Αφού παρέλαβα το μεσημέρι τον κλώνο sxk, ο οποίος έκανε πρώτα το μπανάκι του, έκατσα με την ησυχία μου και τον έστησα πριν λίγο. Ως μέτρο σύγκρισης για τον κλωνοσκύλο έχω τον Phenomenon Lite.
Στα θετικά του:
α) Πολύ καλή κατασκευή από την sxk. Προσεγμένος με άψογο φινίρισμα και τέλεια σπειρώματα. Δεν ακούγεται τίποτα στο βίδωμα-ξεβίδωμα.
β) Πολύ απλό το στήσιμο. Συνιστάται ακόμη και σε αρχάριο που πιάνει πρώτη φορά όχι απλώς επισκευάσιμο αλλά οποιονδήποτε ατμοποιητή γενικότερα, εργοστασιακό και μη.
γ) Για την τροφοδοσία θα πω μόνο μια λέξη:
"άψογη".
δ) Τζούρα βελούδινη και ατμός πλούσιος.
ε) Πανέμορφος οπτικά και μικρός. Λάτρεψα την μίνιμαλ αισθητική του.
στ) Καλή γεύση, άνω του μετρίου. Δεν είπα "ουάου" αλλά έμεινα ικανοποιημένος για πρώτο στήσιμο. Σε 2-3 βδομάδες πιστεύω να πιάσει τη μέγιστη απόδοση.
Στα αρνητικά του:
α) Το τανκάκι όπως προαναφέρθηκε από τον Kliman δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη. Μόλις το πιάσεις καταλαβαίνεις ότι το πάχος του είναι μικρό. Μπορεί σε βάθος χρόνου να βγάλει πρόβλημα στα σπειρώματα του. Τα όξινα υγρά ας αποφεύγονται καλύτερα.
β) Σφυρίζει ελαφρώς, όχι κάτι ιδιαίτερο βέβαια (δε νομίζω να ενοχλήσει κάποιον) αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι αθόρυβος.
γ) Αφήνει κενό από τη βάση του mod στο βίδωμα του πόλου. Τον δοκίμασα στο vtc mini, στο aster και στο coolfire 4 και έχει το ίδιο κενό. Πιθανόν ο πόλος του να είναι μακρύτερος από την πλειονότητα των υπολοίπων ατμοποιητών. Μεγάλο φάουλ για μένα.
δ) Το ντριπ τιπ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Ίσως φταίει ότι είναι μεταλλικό, κοντό και κάπως "τετραγωνισμένο". Δεν ταίριαξε με τα χείλη μου και νομίζω πως μου αφήνει μια ζεστή αίσθηση στο στόμα, παρότι ο ατμός είναι δροσερός.
Εν κατακλείδι για όσους ψήνονται ο κλώνος της sxk είναι μια πολύ καλή αγορά είτε από Κίνα είτε από Ελλάδα, αλλά...
κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρόκειται να προσδώσει καμιά νέα ατμιστική εμπειρία σε όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους έναν γευσάτο high end ατμοποιητή. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι τους αποτρέπω να τον αγοράσουν. Απλά η αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου δεν σταματάει σε αυτόν τον κλώνο, δυστυχώς.