Πηρα το istick pico 75w TC, με melo 3 ατμοποιητη και μπαταρία 3000mAh samsung 30q.
Υγρα πήρα απο fasttech 30ml, 18mg νικοτίνης liqua 70/30% PG/VG σε γεύσεις βανίλια και berry mix.
Απο αντιστάσεις εχω δοκιμάσει την 0.3 Ohm την εργοστασιακή του istick pico, και την 0.5 Οhm vasopresso την κεραμική [σε TC mode την τελευταία, και σε wattage mode την πρώτη]
Επίσης εχω αναβαθμίσει το firmware στην τελευταία έκδοση.
Πριν απο κάθε άτμισμα εριχνα μερικες σταγόνες κατευθειαν στα βαμβάκια της νεας αντίστασης και μετα αφηνα το modaki με το υγρό κανα 20λεπτο σε ησυχία να ποτίσουν καλα τα βαμβάκια για να μην εχω dry burn.
Το πρόβλημα ειναι οτι και αν εχω δοκιμάσει πχ να το βαλω σε temperature control στους 100 κελσιου ή σε wattage να δίνει 20 watt ή και λιγότερο [αρκετα πιο κατω επισης απο οτι λεει η αντίσταση] με ενοχλει ο ατμός.
Βήχω ασταμάτητα, με ενοχλεί στα πνευμόνια καπως σαν να με γαργαλάει και στον λαιμό πολυ, ακομα και οταν περνάει ο καπνος απο την μυτη με καίει και εκει. Το γενικό αίσθημα ειναι κατι μεταξυ καψίματος/ερεθισμού/γαργαλητου.
Ειναι καπως πιο υποφερτό σε πολυ χαμηλα watt πχ 10w.
Επίσης εχω δοκιμάσει mouth to lung και direct lung τεχνική. Με ενοχλούν και οι δυο.
Κοφτές ή παρατεταμένες ρουφιξιές. Με ενοχλουν παλι και οι δυο.
Οι γεύσεις που δοκίμασα επισης με ενοχλούν και οι δυο αρα δεν ειναι θεμα της γεύσης.
Δεν ξερω αν φταίει η νικοτίνη ή οχι. Δεν με ζαλίζει ή κατι αντίστοιχο, και εφοσον καπνιζω μονο οτι πιο βαρυ απο καπνους στριφτου δεν νομιζω πως ειναι αυτο το θέμα.
Φαντάζομαι με ενοχλει το υψηλο PG, και σκέφτομαι να αγοράσω VG να αραιώσω το υγρο, ωστε να παει μιση νικοτίνη και υψηλότερο VG. Αυτό ή να το αφήσω ανοιχτο το μπουκαλάκι κανα 24ωρο [Steeping] να εξατμιστούν τα έντονα χημικά.
Παρόλο που καπνίζω ενα καπνο την μερα σχεδόν, χτες προτίμησα να μην ατμίσω καθολου παρά να μπω σε αυτη τη διαδικασία. Τοσο με ενοχλεί...
Τι μπορώ να κανω?