ESTOC TANK MEGA by VAPORESSOΤο νέο subtank της Vaporesso δεν είναι ένας θηριώδης ατμοποιητής για κυβικά συννέφων, αλλά ένας συμμαζεμένος sub, με δυνατότητες αεράτων τσιγαρίσιων, με μια νέα “universal” κεφαλή, διακριτικό μέγεθος και ικανοποιητική χωρητικότητα 4μλ, αν και υπάρχει και ο μικρός ευρωπαίος αδελφός με τα 2μλ
Διαστάσεις αυτού 52Χ22 χιλ
Προσεγμένη ποιότητα είναι το πρώτο που παρατήρησα ανοίγοντας το χαρτονένιο κουτάκι, με το εξτρά πυρέξ τανκ, την εξτρά κεφαλή και το σακουλάκι με το ορινγκ, την ανταλλακτική φλάντζα της βάσης και τα δυο προστατευτικά δαχτυλίδια, που μπαίνουν στο πάνω καπάκι.
Εντύπωση που επιβεβαιώθηκε δοκιμάζοντας και ατμίζοντας τον estoc.
ΜΕΡΗ:Η βάση με τη ρύθμιση του αέρα
Η κεφαλή
Η καμινάδα
Το πάνω καπάκι
Το φαρδύ πλαστικό επιστόμιο, που αλλάζει με οποιοδήποτε 510
Οδηγίες χρήσης-εγγύηση κλπ
ΓΕΜΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΓέμισμα άνετο από πάνω. Αλλαγή κεφαλής από κάτω χωρίς να αδειάσει το τανκ. Όλα απροβλημάτιστα, χωρίς σφηνώματα και στραβοβιδώματα των μερών.
ΚΕΦΑΛΗΤο μεγάλο κεφάλαιο του ESTOC – κατά τη VAPORESSO – είναι οι κεφαλές του, που είναι τεχνολογίας ECO. Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι οι κεφαλές είναι μικρές, χωρίς βιδωτά μέρη. Μόνο όσο υλικό χρειάζεται για να καλυφτεί η αντίσταση. Στην περίπτωση του ESTOC μπαίνουν πατητά στη βάση και από πάνω τις κλείνει η καμινάδα, που έχει τρύπες εισόδου υγρού. Σ
Στην περίπτωση άλλων ατμοποιητών, όπως atlantis, αγοράζετε από την vaporesso ένα pack με 10 κεφαλές και το εξωτερικό «περίβλημά» τους, που είναι όμοιο με του Ατλαντίς και άλλων ατμοποιητών, έτσι έχετε universal συμβατές κεφαλές. Στην πράξη δεν ξέρω πώς λειτουργεί, είναι ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά η ουσία είναι πως στην περίπτωση του ESTOC οι κεφαλές από μόνες τους λειτουργούν καλά.
Το πακέτο έρχεται με μια πολύ ντουμανίσια συμβατική κεφαλή 0.4 που δουλεύει ως 50 βατ και μια κεραμική με SS316 0.5 κεφαλή, για λειτουργία 25-35W.
Το κεραμικό φαίνεται στις φωτό. Η κεφαλή αυτή είναι εξαιρετική σε απόδοση, δηλαδή γεύση και χτύπημα και δουλεύει πολύ καλά με έλεγχο θερμοκρασίας. Δίνει καλά ντουμάνια, όχι όμως σαν αυτά της 0.4 ή άλλων ατμοποιητών, που δουλεύουν σε περισσότερα βατ. Μου άρεσε επειδή δε χρειάζεται να ξελιγώνω την μπαταρία, επειδή κρατάει ψηλά τη γεύση λόγω κεραμικού και SS TC κι επειδή ΔΕ ΣΤΑΖΕΙ.
Το τρελό μειονέκτημα πολλών subohm ατμοποιητών, όταν τους δώσεις λιγότερα βατ από αυτά που θέλουν, έστω και και λίγο.
Για λόγους διακριτικότητας και επειδή δεν είμαι πολύ των πνευμονικών, δοκίμασα να βάλω πιο στενό επιστόμιο και να κλείσω την είσοδο αέρα στην μικρότερη ρύθμιση.
Ναι, άτμισα καλά. Αεράτη τσιγαρίσια ως ημιπνευμονική θα τη χαρακτήριζα. Με πολύ περισσότερο ατμό από ότι ένας ατμοποιητής στιλ Φαινόμενον/Εβίβα, αλλά χωρίς καμία διαρροή λόγω υπερτροφοδοσίας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑΜε 19 δολάρια παίρνετε έναν ατμοποιητή που αξίζει τα χρήματά του, αλλά έχει και χαμηλό κόστος συντήρησης
http://www.heavengifts.com/Vaporesso-Estoc-Tank.htmlΜόλις 2$ παραπάνω η καρτέλα με τις 10 αντιστάσεις. Φτηνότερες οι Clapton, ακριβότερες οι κεραμικές. Στην ίδια περίπου τιμή και η καρτέλα με τις 10 αντιστάσεις και τον αντάπτορα, ώστε να χρησιμοποιείτε τις κεφαλές και σε κάποιον άλλο συμβατό με τον αντάπτορα ατμοποιητή και να έχετε έτσι κεραμικές κεφαλές.
Η καλή απόδοση των κεραμικών κεφαλών και ο καλός σχεδιασμός του ατμοποιητή δεν θα απογοητεύσουν, εκτός αν θέλετε υπερβολικά πολλά σύννεφα. Εχω φάει αρκετές φόλες στο παρελθόν με παρόμοιους ατμοποιητές, όπως με τον Simba της ud που έσταζε συνεχώς και ήταν τεράστιος με πανάκριβες κεφαλές. Ή με άλλους, που έχαναν στη γεύση. Δίπλα τους, ο ίδιας κατηγορίας ESTOC είναι κλάσεις ανώτερος.
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ παίρνει, να μην το ξεχνάμε, δεν παίρνει επισκευάσιμες.
Με 19$ τιμή αγοράς, μου ήρθε από
http://www.heavengifts.com/gallery-index-.html?scontent=n,estoc. Στο λινκ υπάρχουν και τα μικρά μοντέλα με τα 2ml, ένα εκατοστό κοντύτερα.