@valsam Το θέμα εμφάνισης είναι υποκειμενικό. Εμένα δεν μου αρέσει ούτε το μοντάκι, ούτε ο ατμοποιητής που διάλεξες ως εμφάνιση. Π.χ. το subox το θεωρώ κουκλί, και ειλικρινά, αν έχω ποτέ την οικονομική άνεση να σκοτώσω χρήματα να έχω ένα μοντάκι να... κάθεται, θα ήθελα να το πάρω. Ο δε Subtank Mini θεωρώ επίσης θεωρώ πως είναι πιο εμφανίσημος. Το θέμα, όμως, ΔΕΝ είναι η εμφάνιση.
"Εμφάνιση" έχει ο πίνακας με το Στρατηγό καβάλα στο άλογο που είχε η Θεία η Λουκία στο σαλόνι της.
Το θέμα σε ατμιστικό εξοπλισμό είναι "να κάνει τη δουλειά του".
Ε, ο Subtank Mini όχι απλά "κάνει τη δουλειά του", μα βλέπω να αναφέρεται πολύ στο εξωτερικό πως θεωρείται πια το... standard "για πνευμονικές τζούρες" όπως ο Kayfun θεωρείται για τσιγαρίσιες. Το δε iStick 30W ήταν υπερ-χιτ και έχει πουλήσει κάτι εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια. Το δε 40W μπορεί να είναι νεότερο και λιγότερο δοκιμασμένο, αλλά ακολουθεί ακριβώς την ίδια λογική και το ίδιο design - αμφιβάλω αν έκανε κάποια τόσο τραγική αλλαγή η eLeaf ώστε να κατέστρεψε τη... συνταγή.
Ό,τι και αν επιλέξεις, πάντως, δυο είναι οι πιθανότητες: αν μπαίνεις τώρα στο χώρο του vaping, παίζει το σύνολο να σου φανεί κομματάκι μπλέξιμο: φόρτιση σχετικά συχνά, κάπως αδύναμο το μοντάκι για να "τρέξει" απαιτητικούς ατμοποιητές όπως πρέπει, άλλα "κουσουράκια" που ούτε καν θα έχεις συνηδειτοποιήσει αρχικά. Να, αν δεις στη συζήτηση εδώ σχετικά με τις μπαταρίες, εγώ μόλις πήρα ένα Sigelei 150W TC. Γύρω στα €80. Χρειάζεται και έξτρα μπαταρίες. Βάλε άλλο ένα εικοσάρικο - τριαντάρικο, πάνω-κάτω, να πάρεις μια τετράδα για να εναλλάσσεις. Βάλε και έναν φορτιστή άλλα €20 - €30. Χρειάζονται όλα αυτά; Όχι. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα iStick 30W; Μπορείς. Έλα που το iStick 30W εμένα μου έδινε αίσθηση "καμμένου βαμβακιού" οταν δοκίμαζα να ανέβω πάνω από τα 15W, ενώ ο ίδιος ατμοποιητής (Ατλαντίδα) με το ίδιο ακριβώς υγρό και coil "τρέχει" στο Sigelei μέχρι και στα 20 - 24W χωρίς αυτό το πρόβλημα! Από ό,τι φαίνεται, πρέπει να έχει να κάνει με το ΠΩΣ "δίνει ρεύμα" το ένα σε σχεση με το άλλο. 15W τα μεν, 15 και τα δε, αλλά ανάλογα με το μοντάκι και την πλακέτα αλλάζει ο τρόπος διαχείρισης τους (δεν μπαίνω σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες διότι δεν τις γνωρίζω).
Προφανώς δεν σου λέω να σκάσεις εξαρχής τόσα χρήματα. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, όμως, που μόλις πριν τέσσερα μηνάκια κατέβαζε 2-3 μεγάλους Golden Virginia την εβδομάδα, θεωρώ πως αν πάρεις "μικρό και φθηνό" σύνολο, αισιοδοξώντας να κόψεις το κάπνισμα "στη φτήνια", ένα από δυο πιθανά πράγματα θα συμβούν: είτε θα απογοητευτείς στο κοντινό μέλλον και θα ξαναγυρίσεις στο τσιγάρο, είτε απλά θα κάνεις αναβάθμιση στο κοντινό μέλλον και ό,τι πάρεις αρχικά θα μπει σε ένα συρτάρι για... αιώνια αποθήκευση.
Και μην βλέπεις και πιστεύεις μόνο εμένα. Εξάλλου, είμαι νούμπ - το ίδιο με εσένα. Ψάξε και δες τι εξοπλισμό έχουν τα υπόλοιπα παιδιά εδώ. Δεν το κάνουν απλά από χόμπι, αλλά και επειδή ο χώρος εξελίσσεται και καθετί νέο δεν βγαίνει απλά για να έχει κάτι να πουλά ο κατασκευαστής του, αλλά και διότι ΕΙΝΑΙ, με τον άλφα, βήτα ή γάμμα τρόπο, καλύτερο από ό,τι έχει προηγηθεί.
