vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

621 επισκέπτες, 9 χρήστες
Tem, pngtszs1976, PsykieG, trollga, manoslykos, Buliwyf, maprix, vasim, camber

Vg vs Pg.

Αποσυνδεδεμένος asala

• **
  • 290
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Vg vs Pg.
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 07:46 »
Δεν θέλω να διαφωνίσω με την εμπειρία σου αλλά έχω την εξής απορία:
Το πιο ακριβό υλικό των υγρών (ξεχνάω τη νικοτίνη) είναι ουσιαστικά τα μυρωδικά που εμπεριέχουν.
Γιατί λοιπόν δεν τα φτιάχουν εξαρχής με περισσότερη γλυκερίνη (πχ. τη διπλάσια) για να κάνουν και οικονομία?

Kαι ποιος σου ειπε φιλε Κωστη οτι δεν φταιχνουν!!
Ξερουμε υγρα βασης VG και υγρα βασης PG .
Μια εταιρια παραγωγης κραταει καποιες παραμετρους σε ισοροπια,κοστος,αντοχη στον χρονο,εγκρισεις[?] κλπ κλπ κλπ
Εγω αυτο πουκοιταω ειναι μονο μια .ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ΅ΑΤΜΟΣ ,ειτε γιατι δεν βγαζει ο ατμοποιητης ειτε γιατι ..απλα το γουσταρουμε ετσι.
Μειγμα RY3και VGπου εχω φτιαξει αρεσε πολυ σε ολους, και αν εχεις ορεξη και οποιο παιδι θελει μπορει να δοκιμασει τα ποσοσστα που ειπα για σιγουρια
Βαλε σε ενα μπουκαλακι πχ κολλυριο μικρη ποσοτητα  υγρου που δεν σε ικανοποιει σαν πυκνοτητα ατμου αλλα οχι κατω απο 5 ml και προσθεσε ιση ποσοτητα vg
Δωσε στο ατομαιζερ λιγο χρονο να στρωσει και θα χαρω πολυ να μου πεις εντυπωσεις.
Θα ξαναπω οτι στο Janty που η πυκνοτητα ατμου δεν με ευχαριστουσε οσο ηθελα ,με την ''πατεντα'' αυτη εχει γινει η αγαπημενη μου συσκευη.
 Μιλαω ΜΟΝΟ για πιο πυκνο ατμο.αυτο ηθελα και αυτο πετυχα.

Αποσυνδεδεμένος marbass

• 1139
  • Smoke free since 24/9/2009
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 11:42 »
Παράθεση
Το ερώτημα κατα τη γνώμη μου ειναι ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι φωστήρες θα βγάλουν μια ικανοποιητική και πληρη έκ8εση γι αυτα τα προϊοντα
Μεχρι τότε , μονο ερασιτεχνικες εικασιες μπορουμε να κανουμε.
Πολύ σωστά τα λές.

Το ποιό υγρο χρησιμοιείται στα  υγρά είναι σαφές. Στα λεγόμενα PG υγρά χρησιμοποιείται προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη εν μέρει. Στα λεγόμενα VG χρησιμοποιείται φυτική γλυκερίνη.
ΕΜΕΙΣ με ποιό υγρό μπορούμε να "νοθεύσουμε" (να αραιώσουμε δηλαδή) αυτά τα υγρά που αγοράζουμε έτοιμα?
Ή ακόμα ποιό θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμαι για να φτιάξουμε ένα δικό μας ΑΣΦΑΛΕΣ υγρό . Κι όταν λέω ασφαλές εννοώ τουλάχιστον τόσο όσο υποτίθεται οτι είναι αυτά που μας πουλάνε. ( Ας μην επεκταθούμε στους λόγους για το οποίο το κάνουμε αυτό).
Θα χρησιμοποιήσουμε τη χημική προπυλενογλυκόλη που αγοράζουμε από το φαρμακείο ? Είναι ακριβώς η ίδια που χρησιμοποιούν και οι παρακευαστές υγρών? Θα χρησιμοποιήσουμε τη γλυκερίνη που πουλάνε σρο φαρμακείο? Είναι ακριβώς η ίδια που χρησιμοποιούν και οι παρασκευαστές?
Σχημάτισα την εντύπωση (δεν ξέρω γιατί) ότι το ασφαλέστερο θα ήταν η φυτική γλυκερίνη. Δεδομένου όμως ότι εγώ τουλάχιστον ακόμα δεν έχω βρει να προμηθευτώ τέτοια πάω πίσω στα προηγούμενα ερωτήματα.
Δεν ξεχνάω βέβαια και το : ότι είναι ασφαλές βρώσιμο δεν είναι και ασφαλές ατμίσημο.

Παράθεση
Η γλυκερίνη που αγόρασα ειναι μαλον χημικη ( δεν ειμαι και σιγουρος) ζητησα απο το φαρμακοποιο να μου φερει το μπυκάλι να δω, εγραφε μονο το χημικο τύπο ( που πι8ανως ειναι ο ιδιος και στη φυτικη) , δεν ειχε καν λατινικη ονομασια επανω γραμμενη.
Δεν είναι αυτή που τη φωτογραφία της υπέβαλε ο Μythos  στη 2η σελίδα του thread αυτού?

