Για μένα προσωπικά, δεν υπάρχει de facto φιλικό ή εχθρικό περιβάλλον, όπως δεν υπάρχουν de facto καλοί και κακοί άνθρωποι.
Κι επειδή βρέθηκα προχθές σε αυτό το περιβάλλον για να συζητήσουμε και να προετοιμάσουμε το σημερινό Live, μπορώ να πω πως μόνο εχθρικό δεν ήταν. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Η φιλοξενία ήταν άψογη, ο καφές (που παρήγγειλε με τα ίδια του τα χεράκια ο Κώστας) το ίδιο, και η συζήτηση πολύ επικοδομητική και επί του θέματος.
Του βούτηξα κι ένα υγράκι μπανανόψωμο φεύγοντας και δεν είπε κουβέντα... Τι άλλο να ζητήσω;
Το να είναι κάποιος σκεπτικιστής, ακόμα και αρνητικός, δεν είναι πρόβλημα. Ειδικά αν έχει επιχειρήματα.Ίσα ίσα που για μένα προσωπικά αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Το να πείσω κάποιον ήδη πεπεισμένο δεν έχει νόημα.
Εφόσον πιστεύει σε αυτά που πρεσβεύει ο σύλλογος θα γραφόταν έτσι κι αλλιώς. Τα γένια μας θα ευλογάμε;
Το να μπορέσω όμως μέσω μιας συζήτησης να πείσω έναν "αρνητικό" ή έναν σκεπτικιστή, όπως και να το κάνεις το θεωρώ επιτυχία.
Βλέπω τις αρνητικές ψήφους κάτω από το video, τρεις ώρες πριν καν ξεκινήσει και χαμογελάω.
Όπως έκανα και πριν μια εβδομάδα στο video του Kostas44 που είχε αρνητικές πριν καν ξεκινήσει.
Που είχε μπινελίκια στο τσατ πριν καν ανοίξω το στόμα μου...
Ξέρετε τί λένε στην Αγγλία; "Haters gonna hate". Κι έχουν δίκιο. Είναι η δουλειά τους. Αυτό ξέρουν αυτό κάνουν.
Δεν θεωρώ όμως πως ο Κώστας (Φουρτούνης) κι ο Βασίλης (Λαζάρου) είναι τέτοια παιδιά.
Όσες ερωτήσεις επί του θέματος και επί της ουσίας (επί του καταστατικού) μου έκανε προχθές ο Βασίλης, δεν μου έχουν κάνει όλες τις τελευταίες 10 μέρες μαζεμένες. Αντίστοιχα κι ο Κώστας (είχε να ασχοληθεί και με τους καφέδες αυτός). Εγώ αυτό το εκτιμώ. Ακόμα και την σκληρότερη κριτική να υποστώ, θα είναι από έναν άνθρωπο ενημερωμένο. Που ξόδεψε χρόνο να κάτσει και να διαβάσει, όχι μόνο το καταστατικό αλλά όλο το site. Και που γράφτηκε στο σύλλογο από τη πρώτη στιγμή ώστε να μπορεί να συζητά και να ελέγχει από μέσα. Όχι απ' έξω και εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν. Αυτό δεν θέλουμε;
Εγώ τουλάχιστον ναι.Τα video και τα ραδιοφωνικά των τελευταίων λίγων ημερών δεν τα παρακολούθησα λόγω έλλειψης χρόνου, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη γι αυτά.
Θέλω να ελπίζω πως τελειώνοντας το σημερινό live, και απαντώντας σε όσες ερωτήσεις είναι ανθρωπίνως δυνατόν να απαντηθούν,
θα επιστρέψω σπίτι μου και ο σύλλογος θα έχει έστω και ένα παραπάνω μέλος από την στιγμή που έφυγα.
Για μένα αυτό είναι επιτυχία. Θα έχουν πιάσει τόπο τόσες βραδινές ώρες Σαββάτου όλων μας.
Όσο για το αν μεθύσω ή όχι, ε... μεγάλο παιδί είμαι πια... πέρασα τα 18 πριν από 42 περίπου χρόνια

Τα υπόλοιπα θα τα πω εκεί. Ας έχει και λίγο σασπένς.

Ραντεβού σε 2 ώρες