Πωπω τι χαμούλης είναι αυτός. Θέλω να γράψω τόσα πολλά και δεν προλαβαίνω. Και δεν έχω καν Skyline να τον υπερασπιστώ.
Πολλοί εδώ μέσα μου δίνετε την εντύπωση πως δεν έχετε πάρει πρέφα πως γυρνάν τα γρανάζια αυτού του κόσμου, ή επειδή δεν
γυρνάν με τους ρυθμούς σας (και της τσέπης σας) δυσανασχετείτε, ή απλά είσαστε "αγαθοί/ρομαντικοί/ουτοπιστές/whatever" και
επειδή όλα αυτά τα "σωστά/ηθικά" που θα θέλατε να ισχύουν δεν πρόκειται να ισχύσουν ποτέ, νιώθετε "κάπως". Μου φαίνεται πως
κάποτε πρέπει να ξυπνήσετε (ή να αφυπνιστείτε...).
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ό,τι σχετίζεται με αυτό (δλδ. μοντάκια/ατμοποιητές/αντιστάσεις κτλ. ακόμη και τα υγρά εν μέρη) αποτελούν
τεχνολογικό προϊόν (δεν ξέρω αν ο όρος είναι ορθός, αλλά για χάρην ευκολίας θα το βαφτίσω έτσι, χα!). Και η τεχνολογία εξελίσσεται.
Συνέχεια. Μπορεί όχι ομαλά. Μπορεί όχι όπως το θέλεις εσύ, αναγνώστη. Μπορεί η εξέλιξη να μην είναι καν εξέλιξη. Πάντως, αυτό που
ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει είναι πως η παραγωγή έχει, είχε και θα έχει συνέχεια. Ό,τι τεχνολογικό και να πάρεις, μετά απο λίγο-πολύ καιρό
θα βγει κάτι άλλο. Μπορεί καλύτερο μπορεί και όχι. Είτε είναι οθόνη, είτε ποντίκι, είτε ψύχτρα για τον υπολογιστή, είτε SSD σκληρός δίσκος,
είτε κινητό/tablet/pad, είτε ξέρω 'γω παίζεις on-line games και λιώνεις μερόνυχτα για να αποχτήσεις τα καλύτερα αντικείμενα (pixels), είτε είσαι
audiophile, είτε ασχολείσαι με προγραμματισμό -φέρνω κάποια τεχνολογικά παραδείγματα για να με "πιάσετε"- ε ο,τιδήποτε τεχνολογικό δηλαδή.
Τι κάνεις λοιπόν αν η τσέπη, η ψυχολογία ή ο χρόνος σου δεν μπορεί να συμβαδίσει με όλη αυτή την ταχύτητα; Βρίσκεις κάτι που σου κάνει, δε
λέω να 'ναι τέλειο αλλά να σε καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και μένεις σε αυτό, χωρίς μα μου, χωρίς να το κουράζεις. Δεν χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς
με τόση παντόφλα που πέφτει εδώ μέσα δε νομίζω σε μη τεχνολογικούς τομείς να βρήκατε το τέλειο στη ζωή σας, κάνατε συμβιβασμούς στις σχέσεις
σας, κάνατε συμβιβασμούς και στις δουλειές σας και οπουδήποτε αλλού γενικά, γιατί η ζωή τι είναι στη τελική; 70 χρόνια συμβιβασμού (για τα προβλη-
ματισμένα πνεύματα, γιατί υπάρχουν άλλοι που με 500€ μισθό παίζει να πλέουν σε λιβάδια ευτυχίας και σε πελάγη από φράουλες με ξέπλεκες κοτσίδες,
κάποιες φορές τους ζηλεύω που δεν είμαι έτσι). Άμα τελικά χαλαστήκατε ΤΟΣΟ με την κυκλοφορία αυτού του deck, αισθάνεστε προδομένοι, πληγωμένοι,
βιασμένοι ή οτιδήποτε άλλο, μην ξαναπάρετε κανένα προϊόν από esmokeguru. Ούτε καν υγρό από το μαγαζί. Γιατί όταν κάτι σε χαλάει ΠΟΛΥ, το σωστό
είναι να το κόψεις μαχαίρι (μη πω να πουλήσετε και τους skyline που έχετε). Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ όταν με κάνει να νιώθω τόσο άσχημα κάποιος
κατασκευαστής/εταιρία. Θα κράξω και μετά θα κόψω την υποστήριξη μαχαίρι. Όχι μετά από λίγους μήνες πχ που θα 'βγει το τάδε προϊόν του σε προσφορά
(ή θα το βρω σε καλή τιμή σε αγγελία ή οτιδήποτε παρόμοιο) θα πάω να το χτυπήσω. Γιατί οι πιο πολλοί αυτό κάνουν και γι'αυτό πάει ο κόσμος κατά διαόλου.