Αποσυνδεδεμένος imeothanasis

• *
  • 698
  • Achilles was a modder
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 11:52 »
Θαναση Εισαγωγεας και κατασκευαστης [ενας που ξερω ] ειναι ο
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ   Πρατινου και Στραβωνος  στο παγκρατι.
Ειναι φαρμακειο και εχει τα παντα απο φυτικο και φυσικα VG.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Oσες φορες εχω παρει βρωμαει χορταριλα απιστευτα,οταν ειναι φρεσκια..μετα απο λιγες μερες ειναι μια χαρα.
Αραιωνω  σε ποσοστο 50-50  με αλλα υγρα ,δικιμαστικα εδω και ενα μηνα .
Κανενα προβλημα σε ατμοποιητες...μπορω να πω οτι δουλευουν και καλυτερα  !!!.
Το κανω και στο Janty stick και βγαζει αριστη ποσοτητα και πυκνοτητα ατμου,πραγματικα απολαμβανω ατμισμα..που να ειχα και καμια ΣΟΒΑΡΗ συσκευη δηλαδη..χε χε χε [λεμε τωρα]

Σε ευχαριστω πολυ asala για την ενημερωση :)

Αποσυνδεδεμένος marbass

• 1139
  • Smoke free since 24/9/2009
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 12:16 »
Μιάς και πρόκειται να παρουσιάσεις και υγρά, δε μας λες και συ την άποψη σου Θανάση? ;)

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 12:27 »
Παράθεση
Δεν είναι αυτή που τη φωτογραφία της υπέβαλε ο Μythos  στη 2η σελίδα του thread αυτού?
Ναι, αυτή ειναι.
Οσο για την ασφάλεια χρησης υγρών φαρμακείου, κατα την προσωπική μου άποψη, νομίζω οτι η PG είναι η ίδια. Η ονομασία δεν αφήνει περιθώρια. Επίσης ίδια πρέπει ναναι και η VG ,αν και εδω 8α πρέπει να διευκρινιστεί ο βαθμός καθαρότητας.
Για την απλή γλυκερίνη της φωτο στη σελιδα 2 , εχω επιφυλάξεις, την ατμισα βεβαια και δεν μου χτύπησε κατι άσχημα , αλλα ας κρατήσουμε μια πισινή. Με 1 - 2 φορές ατμισμα βέβαια δε νομιζω οτι μπορεί να παθει κανεις τιποτα, αλλα για μακροχρόνια χρήση καλο ειναι να ειμαστε επιφυλακτικοί.
Παράθεση
φιλε asala ξαφνικά ο κ . Ευσταθίου θα δει να εκτινάσονται οι πωλήσεις γλυκερίνης στα ύψη  :))
Σε κανα δυο μήνες θα τον δεις να κυκλοφορεί με porsche  :tongue_smilie:

Αποσυνδεδεμένος asala

• **
  • 290
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 12:38 »
Εχει φτιαχτει αυτος φιλε απο παλια και μπραβο του γιατι ειναι τιμιος.
Τι να κονομισει ρε αβετ!!! με 1 ευρο παιρνεις ενα....βαρελι  VG  :)) :)) :)) :))

Αποσυνδεδεμένος imeothanasis

• *
  • 698
  • Achilles was a modder
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 03:16 »
Θαναση Εισαγωγεας και κατασκευαστης [ενας που ξερω ] ειναι ο
Ειναι φαρμακειο και εχει τα παντα απο φυτικο και φυσικα VG.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Oσες φορες εχω παρει βρωμαει χορταριλα απιστευτα,οταν ειναι φρεσκια..μετα απο λιγες μερες ειναι μια χαρα.
Αραιωνω  σε ποσοστο 50-50  με αλλα υγρα ,δικιμαστικα εδω και ενα μηνα .
Κανενα προβλημα σε ατμοποιητες...μπορω να πω οτι δουλευουν και καλυτερα  !!!.
Το κανω και στο Janty stick και βγαζει αριστη ποσοτητα και πυκνοτητα ατμου,πραγματικα απολαμβανω ατμισμα..που να ειχα και καμια ΣΟΒΑΡΗ συσκευη δηλαδη..χε χε χε [λεμε τωρα]

ευχαριστω αρχηγε μου :)

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 15:57 »
Και μάλιστα ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ βάζει την VG σε αδιαφανές μπουκαλάκι ( όπως της flavorart)
Ειναι επαγγελματίας ο άνθρωπος !

Αποσυνδεδεμένος koalex

• **
  • 181
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 16:04 »
Και μάλιστα ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ βάζει την VG σε αδιαφανές μπουκαλάκι ( όπως της flavorart)
Ειναι επαγγελματίας ο άνθρωπος !

