Είχε ξεμείνει εδώ στα χωριά ,ένα αμάξι ,ένα φορτηγό ,και ενα τραίνο στην μέση τής διάβασης.
Οι συγχωριανοί μου ,δεν μπορούσαν να πάνε ούτε σε δουλειές ,ούτε σε χωράφια ,ούτε για ψώνια.
Έπρεπε απαξάπαντος να μετακινήσουμε τα οχήματα ,από τήν μοναδική διάβαση.
Άρχισα να φωνάζω σε όλα τα ενδιαφερόμενα χωριά ,,να έρθουν άνθρωποι να σπρώξουμε παραπέρα τα ακινητοποιημένα .
Κρύο έκανε ,βροχή είχε ,με το ζόρι μαζευτήκαν 2-3 άτομα.
Δώσε του απο δώ ,σπρώξε από εκεί το αμάξι το κάναμε στήν μπάντα.
ΟΣΟ διάθεση και δύναμη όμως να βάλαμε ,όσο και να ζοριστήκαμε ,το φορτηγό μέτρο δεν κουνιόταν.
Αντε ξανά να παρακαλάμε ,με ντουντούκες ...
Βγείτε βρεεεεε να βοηθήσετε ,θα πεινάσουμε στό τέλος...
ΑΑΑ.....
ΕΓΩ αν δέν δώ τό Μήτσο τόν Τράγιο ,και τόν Κίτσο τόν Αλούπη ,να παένουν να σπρώξουν, εγώ δεν έρχομαι να σπρώξω....
Μα και αυτοί το ίδιο λένε για σένα βρε παλικάριμ Νταμάρο.
Αν δέν σε δούν να σπρώχνεις ,δεν θα έρθουν...
Και αφού όλοι πρώτα θέλετε να δείτε να σπρώχνουμε ,να μετακινήσουμε το φορτηγό ,αλλά κανείς δέν έρχεται ,αν πρώτα ο αλλος δεν πάει να σπρώξει ,πώς μπορεί να γίνει αυτό το πράμα. ?

Ελάτε ολοι μαζί να βοηθήσετε ,και αν τελικά δέν τα καταφέρουμε να τα βάλουμε στήν μπάντα βλέπουμε μετά.
Αν ΔΕΝ, τά παρατάμε εκεί πού είναι ,και μετά ο καθείς τόν δρόμο του ,από τα μονοπάτια τών βουνών..
Κάτι θα βρεθεί ,αλλά................................
ΑΣ προσπαθήσουμε όλοι μαζί πρώτα ...
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μόνο υπάρχει η πιθανότητα ,να πετύχουμε κάτι καλό .
Μία πιθανότητα θες?
ΜΙΑ ...ΑΛΛΑ ακόμα και τα μαθηματικά τα δικά μου ,εμένα του αγράμματου ενα λένε .
Αν δέν έρθεις εσύ ,ο Κίτσος ,ο Μήτσος ,ο Γιώργος ,το χωριό ,με τηλεπάθεια και πρώτα Ο ΑΛΛΟΣ ,αντε κανα ποδήλατο να κουνήσουμε.
ΑΥΤΟ θά είναι το έργο που θα δεις ,απλούστατα γιατί μέχρι εκεί θα φτάνουν οι φυσικές μας δυνάμεις, ΟΣΟ καλή θέληση και δύναμη ,να έχουμε εμείς οι λίγοι.
Αν όμως όλα τα χωριά έρθουν να βοηθήσουν ,και το φορτηγό θα πετάξουμε στήν άκρη ,και ανάλογα το πόσα χωριά τελικά θα μαζευτούν ,ίσως και το αμετακίνητο τρένο ,μπορέσει ΕΣΤΩ να κουνηθεί τόσο ,όστε να χωράμε να περάσουμε αντίκρυ .
Καλησπέρα ,με υγεία πάνω από όλα, και χαμόγελο .