Διαφωνώ Neko. Δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Ξεγελάς τον εαυτό σου. Ότι και να σου υποσχεθεί ο υποψήφιος μπορεί να κάνει το ακριβώς αντίθετο χωρίς κανένα κόστος. (Το να μην εκλεγεί ξανά δεν είναι κόστος). Και δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας για αυτό.
Όσο για τη λειτουργικότητα νομίζω ότι ένα σύστημα διαρκούς αξιολόγησης / επιλογής αντιπροσώπων είναι εφικτό πρακτικά.
Για τις πολλές απόψεις έχεις δίκιο. Αργά ή γρήγορα όμως οι καλές θα επιπλέουν και οι κακές θα καταβυθίζονται σε μία βάση δεδομένων (όπως τα νήματα του φόρουμ).
Ο καθένας θα μπορεί να προτείνει ότι θέλει, ότι του ρθει, αλλά αν δεν βρει υποστηρικτές απλά θα μένει μια εγγραφή στο σύστημα.
Με τον τρόπο που αναφέρω θα υπάρχει και επιλογή να ορίσει κάποιος αντιπρόσωπο για όλα τα ζητήματα γενικά (όπως τώρα) αλλά όμως αν κρίνει κάποια στιγμή ότι πάει να κάνει κάτι επιζήμιο θα μπορεί είτε να ορίσει άμεσα άλλον είτε να ψηφίσει / αποφασίσει ο ίδιος για το ζήτημα.
1. Απο τα 25 μηνύματα που έχεις στο φόρουμ, στα 5 μιλάς για άμεση δημοκρατία. Την οποία όμως δέν μπορείς να την προσδιορίσεις ούτε ως πρός την ονομασία της, ούτε ως πρός τις λειτουργίες της. Μου πέρασε η σκέψη οτι μάλλον τρολλάρεις... έστι, απλά.
2. Αφού γνωρίζεις τόσο καλά τα της άμεσης δημοκρατίας, πές μας πόσους συλλόγους σύστησες και σε πόσους άλλους είσαι μέλος, ή πόσους συλλόγους γνωρίζεις τέλος πάντων οι οποίοι λειτουργούν έτσι, με το αμεσοδημοκρατικό σύστημα. Διαφορετικά, μάλλον τρολλάρεις, διότι ό,τι λές, είναι μεγαλόστομα κι αόριστα λόγια του αέρα και μή εφαρμόσιμα στην πράξη.
3. Δέν ασχολήθηκες καθόλου με το καταστατικό του συλλόγου. Διαφορετικά, θα είχες διασπιστώσει οτι προβλέπεται και παύση μέλους ΔΣ ή και παύση ολοκλήρου του ΔΣ πρίν τη λήξη της θητείας τους, με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως. Καί τις ίδιες ή παρεμφερείς διατάξεις αναφέρουν τα καταστατικά σχεδόν όλων των συλλόγων της χώρας.
Αλλά εσένα δέν σ' ενδιαφέρουν τα καταστατικά. Εσύ μπήκες εδώ μέσα για να μιλήσεις αόριστα για άμεση δημοκρατία, δηλαδή για να τρολλάρεις.
4. Ο σύλλογος που μόλις δημιουργήθηκε, και που "αιτείσαι" να λειτουργήσει αμεσοδημοκρατικά, έχει ένα καταστατικό εγκεκριμμένο απο Πρωτοδικείο. Πές μας πώς και σε ποιά συγκεκριμμένα σημεία μπορεί να λειτουργήσει αμεσοδημοκρατικά κατά την άποψή σου, χωρίς να παραβιάζονται οι καταστατικές του διατάξεις.
Κάνε συγκεκριμμένες προτάσεις, κι όχι γενικές κι αόριστες κραυγές περί άμεσης δημοκρατίας.
Άν τις κάνεις, εγώ θα αναθεωρήσω τις σκέψεις μου οτι μας τρολλάρεις και, μπορεί και να σε υποστηρίξω. Διαφορετικά, επιμένω οτι μάλλον τρολλάρεις, και δέν ξανασχολούμαι μαζί σου. Ήδη αρκετά ασχολήθηκα, αλλά κάποιος έπρεπε να δώσει απαντήσεις στις πομπώδεις κι αόριστες κραυγές σου περί αμεσοδημοκρατίας. Αυτά.
Συγγνώμη απο τους υπολοίους για το off topic του μηνύματός μου. Σπύρο, έγραψες πάνω απο μένα όσο έγραφα. Άν ενοχλεί το δικό μου, σε παρακαλώ να το διαγράψεις.