Με δύο ναυτίλους 2 τους τελευταίους 4 μήνες (οι πρώτες μου "ατμομηχανές" που με βοήθησαν -μαζί με το "κατάλληλο" υγρό- να κόψω το τσιγάρο "μαχαίρι" μέσα σε τρεις μέρες), διαπίστωσα ότι κάποιες αντιστάσεις της aspire είναι κακοκατασκευασμένες. Ίσως οφείλεται στο σπείρωμα της κορυφής τους σε σχέση και με το ύψος τους, ίσως και στην ευθυγράμμισή τους από το σπείρωμα της βάσης μέχρι την κορυφή τους (κακή εφαρμογή των δύο τμημάτων τους από το εργοστάσιο). Όταν τις βίδωνα μόνο στο καπάκι ή μόνο στη βάση, δεν υπήρχε πρόβλημα βιδώματος. Αλλά συνδυαστικά τοποθετώντας τις στον ατμοποιητή, το καπάκι του δεν βίδωνε πλήρως. Μου έχουν τύχει τρεις τέτοιες αντιστάσεις μέχρι τώρα (στις περίπου 30). Αν σας τύχει τέτοια και δεν βιδώνει ομαλά και πλήρως το καπάκι του ναυτίλου, πετάξτε την, για να μην καταστρέψετε τα σπειρώματα του ατμοποιητή, προσπαθώντας να βιδώσετε το καπάκι του.
Κατά τα άλλα, αφού πέρασα τη σύντομη φάση του αρχάριου της χρήσης του ναυτίλου 2 (ήμουν τότε και αρχάριος στο άτμισμα), νομίζω τελικά ότι είναι ένας πολύ βολικός στη χρήση και ιδιαίτερα "φορητός" ατμοποιητής. Τον συνδυάζω με το istick pico και συχνά μπαίνει στην πίσω τσέπη του παντελονιού(!!!) για να "ελευθερώσω" τα χέρια μου για λίγο (και δεν στάζει καθόλου). Είναι κατάλληλος για αρχάριους που θέλουν να ξεφορτωθούν αμέσως το τσιγάρο, διατηρώντας την ίδια ευκολία/ταχύτητα που ανοίγουν το πακέτο τσιγάρων για να καπνίσουν. Και σε σχέση με την ευκολία χρήσης που προσφέρει, αποδίδει τη γεύση του εκάστοτε υγρού αρκετά καλά (με την 1.8Ω αντίσταση ακόμα και σε λίγα watt, οπότε κρατάει και η μπαταρία περισσότερο και αντέχει το μπαμπάκι της αντίστασης περισσότερο).
Όμως, το κόστος των αντιστάσεων μπορεί να είναι σημαντικό έξοδο, ανάλογα με το πόσο γρήγορα τις "μπουκώνει" το εκάστοτε υγρό. Οι αντιστάσεις του, λόγω λεπτού σύρματος, μικρής διαμέτρου του πηνίου της αντίστασης και λεπτών στρωμάτων βαμβακιού περιφερειακά του κατακόρυφα τοποθετημένου πηνίου της αντίστασης, χρειάζονται συχνά άλλαγμα (για κάποια υγρά). Συνήθως κρατάνε για 3-4 μπουκαλάκια των 10ml.
Με καθάρισμα του εσωτερικού της "μπουκωμένης" αντίστασης με ένα λεπτό κατσαβιδάκι (περιστρέφοντάς το) και με καυτό νερό και φύσημα του νερού από την κορυφή της αντίστασης, καθαρίζονται κάπως οι αντιστάσεις και κρατάνε για 4-5 γεμίσματα ακόμα (ανάλογα με το υγρό), αφού στεγνώσουν (χωρίς αλλοίωση της γεύσης). Αρκεί να μην ξεχαστείς και αδειάσει το τανκ την ώρα που ατμίζεις (και αρχίσει να "αρπάζει" το μπαμπάκι). Για το καθάρισμα, μετά το ξύσιμο της μάκας του εσωτερικού της αντίστασης με το κατσαβιδάκι, χρειάζεται να φράξεις με τα δάχτυλα τις εισαγωγές αέρα της αντίστασης, για να πιεστεί το ζεστό νερό να βγει από τις εισαγωγές υγρού (που φράσσονται από μπαμπάκι), καθώς φυσάς το ζεστό νερό από πάνω, ώστε έτσι να καθαρίσει το μπαμπάκι (που το βλέπεις από τις εισαγωγές υγρού της αντίστασης να γίνεται πάλι "λευκό" σιγά-σιγά, μετά από μερικά φυσήματα).