[justify]@Georgechalkida, καλησπέρα. Αν θέλεις τη γνώμη μου θα πω: Με κλειστά μάτια. Κυριολεκτώ. Τον έχω δει κι εγώ τον Busardo σε όσα λέει για τον Pallas. Σε αρκετά σημεία δεν συμφωνώ καθόλου, σε άλλα, “ναι και όχι”. Σε αυτά που λες, η τροφοδοσία είναι άψογη (χωρίς καμία υπερβολή σε αυτό που λέω), το δεύτερο που αναφέρεις, διαρροές. Στις πρώτες σου επαφές με τον Pallas, ναι, πολύ πιθανό να δεις υγρό στις εισαγωγές αέρα, όμως, είναι καθαρά από τον χρήστη, μέχρι να δεις πώς λειτουργεί. Μετά από ελάχιστο χρόνο (θέμα λεπτών), δεν θα ξαναδείς ποτέ το παραμικρό. Και για το τελευταίο που λες, είτε ss επιλέξεις, είτε το οτιδήποτε, δεν θα έχεις κανένα θέμα με hot spots. Η αντίσταση μπορεί να κατέβει πολύ κάτω, το βάθος είναι υπεραρκετό (5mm, από κορυφή κεντρικής εισαγωγής μέχρι τις βάσεις των βιδών), συν το ότι ο χώρος είναι καλοσχεδιασμένος για πάρα πάρα πολλά πράγματα από πλευράς χρήστη. / Κάτι ακόμα, στην πιο σφικτή του επιλογή, είναι πιο οικονομικός ακόμα κι απ' τον Keras. Για να καταφέρει κάποιος επισκευάσιμος να είναι πιο οικονομικός, ε, είναι πραγματικός σφικτοτζούρης...[/justify]
[justify]Για να μην κουράζω. Πιστεύω απόλυτα πως είναι από τις πιο άριστες επιλογές καθαρού σφικτού τσιγαρίσιου. Σπουδαία γεύση, καταπληκτικό χτύπημα, αξιοπρεπές ντουμανάκι. Στην πιο σφικτή επιλογή του, έχω πάρει κορυφαία γεύση και ανάλυση. Επίσης, να πω και κάποια αρνητικά που εγώ είδα. Στην παρακάτω εικόνα, τα κομμάτια του τανκ, βιδώνουν και -κυρίως- ξεβιδώνουν με μία δυσκολία (ειδικά μέχρι να τον συνηθίσεις). Γενικά, με το θέμα λύνω-δένω τον Pallas, όλα τα κομμάτια του είναι άψογα. Ελάχιστα o-rings (4), στη βάση δεν πειράζω τίποτα πέρα από το δαχτυλίδι ρύθμισης αέρα, το στήσιμο για κάποιον λίιγο έμπειρο ατμιστή είναι παιχνίδι, το αρνητικό στα μεταλλικά του τμήματα θα έλεγα πως είναι το “βιομηχανικό στιλ” του, δηλ., τα σπειρώματα δεν είναι βούτυρο, είναι μεν καλοσχεδιασμένα χωρίς κανένα ελάττωμα, όμως είναι σπαρτιάτικη η φιλοσοφία του με σφικτά δεσίματα και σκληρά σπειρώματα, χωρίς φινιρίσματα και φρου φρου, (σαν να έβγαλε επισκευάσιμο η Caterpillar…).[/justify]
[justify]Τώρα που μιλάμε, έλυσα τον Pallas, έπλυνα, στέγνωσα και επέλεξα απλό χοντρούτσικο κάνθαλ, και του έβαλα δύσκολα κι αταίριαστα για σφικτό επισκευάσιμο: Kanthal 0.4mm, 2.5mm πυρήνας, 8 σπείρες, 1Ω, 12-14W. Υγρό αναπλήρωσης με φουλ vg, (μπανάνες, κρέμες, κι ό,τι πιο διαφορετικό από καπνικά). Επέλεξα την πιο σφικτή επιλογή του (1mm). Με 1 χιλιοστό στο αέρα, με φουλ vg, με 1 περιστροφή (ρύθμιση από τανκ) για μικρή τροφοδοσία υγρού, (επίσης, ξέχασα να πω, δεν πύρωσα τίποτα στην αρχή τού στησίματος / απλώς τοποθέτησα την αντίσταση και έβαλα το λιγοστό βαμβάκι που ζητάει). Αποτέλεσμα; καταπληκτική απόδοση παντού. Ειλικρινά.[/justify]
[justify]Από γεύση και χτύπημα θα εκπλαγείς. Σπουδαίος. [/justify]