Αφορμή για τη ανάρτησή μου, το κατεβατό από π#@αριές που αναγράφει το χαρτάκι που συνοδεύει κάθε συσκευασία υγρού. Έκατσε ποτέ κανείς να διαβάσει τις αντενδείξεις και τις ανεπιθύμητες ενέρεγειες ρε παιδιά; Εγώ ατμίζω 6 χρόνια και ποτέ δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Σήμερα το έκανα τυχαία.
Λοιπόν, δεν υπάρχει ασθένεια που να μη την συμπεριλαμβάνουν! Νεφρά, καρδιακά, αναπνευστικά, κυκλοφορικού, εγκεφαλικά, στομαχικά, δερματικά, γαστρεντερικά, πίεση, θυροειδή, διαβήτη, αίματος... ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς!!! Και παρακάτω: εμετός, ναυτία, σπασμοί, τρόμος, μυϊκή παράλυση, έλκος, κεφαλαλγία, βραδυκαρδία, ταχυκαρδία, υπέρταση, εφίδρωση κλπ. Ούτε τα βαριά ναρκωτικά δεν έχουν τέτοιες παρενέργειες
Υπάρχει κανείς που να ένιωσε τρόμο από το άτμισμα ή έκανε εμετούς, να ζαλιζόταν ή να παρέλυσε; Δηλαδή τα άτομα είναι γελοία. Που θέλω να καταλήξω; Το παρασκήνιο τελικά συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και σήμερα που ο περισσότερος κόσμος το γύρισε στο άτμισμα και το κλίμα φόβου και αποτροπής από το ηλ. τσιγάρο ζει και βασιλεύει. Ακόμη δηλαδή και σ' αυτόν που πήρε την απόφαση να κόψει το κάπνισμα, τον προϊδεάζουν και τον προδιαθέτουν σε κάτι αρνητικό και ζημιογόνο κι αν όχι να τον αποτρέψουν, τουλάχιστον να τον προβληματίσουν έντονα. Δεν θα άφηναν ποτέ οι καπνοβιομηχανίες στο απυρόβλητο αυτό το νέο προϊόν και τεράστιο ανταγωνιστή (όπως εξελίχθηκε τελικά, γιατί αρχικά φαινόταν σαν αστείο καθώς το υποτίμησαν όταν "γεννήθηκε") και η λασπολογία-τρομοκρατία κυριαρχεί στην αγορά. Μπορεί να μην κινδυνολογούν πλέον όπως έκαναν παλιότερα, μέσω όλων των ΜΜΕ και των βαλτών δημοσιοΚάφρων, αφού κατάλαβαν ότι δεν τους πιστεύει κανείς πια, αλλά ο υποχθόνιος πόλεμος συνεχίζεται. Ο ατμός αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις καπνοβιομηχανίες, που βλέπουν ότι απειλούνται άμεσα όσο καθημερινά κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό σε όλο το κόσμο.
Περεταίρω, μιλώντας προσωπικά για μένα, μόνο θετικά πράγματα διαπίστωσα περνώντας στο ηλεκτρονικό. Τί να πρωτοπώ; Για τον τσιγαρόβηχα που εξαφανίστηκε σε μια βδομάδα; Για τα φλέματα, που έφτυνα σαν τον φυματικό όλη μέρα; Για την αναπνοή μου που καθάρισε κι έφυγε εκείνο το φύσημα που είχα κάθε πρωί και βαρούσα μπουνιές στο στήθος σαν τον Ταρζάν για να ξεμπουκώσουν τα πνευμόνια μου; Που ανεβαίνω σκάλες και δεν λαχανιάζω πλέον γιατί όταν έφτανα στο δεύτερο έκανα σαν λοκομοτίβα του '50; Για την αντοχή μου γενικότερα; που έχω να αρρωτσήσω 6 χρόνια ακριβώς και μη μου πείτε πως είναι σύμπτωση! Από τότε που ξεκίνησα το άτμισμα συμβαίνει αυτό. Για το δέρμα μου που λάμπει; Για τα μαλλιά μου και τα ρούχα μου που δεν βρωμάνε άλλο καπνίλα-τσιγαρίλα; Για την γεύση; που καταλαβαίνω τι τρώω και απολαμβάνω κάθε φαγητό, ενώ πριν γλυκά-αλμυρά ήταν σχεδόν το ίδιο; Για την φωνή μου που έφυγε το γρέζο και καθάρισε από κείνη τη βραχνάδα; (23 χρόνια κάπνιζα 2,5 πακέτα ημερησίως). Εντάξει, είχε κι ένα αρνητικό: πήγα από τα 82 στα 89 μέσα σε 2 μήνες, για πρώτη φορά στη ζωή μου κι εκεί ομολογώ πως τρομοκρατήθηκα! Μάλιστα αυτό κράτησε για τα πρώτα 5 χρόνια κι είχα χάσει κάθε ελπίδα, αλλά πέρσυ επανήλθα στα 82 και παραμένω μέχρι και σήμερα (άρα δεν μένουν για πάντα τα περιττά κιλά όπως ισχυρίζονται πολλοί).
Και επανερχόμενος στις μπούρδες του φυλλαδίου, θέλω να τονίσω ότι (τουλάχιστον από όσα γνωρίζω και ενημερώνομαι πάνω σε θέματα υγείας)
δεν υπάρχει καμία επίσημη επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει όλα αυτά τα προβλήματα και τις σοβαρές ασθένειες που αναφέρουν στο φυλλάδιο. Πώς λοιπόν κατάφεραν και το πέρασαν;;; Και γιατί δεν υπάρχει ανάλογο ενημερωτικό φυλλάδιο και με κάθε πακέτο τσιγάρων που πωλείται στο εμπόριο; Εκεί δηλ όπου υπάρχουν εμπεριστατωμένες αποδείξεις ότι το κάπνισμα σκοτώνει, με εκατομμύρια ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο ανά τον πλανήτη εξαιτίας του τσιγάρου, ενώ από τον ατμό
δεν υπάρχει ούτε 1 κρούσμα παγκοσμίως;
Σόρυ αν σας κούρασα, αλλά εκνευρίστηκα πολύ με αυτά που διάβασα σήμερα και σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί νιώθω ότι το άτμισμα αφενός αδικείται κι αφετέρου πως συνεχίζουν να το κυνηγούν όπως και πριν απλά τώρα το κάνουν με έμμεσους τρόπους. Μόνο που τώρα συνειδητοποίησαν πως δεν τους πιστεύει πια ο κόσμος, αφού γύρισε οριστικά τη πλάτη στο καρκινογόνο κλασικό τσιγάρο, προφανώς αισθάνονται πως έρχεται το τέλος τους και πως σταδιακά θα κλείσουν όλες αυτές οι εταιρίες θανάτου. Γι' αυτό βλέπουμε κάποιες να το γυρνάνε και να κάνουν αποφασιστικά βήματα προς άλλους δρόμους, κοντινούς στο ηλεκτρονικό. Γιατί βλέπουν πως το παιχνίδι χάνεται και πάει αλλού, οπότε διεκδικούν μερίδιο από την νέα αγορά που ανοίγει.