Για να συμβάλλω και εγώ στον διάλογο, τα όσα αναφέρεις με είχαν απασχολήσει και είμαι ακόμα προβληματισμένος για να πώ την αλήθεια.
Γενικά μιλώντας, πέρα από τα όσα λένε οι εταιρείες εμπορίας/εισαγωγής για τα η.τ και τι πιστοποιήσεις έχουν, δυστυχώς ναι, είμαστε πειραματόζωα. Δεν ξέρω αν σε άλλες χώρες έχει δωθεί πιστοποίηση από κρατικό φορέα για την κυκλοφορία των η.τ., δεν μπόρεσα να βρώ ούτε στο google κάτι σχετικό (τα αγγλικά μου δεν βοηθούν...).
Μοναδική πηγή πληροφοριών, είναι τα πιστοποιητικά που έχει αναρτήσει στο ιστόχωρό της εταιρεία εμπορίας η.τ, η εργαστηριακή ανάλυση του υγρού της Ryan από την Νέα Ζηλανδία και η ένδειξη CE (με τα διάφορα κινέζικα CE δεν μπορώ να πώ ότι με καθησυχάζει ιδιαίτερα).
Βασισμένος σε αυτά, και επικροτώντας τον εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος (λόγω της απουσίας των επιβλαβών ουσιών του συμβατικού τσιγάρου), θα περίμενα από τους εισαγωγείς μια εμπεριστατωμένη απάντηση στα όσα αναφέρεις και φυσικά μια ενημέρωση για τις όποιες διενέργειες σχετικά με την έγκριση από τον ΕΟΦ (για το υγρό) και από το Υπουργείο Ανάπτυξης (για τον ηλεκτρονικό εξάρτημα).
Εδώ δεν τίθεται θέμα "κάνω τις δικές μου κινήσεις", "δεν θέλω να μάθει ο ανταγωνισμός". Είναι πρωτίστως θέμα υγείας και ασφάλειας.
Μπορεί σε πάρα πολλά θέματα να υπερθεματίζουμε το Ελληνικό κράτος και τους μηχανισμούς του, αλλά σε ότι αφορά καταναλωτικά προϊόντα (και φαρμακευτικά) υπάρχουν αυστηροί κανόνες και συγκεκριμένες διαδικασίες, διαφορετικά ο καθένας θα έβγαζε και ένα νέο προϊόν χωρίς άδεια κυκλοφορίας.
Ένα προϊόν που κυκλοφορεί νόμιμα σε μια χώρα της ΕΕ, αν δεν υπάρχουν διαφορετικές νομοθετικές ρυθμίσεις σε κάποια άλλη, μπορεί να αδειοδοτηθεί και να κυκλοφορήσει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο πλαισιο της ΕΕ, κάθε χώρα μπορεί να έχει αυστηρότερα κριτήρια ελέγχου τα οποία δύναται να να ενσωματώσει στις κατα καιρούς κοινοτικές διατάξεις (και να συμπεριληφθούν στο τελικό σχέδιο νόμου).
Αυτά τα αναφέρω, χωρίς να συμπεριλάβω "παιχνίδια των καπνοβιομηχανιών και συμφέροντα που εναντιώνονται στους κινέζους" γιατί τα θεωρώ off-topic.
Καλοδεχούμενες άλλες σκέψεις ή απαντήσεις από τους αντιπροσώππους

ΥΓ: Αν πρέπει να ανοιχθεί νέο topic, ο admin ας το μεταφέρει.