Ήρθαν σήμερα τα καλούδια, Hussar και Skyline με το γνωστό 3ευρω στα ΕΛΤΑ.
Τον Skyline δεν τον έχω στήσει ακόμη, αλλά λύνοντας τον και δένοντάς τον ξανά, παρατήρησα τα βιδώματα των parts και το άνοιγμα / κλείσιμο των υγρών και για κλώνος, με εντυπωσίασε!! Θα γράψω στο αντίστοιχο νήμα για την ατμιστική εμπειρία.
Πάμε στον Hussar. Καταρχήν όπως έχετε ήδη πει, πολύ λαδίλα. Κατά τα άλλα, εύκολο στήσιμο. Κανένα πρόβλημα με τη ρύθμιση του airflow, παίζει πολύ καλά και απροβλημάτιστα. Κανένα πρόβλημα με το άνοιξε, κλείσε των υγρών. Πολύ απλό και έξυπνο.
Άφησα το μαμά center pin (2,5 διάμετρος αν δεν κάνω λάθος) και η τζούρα του είναι μια άνετη τσιγαρίσια, πολύ συμπαθητική για τα γούστα μου. Έχω άλλα 2 center pins, πολύ πιο μικρής διαμέτρου τα οποία, φαντάζομαι θα δίνουν πολύ καλή τσιγαρίσια τζούρα.
Έστησα με Kanthal 27ga 2,5 πυρήνα, 5 σπείρες 0,9ohm και παίζω στα 15 Watt, δηλαδή απλά κλασσικά πράγματα. Σε υγρό που γνωρίζω πολύ καλά, αποδίδει εξαιρετικά παρότι έχω μια υποψία σιδεροπλαστικίλας ακόμη. Σε λίγο καιρό και με κάνα πλυσιματάκι ακόμη, λογικά η γεύση του θα ανέβει περισσότερο. Οπότε από γεύση, ναι, φαίνεται πολύ καλή. Η τζούρα του επίσης μου αρέσει.
Βασικά για να μην το κουράζω όλα καλά μου φαίνονται εκτός από την τρύπα στο top cap για την αναπλήρωση του υγρού. Στο πλάι, οπότε με αναγκάζει να έχω οριζόντια το μπουκάλι ή να γείρω τον ατμοποιητή. Επίσης, δεν χωράνε μεγάλα πιπέτα. Οπότε για να μην χαλάμε τις καρδιές μας, η λύση είναι ξεβίδωμα όλο το top cap και όχι απλό βγάλσιμο του δαχτυλιδιού και γέμισμα με ότι γουστάρουμε....
Να πω επίσης, ότι δεν στάζει με τίποτα και δεν υπάρχει πουθενά υποψία διαρροής. Επίσης, ένα o-ringάκι κόπηκε όταν έβγαλα το airflow πριν το αρχικό πλύσιμο αλλά το άλλαξα με ένα άλλο. Η συσκευασία έρχεται με set ο-ρινγκς κάτι που δεν θυμόμουν και παρήγγειλα και έξτρα σετάκι. Ούτε υστερία για άμεση αλλαγή των ο-ρινγκς με γνήσια με πιάνει, ούτε τίποτα. Ίσα ίσα και σε αντίθεση με την γνώμη πολλών φίλων (ξέρω ότι θα δεχτώ αντιδράσεις για αυτό που θα πω), το θεωρώ και φάουλ να αγοράζω κλώνο με 20 ευρώ και να αγοράζω όλα τα μαμά ο-ρινγκς και spare parts του γνήσιου, εις βάρος των ανθρώπων που έχουν τον γνήσιο και όταν χρειαστούν κάτι, δεν θα βρούν τίποτα από την επέλαση των ακρίδων....
Τελικό συμπέρασμα:
Ζω την εποχή της απόλυτης εμπιστοσύνης και ευχαρίστησης των Calix v3 και Kaifun v5. 2 ατμοποιητές του καθενός στήνονται συνεχώς! Στο rotation παίζουν δυνατά ο Phenomenon Lite και ο Tayfun GT3, τέρατα γεύσης αλλά με minor θεματάκια. Πιθανότατα για πρώτη φορά, θα βάλω κλώνο στο rotation, για χάρη του Hussar.
Παιδιά, χωράει 5,7ml τελικά ο κλώνος της Coppervape? Kαι επίσης το άλλο center pin είναι 2mm ή μικρότερο? Μικρό μου φαίνεται για 2mm