Για αυτό, πάρ'το απόφαση, και ναι μεν ΜΗΝ σκάσεις τα κέρατα σου να πάρεις εξαρχής κάτι ακριβό, μα πάρε κάτι δοκιμασμένο που σου προτείνουν και άλλοι και βλέπεις να έχει αποδοχή. Αν πήγαινες στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα, και σε έπιανε ακριβώς εκεί παραμάσχαλα ένας ύποπτος τυπάκος με μελαμψή επιδερμίδα, με ένα "πάλε από εντώ, έκει καλό πλάμμα είκοσι τσι εκατό πτηνότερο, πάλε, πάλε", σε μια noname χαρτοσακούλα από πρώην πασατέμπο, θα προτιμούσες να πάρεις τον καπνό σου από αυτόν για να γλιτώσεις €2; Στον ατμοποιητή γιατί κοιτάς να γλιτώσεις... €5; Στο μοντάκι, που έχει και μπαταρία και - άσχετα με το τι μου λένε συνέχεια οι υπόλλοιποι εδώ - ΜΠΟΡΕΙ και "να κάνει μπαμ" αν κάτι πάει στραβά, επίσης, γιατί κοιτάς να γλιτώσεις άλλα €5; ΔΕΝ θα τα γλιτώσεις από, συνολικά... δυο πακέτα τσιγάρα, που ΔΕΝ θα τα καπνίσεις χάρη στον νέο εξοπλισμό σου;
Ξέρεις από που αλλού μπορείς να γλιτώσεις χρήματα; Έψαξες εδώ για DIY, για αρώματα και μίξη τους με PG και VG που μπορείς να πάρεις από το... φαρμακείο της γειτονιάς σου;
Ειδικά για αυτή την περίπτωση ετοιμάζω eBook όπου, ανάμεσα σε άλλα, εξηγώ πώς να κάνεις τα πάντα στη φτήνια. Το "στη φτήνια" δυστυχώς προϋποθέτει κάποιο αρχικό κόστος: τα €150 - €200, ΔΕΝ τα γλιτώνεις. Πώς νιώθεις, όμως, στην ιδέα πως αυτά μπορεί να είναι το αντίστοιχο των τσιγάρων σου για... έναν ολόκληρο χρόνο;! Ε, ΕΤΣΙ πάει! Θα πάρεις φτηνό μοντακι; Αν δεν σου βγάλει προβλήματα, θα σκάσεις άλλα €20 - €30 σε ένα, δυο, τρείς μήνες "για κάτι καλύτερο". Κάνε τις πράξεις: €30 ανά τρίμηνο, €120 το χρόνο! Θα σκάσεις €80, όπως έσκασα τώρα, να πάρεις ένα Sigelei 150W; Αν δεν το κοπανάς στον τοίχο και το πετάς από τον έκτο, παίζει να σε βγάλει και περισσότερο από χρόνο - διαβάζω σχόλια από άτομα που έχουν τα δικά τους (παλαιότερα μοντέλα) δυο ή και περισσότερα χρόνια. €120 το χρόνο "τα φτηνά", €80 το χρόνο "τα καλά".
Προφανώς ΔΕΝ θέλω να σε αποθαρρύνω - πάρε ό,τι θέλεις, όπως το θέλεις. Και σίγουρα ΔΕΝ είμαι ο πλέον έμπειρος για να σου πει τι να κάνεις. Μέσα σε τρία μηνάκια, όμως, έχω πλησιάσει το... χιλιάρικο σε κόστος. Τα είχα; Όχι. Τα έσκασα; Ναι. Γιατί; Διότι α) έκοψα το κάπνισμα κατά 99%, και τα θεώρησα "κόστος θεραπείας", β) διότι ό,τι έμαθα και πήρα τώρα "θα με βγάλει για ένα χρόνο και βάλε" (αν και έχω κολλήσει και... μάλλον θα συνεχίσω να σκάω κανένα εικοσαρικακι - τριαντάρι το μήνα σε παραφερνάλια) και γ) διότι αν κάποιος μου είχε πει ό,τι σου λέω τώρα εγώ, θα είχα γλυτώσει ένα κατοσταρικάκι - διακοσαρικάκι από αυτά που επίσης είτε προσπάθησα "να γλιτώσω σε κόστος" είτε ξόδεψα σε περιττά πράγματα λόγω νουμποσύνης (π.χ. μόνο τα ανταλλακτικά coils για την Ατλαντίδα μου, με την οποία ξεκίνησα, μου πήγαν ένα €45άρι, διότι τότε θεωρούσα δύσκολο να στρίβωβ coils μόνος μου).