Ειμαι απο αυτους που πρεπει να δω και μετα θα βοηθησω αν μπορω, αλλα εχουμε καταδικασει κατι πριν ακομα ξεκινησει?
Γενική απάντηση που θα δώσω από πλευράς μου για την συγκεκριμένη τοποθέτηση, όχι του φίλου αλλά όλων όσοι έχουν αυτή την στάση (απολύτως σεβαστή αλλά προσωπικά όχι και τόσο κατανοητή).
Τι σημαίνει κατ' εμέ πρέπει πρώτα να δω και μετά να βοηθήσω? Σημαίνει ότι περιμένω
κάποιοι άλλοι να :
- κάνουν όλη τη δουλειά της ίδρυσης
- εγγράψουν μέλη, γιατί σύλλογος και εκλογές χωρίς μέλη είναι ανέκδοτο
- να ψηφίσουν,να τελέσουν την εκλογική διαδικασία και να βγει το ΔΣ και τα άλλα όργανα του συλλόγου
- να αρχίσουν να ενημερώνουν μέσα / φορείς / κυβέρνηση / κόσμο, να ενημερώνουν το site, να φτιάχνουν δελτία τύπου, να παρίστανται σε διάφορες εκδηλώσεις, να εγγράφουν νέα μέλη, να κρατάνε πρακτικά και βιβλία ισολογισμών, κτλ.
- συμπληρώστε ότι άλλες εργασίες πρέπει να γίνονται...
Και εγώ που θα παρακολουθώ περιμένοντας, δεν θα έχω καμία συμμετοχή και φυσικά δεν θα έχω εκφέρει τη γνώμη μου, δεν θα έχω ψηφίσει αυτόν που θεωρώ ότι θα με αντιπροσωπεύσει καλύτερα, δεν θα έχω δώσει δυναμική σε καμία κίνηση.
Και μάλιστα σε ένα σύλλογο που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει (εντός των νομίμων προϋποθέσεων) να γίνει μέλος του, να εκλεγεί και να καθορίσει τις πολιτικές που θα ωφελήσουν τον σκοπό του, χωρίς μάλιστα να διαχωρίζει τα μέλη και να δίνει προνόμια σε κάποιους.
Πώς θα γίνουν όλα τα παραπάνω με μια χούφτα μέλη που ασχολούνται και ένα πλήθος που παρακολουθεί εκτός συλλόγου? Θα υπάρξει σοβαρό αποτέλεσμα από 10 νοματαίους (σχήμα λόγου)?
Μετά εκ του ασφαλούς, θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι μια χούφτα άτομα είναι, δεν κατάφεραν να κάνουν και κάτι άξιο λόγου, καλύτερα που δεν μπήκα και εγώ στον σύλλογο.
Φυσικά και έτσι θα καταλήξει χωρίς συμμετοχή, το όποιο ΔΣ εκλεγεί δεν θα απαρτίζεται από θαυματοποιούς αλλά από ανθρώπους που χρειάζονται την υποστήριξη ενός σεβαστού αριθμού μελών για να μπορούν να κινήσουν θέματα και να δώσουν φωνή στα συμφέροντα των ατμιστών.
Θα καταλήξουμε για μια ακόμα φορά, στο όλα για εμάς χωρίς εμάς...