Και με ημερομηνια αγορας επανω οποτε να ξέρεις ποσο το έχεις το υγρο. Επισης η τιμη του είναι 3-4 ευρω τα 100 μλ και το μπουκαλακι γυαλινο :thumpup:
ισως αμα του πας το μπουκαλακι για γεμισμα να είναι πιο φθηνο μιας και σιγουρα έχει κάποιο κόστος αυτο απο μόνο του.

Αποσυνδεδεμένος ego-witis

• *
  • 59
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 03:37 »
Βλέπω οτι το θέμα έχει μείνει απο το 2009 αλλα είμαι νέος φίλος-μέλος και το θεωρώ σημαντικό.
Απ'ότι διάβασα σε ξένα site&forum, οπου στη συζήτηση συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες και γιατροί, τονίζεται οτι η διαφορά ή διαφορες μεταξύ PG &VG είναι μικρές, εως τόσο μικρές που εμας ίσως να μην μας επηρεάζουν καθόλου. Αναφέρεται όμως, οτι η σημαντικότερη διαφορά ειναι στις αλλεργίες που μπορεί να έχει κάποιος στην PG αλλα και στα βακτήρια και σύμφωνα με αυτούς, περισσότερα βακτήρια βρίσκονται στην VG και πιο εύκολα καταλήγουν αυτα τα βακτήρια στους πνεύμονες και εν γένη στο σώμα μας. Οπότε με λίγα λόγια αυτο που διαβασα σε αυτα τα τσεχικα, σλοβάκικα αλλα και αγγλικά site, είναι οτι προτιμάνε, με μεγάλη διαφορά κιολας, τα PG υγρα.
Για να είμαι ειλικρινής, νέος ατμιστής και αγόρασα..μου πουλήσανε μάλλον VG, αλλα θα τα αλλάξω σε PG.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 01, 2011, 03:43 από ego-witis »

Αποσυνδεδεμένος striker

• **
  • 202
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:16 »
pg=προπυλενογλυκολη
vg=φυτικη γλυκερινη
Απο ονομα και μονο να το παρεις, το vg δειχνει και λογικα ειναι πιο αθωο!
Προσωπικα προτιμω pg υγρα γιατι θελω throat hit και γευση!

Αποσυνδεδεμένος parpen

• 1006
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:20 »
Απο ονομα και μονο να το παρεις, το vg δειχνει και λογικα ειναι πιο αθωο!

Με ποια ακριβώς λογική? Αν εννοείς, πως ότι φυτικό πιο αθώο από χημικό, δεν είναι σωστή.
Η νικοτίνη, φυτικής προέλευσης είναι, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι τοξική.

Αποσυνδεδεμένος striker

• **
  • 202
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:24 »
Με ποια ακριβώς λογική?

Με την λογικη οτι δεν ειναι χημικη!
Δεν την ειπα αθωα, την ειπα λογικα πιο αθωα απο την pg!

Συγχώνευση μηνυμάτων: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:25
Δεν διαφωνω καθως δεν το γνωριζω τοσο καλα το θεμα!
Βαση του τι εχω διαβασει εδω μεσα απαντησα!

Αποσυνδεδεμένος ego-witis

• *
  • 59
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:30 »
Εγω δεν είπα οτι ειμαι ειδικός ή εμπειρογνώμονας. Απλά ανέφερα το τι διάβασα σε ξενα site&forum και τι επιλέγουν, με μεγάλη διαφορα κιολας, οι ξένοι. Πάντως ταπεινή μου άποψη, ειναι οτι λιγο χημικό τα έχουν και τα δυο στα υγρά και όπως φαντάζει λογικό αλλα υποκειμενικό και σχετικό, τα vg να είναι λιγότερο αθώα, έτσι φαντάζει και λογικό οτι τα vegetable και φυσικά, δεν είναι πια και τόσο παρθένα και δεν είμαι απο αυτούς που θέλουν να κάνουν πειράματα με το πόσο και σε πόσα βακτήρια αντέχει ο οργανισμός μου... ;D

Αποσυνδεδεμένος fotis f1980

• 2
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 21:26 »
Eιμαι νεος ατμιστης 1 εβδομαδος ακριβως και εχω χαλασει ta 2/3 apo 2  μπουκαλια  των 20 ml  πιο ακρηβα και απο το κτ χωρις ατμοπιητες κιολας πηρα εδω και 3 ωρες απο φαρμακειο VG χειμικη αρεωσα το ενα υγρο με αποτελεσμα πολη ντουμανη με λιγοτερη  γευση και χτηπιμα αλλα δεν εχω διαροες που πριν ειχα  αυριο θα παρω PG αποφαρμακειο παλη   ερωτηση 1: χρησιμοπιει αλλος αυτα τα υγρα ?2:πωσ μπορω να κανω ενα καλο υγρο με νικοτηνη ?αροματα που μπορω να παραγκιλω χωρης καρτα με τηλ ?

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359834 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114220 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450041 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110707 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374753 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328132 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29350 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99918 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F