Φιλε kallitexnis καλως ηλθες στο φορουμ! Που ησουν κρυμμενος τοσο καιρο?? Σε χρειαζομαστε εδω, ελπιζω να εχεις ορεξη να μας διαφωτισεις με τις γνωσεις σου Θα σε χρειαστουμε σιγουρα!
Μια ερωτηση απο μενα, αν και οφ τοπικ. Τα συστατικα εκτος της νικοτινης, που περιεχουν τα e-liquids, πιστευεις πως επιβαρυνουν τον οργανισμο μας ή οχι? Ποια η γνωμη σου?
Επισης, εχεις δοκιμασει τα υγρα της Ηalo? Μπορεις να μας λυσεις την απορια, αν εχουν τελικα αλκοολ μεσα?
Ήμουν στο τρέξιμό μου της επιβίωσης. Αλλά τώρα και λόγω επιχειρηματικής επιλογής, θα είμαι πιο συχνός επισκέπτης.
Πρώτο σενάριο (το σύνηθες)Η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται στα e-liquids για μη προφανή λόγο ως προς τον τελικό χρήστη.
Το χρονικό σημείο της διαδικασίας είναι η ανάμιξη της γεύσης και του ενισχυτικού της με τον κυρίως ζωμό (PG,VG,PG-VG).
Όταν λοιπόν γίνεται αυτό, ώστε να μεγαλώσει η διαλυτότητα των ουσιών και να μην μπουν σε διαδικασία π.χ. δόνησης (vortex) για να επιτευχθεί καλύτερη ανάμιξη (βλέπε το μηχάνημα που ανακατεύει στα σιδηροπωλεία το χρώμα για να πάρεις την απόδοση που θες), πρέπει να επιτρέψεις την εξάτμιση της αλκοόλης. Αυτό γίνεται είτε με αερισμό (ρεύμα αέρα) είτε με ελαφρά θέρμανση.
Η ελαφρά θέρμανση δεν βολεύει διότι αρωματικές ουσίες θα χαθούν και θα εξασθενήσει το μίγμα.
Ο αερισμός απαιτεί μεγάλη επιφάνεια (εξάτμιση ουσιαστικά της πτητικής αιθυλικής αλκοόλης), οπότε δεν βολεύει πρακτικά σε βιοτεχνική παραγωγή.
Πρακτική: Σε μεγάλες μονάδες λοιπόν, αφήνουν εντός την αιθυλική αλκοόλη, με τη βεβαιότητα πως θα εξατμιστεί στην αντίσταση αμέσως μόλις θα έρθει σε επαφή ακόμα και με χλιαρή θερμοκρασία (40 βαθμοί Κελσίου) στην αντίσταση. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει είναι πως η πρώτη "τζούρα" φτάνει στους νευρικούς υποδοχείς (αισθητήρες) τόσο στη γλώσσα όσο και στη μύτη του χρήστη.
Συμπέρασμα: Τα καλά παιδιά που τους αρέσει γεύση προμηθευτή που ακολουθεί την εν λόγω διαδικασία, αφήνουν το καπάκι ανοιχτό, αφού πρώτα πιάσουν με το χέρι τους και ζεστάνουν με 35 βαθμούς περίπου το μπουκαλάκι. Το κλείνουν το ανακινούν πιάνοντάς το με όλη την παλάμη και ξαναναοίγουν το καπάκι. Με αυτό τον τρόπο θερμαίνεται η αλκοόλη, την ανακινείς για να την απεγκλωβίσεις από το βαρύτερο ζουμί και όταν φτάσει ψηλά στην επιφάνεια, απελευθερώνεται στον αέρα.
Δεύτερο σενάριο ύπαρξης αλκοόλης είναι η χρήση της στην επεξεργασία για την παραγωγή των ουσιών που αποτελούν το μίγμα. Εκεί πια πρόκειται για πρώτες ύλες "μάντρας οικοδομών" όπου ο Χ πήρε κι ανακάτεψε 1 σακί τσιμέντο και 1 σακί άμμο. Μη καθαρότητα πρώτων υλών, προσμίξεις, υποπροϊόντα. Μακριά. Αλλά σημειώνω ότι είναι σπάνιο.
Συμπέρασμα για την ελληνική αγορά: Έκαστος "εξυπνάκιας" είδε 10 συνταγές DIY, παρήγγειλε 5 μπιτόνια και το παίζει Νίκος Τσελεμεντές. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Αλλά σε άλλο τόπικ η κουβέντα για αυτό.