Μην τρελαίνεσαι valsam, αυτός είναι ο στόχος τους: να σε τρελάνουν με τις ατελείωτες επιλογές και να ψωνίσεις.
Τα πράγματα είναι απλά:
- Μπορεί να πάρεις γνήσιο και να μη σου κάνει ο τρόπος που ατμίζει (ή να σου βγει φανταστικός και να λες χαλάλι τα λεφτά που έδωσα).
- Μπορεί να πάρεις κλώνο και να μη βιδώνει καν η καμπάνα στη βάση (ή να σου βγει φανταστικός και να λες ευτυχώς που δεν τα έσκασα να πάρω γνήσιο).
- Μπορεί να πάρεις επώνυμο και να ξεβάφει το χρώμα, μπορεί να πάρεις no name και να είναι τέλειο (ή να σου καίει λίγο το κομοδίνο κάθε φορά που φορτίζεις).
- Μπορεί να πάρεις "αεράτο" και να πνίγεσαι προσπαθώντας να κάνεις mouth to lung (ή να είσαι των πνευμονικών και να πάθεις την πλάκα σου).
- Μπορεί να πάρεις κάτι kayfunοειδές και να σε ξενερώσει η σφιχτή τζούρα και το σφύριγμα (ή να καταλάβεις γιατί όλοι θέλουν να φτιάξουν κάτι σαν κι αυτό).
Και για όοοολα αυτά θα διαβάσεις φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς, ανάλογα με το τί έχει τύχει και τί αρέσει στον καθένα. Το μόνο που μπορεί να είναι σχετικά πιο αντικειμενικό είναι η ποιότητα κατασκευής, γι' αυτό και είναι η μόνη ασφαλής συμβουλή των περισσότερων να πάρεις κάτι γνήσιο. Ασφαλής λέω, όχι καλύτερη/πιο σωστή. Γιατί σ'αρέσει δε σ'αρέσει το αποτέλεσμα, θα έχεις πάρει το πιο ποιοτικό που κυκλοφορεί στο συγκεκριμένο προϊόν.
Κατά τ'άλλα, έχω τον κλώνο Taifun GT II που έλεγες στην αρχή, ήταν στην ουσία ο πρώτος μου επισκευάσιμος και μου έχει βγει πάρα πολύ καλός -αν ρίξεις μια ματιά
στο νήμα του όμως, θα δεις ότι έχει ελαττώματα για πολλούς, για άλλους όχι ή δεν είναι εξίσου σημαντικά.
Για μένα, ο καλύτερος τρόπος να μη χαθείς στις τόσες επιλογές και να μην ξοδέψεις τσάμπα τα λεφτά σου (ακόμα και αυτά τα 30-40 για κάτι που φαίνεται τώρα φοβερό value for money) είναι να δοκιμάσεις δωρεάν (αφού μπορείς!) οσο περισσότερα προϊόντα μπορείς και μετά να πάρεις είτε το προϊόν που δοκίμασες (αν αντέχει η τσέπη σου) είτε αυτό που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες. Πολλά 10αρικάκια έχω δώσει γιατί "κοίτα προσφορά το υγρό, μόνο 0.20/ml" και πάει νεροχύτη (μαζί με το δεκάρικο) είτε "πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μηχανικό, στο φινάλε ένα 10άρικο έχει" και κάθεται μέσα στο συρτάρι (χωρίς το δεκάρικο).
Για όλα τα παραπάνω δεν μπορεί κάποιος να σου πει "πάρε αυτό ή το άλλο" κι αν πρέπει οπωσδήποτε να αποφασίσεις με βάση τη γνώμη κάποιου άλλου, τουλάχιστον διάλεξε τη γνώμη κάποιου που με βάση
όλα τα προηγούμενα λεγόμενά του σου φαίνεται πιο εμπεριστατωμένη/ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.
Κλείνοντας, γενικότερα, όταν 10 άνθρωποι λένε κάτι κι εσύ λες κάτι άλλο, δε σημαίνει ότι έχουν δίκιο οι άλλοι. Όταν όμως 10 έμπειροι άνθρωποι, γνώστες, που έχουν δοκιμάσει διάφορα και ξέρουν τί κυκλοφορεί λένε κάτι, τότε οι πιθανότητες είναι υπέρ τους.