρεις νικοτινή
(καλή τύχη). Τι κάνεις σε 2-3-4 χρόνια που θα σου τελειώσει; 1. Το κόβεις. 2. Συνεχίζεις σε άλλους ρυθμούς (αυτό
είναι και το δικό μου πλάνο). Κάθεσαι και προσπαθείς να την παλέψεις με μηδενική ή έστω παίρνεις -την ακριβή-
20άρα και την σπας σε 2-3mg (μην πω παρακάτω). Δεν σε ικανοποιεί; Πάρε ένα ντουμανάτο, στρίψε κλαπτονάκι,
πέξε 30-50 watt και συμβιβάσου. Βγάλε από το μυαλό σου ό,τι ήξερες/έκανες στο παρελθόν και κοίτα να βρεις "x"
ικανοποίηση με τα νέα δεδομένα. Και αυτό που γράφεις για τα υγρά και το πόσο σύντομα βγάζουν τα coil εκτός, για
πολλούς από εμάς αποτελεί καθημερινότητα. Έτοιμο υγρό με "x" έντονη γεύση, "y" συντηρητικά, πολλή νικοτίνη και
σφιχτές τζούρες, στις περισσότερες περιπτώσεις = χαμός από κατάλοιπα. Δεν φταιν οι κινέζοι. Έτσι είναι και τα αμερικάνικα,
έτσι είναι και τα ευρωπαϊκά, έτσι είναι και τα Ελληνικά. Αυτό γενικά, πάρτο και λίγο αλλιώς. Δηλαδή θες και γεύση και νικοτίνη
και σφιχτή τζούρα, αλλά θες και "το σκύλο χορτάτο"... Ε δεν γίνεται (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, αλλά δεν είναι του
παρόντος να αναλυθεί παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα).
Τέλος, άμα δεν πρόσεξες, υπάρχουν διάφορα bannerάκια στο site για τον Ελληνικό Σύλλογο Ατμιστών. Με το να γραφτείς,
αλλά και να ενημερωθείς, θα ήταν μια καλή αρχή ώστε να συμβάλεις και 'συ στον αγώνα ενάντια σε όλα αυτά τα κουλά που
παν να σου/μας επιβάλλουν.
Κλείνωντας, με το να σκέφτεσαι να γυρίσεις στο τσιγάρο για οικονομικούς λόγους το 'χεις χάσει το "παιχνίδι" από την αρχή.