Τίποτα δεν χάνεις ντοτόρε. Ολα μου άρεσαν, γι αυτό και το ανήρτησα σε βοήθεια του φίλου άλλωστε. Το ίδιο ακριβώς βίντεο είχε βοηθήσει και μένα όταν είχα ξεκινήσει τους επισκευάσιμους με τον doggy. Kάποιος νεοεισερχόμενος στον χώρο των επισκευάσιμων μπορεί εύκολα να πάθει κοκομπλόκο από τα καλλιτεχνικά αραβουργήματα στριψίματος σπειρών και οτ κουαφίρ βάμβακος που μπορεί να δει στις σελίδες τουτουδω του forum. Επίτρεψέ μου να μιλάω σαν τέτοιος, καθώς η προσωπική μου εμπειρία, όντας 3 μηνών νουμπάς, μαϊσέλφ, μου επιτρέπει να θυμάμαι εύκολα τις ιδιαιτερότητες /δυσκολίες που είχα περάσει και γω.
Από την άλλη, έβλεπα (και εξακολουθώ να βλέπω, φυσικά) κατασκευαστές & καταξιωμένους ριβγιούερς των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων φόλλοουερς να κάνουν απλά, λιτά & απέριττα (καταπως τόχει η φράση) στησίματα, που σε σύγκριση με φώτοουζ και οδηγίες του φόρουμ μου φαίνονταν...τσαπατσούλικες. Τσακ-μπαμ, στρίψιμο coil, τσακ μπαμ βαμβάκωμα, φουλάρισμα, άτμισμα. Χωρίς πολλά-πολλά...προκαταρκτικά, κατευθείαν στην πράξη. (όχι πως τα προκαταρκτικά δεν έχουν την χάρη τους ΑΝ υπάρχει ο χρόνος και το κέφι).
Για να πω την μαύρη μου αλήθεια (και μιλώντας συγκεκριμμένα για RTA, εδώ)...από τους γιουτιουμπικούς "τσαπατσούληδες" έμαθα πως, λίγο πολύ, τα διάφορα ντεκ στήνονται πανομοιότυπα, πως οι διάφοροι ατμοποιητές βασίζονται στην ίδια φυσική αρχή λειτουργίας. Ετσι στρίβεις το σύρμα, μέχρι τόση διάμετρο πυρήνα παίρνει, εκεί πιάνουν τα ποδαράκια, ευθυγράμμιση, ζυγοστάθμιση, απόσταση από τρύπα αέρα & οροφή καμπάνας, τόσο (όσο) μπαμπακάκι αφρατεμένο και με απαλές κινήσεις (σαν μοναχού Σαολίν που πατά ρυζόχαρτο) ξαπλωμένο στην βάση του ντεκ.
Με βάση τις παραπάνω σκέψεις μου απάντησα λοιπόν στον φίλο που φαίνεται να προβληματίζεται με το στήσιμο. Σε αυτά που ρωτάς θα σταθώ μόνο στα του σύρματος που χρησιμοποίησε και στο βαμβάκωμα που έκανε.
1) Το ότι ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί πολύ σύρμα είναι καλό για τον νέο. Κλασσικό πρόβλημα, σε τέτοιου τύπου ντεκ, το ότι το οι βίδες διώχνουν το σύρμα όταν πας να το βιδώσεις, ακόμα και σε έμπειρους. Πρώτη συμβουλή λοιπόν (για νεοεισερχόμενο)
κόψε αρκετό παραπάνω σύρμα. Επιπλέον,
δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείς κάποιο curocoiler, δες πόσο εύκολα & γρήγορα μπορείς να στρίψεις & να ετοιμάσεις ακόμα και κολλητές σπείρες,
2) Η ποσότητα βαμβακιού, το χτένισμα (απλό/καθημερινό, όχι περίτεχνο/επίπονο γάμου), ΚΑΙ ειδικά το πέρασμα στην αντίσταση (με το δάχτυλο να δείχνει και το τί ακριβώς σημαίνει αυτό το "τόσο όσο", είναι τυφλοσούρτης ώστε ούτε στο χέρι να τα πάρεις αλλά ούτε και να φας καμμένο.
* Φυσικά, αυτά για αρχή. Για να ξεκινήσεις το άτμισμα. Τα πειράματα για αναζήτηση γεύσης, ντουμανιού, θερμοκρασιών και λοιπών εξωτικών ή μη εδώδιμων και αποικιακών αρχίζουν αμέσως μετά από αυτό το πρώτο στάδιο.
** Καλημέρα δεν είπαμε, είπαμε;