Και γι' αυτό δεν φταίει ούτε ο Βασίλης, ούτε ο κάθε ο κάθε Βασίλης. Έτσι είναι ο κόσμος, period.
Προσωπικά -ως απλός παρατηρητής και ίσως μελλοντικός αγοραστής- με "χάλασε" και το 1ο update (βίδες o-rings) και το 2ο update (εσοχή με νέο o-ring) και
η έλευση του νέου deck, όλα αυτά σε ΤΟΣΟ μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά όλα αυτά τα παραμερίζω (κρατώντας τα σε μια γωνιά της μνήμης μου όμως, δεν τα
κάνω shift-delete) και επικεντρώνομαι στα θετικά της υπόθεσης. Όταν σήμερα το μεσημέρι είδα την photo από το νέο deck στο FB, τινάχτηκα από τη καρέκλα
μου και κρατώντας με τα δύο χέρια τα λιγοστά μαλιά μου αναφώνησα: "Θεέ μου!" (ενώ είμαι άθεος, τουλάχιστον βάση χριστιανικής θρησκείας), καθώς ένα
δάκρι κυλούσε. Τέτοιος ατμοποιητής σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το άτμισμα, από Έλληνα κατασκευαστή σε ακόμη πιο δύσκολη περίοδο -οικονομικά και όχι
μόνο- για τη χώρα μας, με πλήθος διαθέσημων ανταλλακτικών (προσωπικά, ούτε καν κλώνο άμα δεν υπάρχουν τουλάχιστον ανταλλακτικά τανκάκια δεν παίρνω),
άμεση και "θερμή" -απ'όσα γράφονται- υποστήριξη και τέτοια εξέλιξη/πρόοδο -ΠΕΣΤΟ ΑΠΛΑ "ΠΟΡΕΙΑ"- ε, τι να άλλο να "ζητήσεις" στην εποχή, στον κόσμο μας;
Ρεαλιστικά πάντα (και όχι στον "ιδανικό" κόσμο). Και ας μην ξεχνάμε πως το προϊόν εξ'αρχής έπαιζε καλά. Ικανοποίησε πολύ, πάρα πολύ κόσμο. Δεν είναι ό,τι
έβγαλε κάτι σκάρτο και τώρα κοιτάζει πως να το "σώσει". Οι περισσότεροι ατμοποιητές που ατμίζουν καλά έχουν μπόλικα κουσούρια/ιδιοτροπίες και παρόλα αυτά
συμβιβαζόμαστε και συνεχίζουμε να τους χρησιμοποιούμε, γιατί ατμίζουν "καλά". Τώρα που έχουμε έναν ατμοποιητή που και ατμίζει καλά και έχει μια πορεία με
αέρα αισιοδοξίας, "χαλαστήκαμε"...
Κλείνοντας, εδώ και πολλές μέρες δούλευα πάνω σε ένα project που είχα υπερ-ενθουσιαστεί, σε τέτοιο βαθμό που @υν@νιζόμουν εγκεφαλικά όσο το δούλευα.
Είχα ξοδέψει μπόλικα μερόνυχτα, είχα πάρει το πράσινο φως της ομάδας, είχα προετοιμάσει τον πελάτη πως "θα γυρίσουμε τα γρανάζια με το δικό μας ρυθμό"
και όταν τελικά το παρουσίασα, με κοίταξε με απόλυτη απάθεια λέγοντάς μου "Αυτό είναι -πως μου το χες 'πει- κάτι με γρανάζια?" Και το μόνο που ακολούθησε
για τις επόμενες ώρες είναι γκρίνια-γκρίνια-γκρίνια ενώ παράλληλα μου έδειχνε ξεπερασμένα και απαράδεκτα project μη δημουργικών & φιλόδοξων ατόμων.
Ελπίζω ο Βασίλης να έχει πιο δυνατό στομάχι από το δικό μου όταν διαβάσει τα post εδώ μέσα ή αλλού, γιατί εγώ από τότε δεν έχω σταματήσει να πίνω. χοχο.