[justify]@giorgosss, καλησπέρα. Σας διαβάζω εδώ και ώρα, και προφανώς αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο τρόπο διακοπής: έχω 1 απλή συσκευή ατμίσματος, 1 σκέτη βάση, ελάχιστα βατ και ξεκάθαρο ατομικό στόχο για οριστική διακοπή.[/justify]
[justify]Δεν θα βρεις κανέναν συνατμιστή που να διαφωνήσει μαζί σου ως προς το γενικό θέμα “ασφαλέστερος τρόπος”, όπως επίσης, δεν θα διαφωνήσεις πως ακόμα πιο ασφαλέστερος τρόπος από αυτό που λες, ως πρώτη επιλογή, είναι να διακόψω το κάπνισμα χωρίς κανένα υποκατάστατο. Το πόσο αποτελεσματικός όμως θα είναι ο κάθε τρόπος, αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσουν (κι έχουν δοθεί ήδη απαντήσεις) σχετικοί επιστήμονες (βλ. π.χ. Δρ Φαρσαλινός) και θα αφορά το ατομικό ιστορικό του κάθε χρήστη ξεχωριστά. Αυτό προσπαθεί να σου πει ο φίλος SEB, το θέμα “Aσφαλέστερος - Aποτελεσματικότερος τρόπος”, αφορά ξεκάθαρα το ατομικό ιστορικό κάθε χρήστη. [/justify]
[justify]Αν βάλω σκέτη βάση, αν βάλω ελάχιστο ή όχι άρωμα, αν λειτουργώ συσκευές με χ ισχύ και γιατί, τι επιλογές να κάνω σε σύρματα ή τι εισπνοές ή ποια κατανάλωση σε ml, mg κ.ο.κ. Όλα αυτά είναι εδώ συγκεντρωμένα και ψάχνουν απαντήσεων καθημερινά. Μικρό παράδειγμα. Σήμερα, άτμιζα όλη μέρα στα 45 βατ με υγρό αναπλήρωσης 70/30 και 0mg/ml, σε dripper με φουλ πνευμονικές εισπνοές. Το αν κάνω σωστά ή λάθος την κάθε χρήση τού ατμίσματος αφορά εμένα προσωπικά. Δεν βγάζω καλό ή κακό μήνυμα προς τα έξω, είναι δική μου επιλογή, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και διαπιστώνοντας πως οι ατμιστικοί μου ρυθμοί είναι Α κι όχι Β. [/justify]
[justify]Το θέμα στο σύνολό του είναι τεράστιο. Αμέτρητα παραδείγματα: φίλος καπνιστής με 3, 4 τσιγάρα ημερησίως, δεν μπορεί να διακόψει το κάπνισμα. Φίλος πρώην καπνιστής, διέκοψε εδώ και 10 χρόνια, με την 1η του προσπάθεια (βαρύς πρώην καπνιστής). Φίλος ατμιστής κάνει πνευμονικές με μηδέν νικοτίνη και κατανάλωση ελάχιστων ml ημερησίως. Φίλοι πρώην καπνιστές, αναζητούν ακόμα το τσιγάρο μέχρι και στο ύπνο τους, (παλεύουν ακόμα στο ψυχολογικό κομμάτι, κι ας έχουν περάσει χρόνια διακοπής). Φίλοι ατμιστές έχουν κάνει αρκετές παρασπονδίες μέχρι σήμερα γιατί επέμεναν σε σκέτη βάση ή και ελάχιστα ml και mg. Εγώ, προτιμώ άνετες εισπνοές όχι πνευμονικές. Έχω περάσει ήδη κάνα δυο στερητικά νικοτίνης, έχω δει και κορεσμούς. Καταναλώνω αρκετά ml ημερησίως και σε mg δεν είμαι σταθερός. Δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο από την 1η μέρα μου σαν ατμιστής, (και δεν αντέχω ούτε στην ιδέα τη σκέτη βάση).[/justify]