Καλησπέρα.
Συγνώμη για την παρεμβολή αλλά δεν μπορώ να κάνω νέο θέμα για αυτά που έχω να ρωτήσω και αφού "θέλω" να ξεκινήσω στο η.τ. είπα να ρωτήσω σε αυτό το ποστ.
Μετά από πολύ διάβασμα των θεμάτων του φόρουμ, και μετά από αρκετό ψάξιμο, πιστεύω πως πρέπει να ξεκινήσω με το Nobacco Giant το οποίο κοστίζει 110 ευρώ μαζί με ένα μπουκαλάκι. Ξεπερνώντας το αυτό το αρχικό κόστος, ένα μπουκαλάκι nobacco κοστίζει περίπου 10 ευρώ σύμφωνα με το site τους. Με το δικό σας δημοψήφισμα οι περισσότεροι καπνίζουν 3-4ml τη μέρα. Άρα 10 ευρώ στις 5 μέρες περίπου. Ο καπνός που κάνω αυτή τη στιγμή κοστίζει 10 ευρώ τις 5 μέρες επίσης (2 25αρια, χαρτάκια και φιλτράκια). Άρα μέχρι στιγμής όλα καλά. Καταναλώνω τα ίδια χρήματα και έχω το όφελος της υγείας. Σε πολλά όμως post είδα ότι τα ανταλακτικά χαλάνε συχνά ή απλά τελειώνει η διάρκεια ζωής τους με αποτέλεσμα το κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ τα 10 ευρώ το 5ήμερο. Και πάλι συμφέρει αφού από πχ 60 ευρώ το μήνα, πληρώνω 80 αλλά είμαι πιο υγειής (και τα απίστευτα οφέλη της απουσίας στάχτης στα ρούχα, στο γραφείο, μεσα στο πληκτρολόγιο... παντού).
Σε άλλο δημοψήφισμα όμως, οι περισσότεροι φαίνεται να καταναλώνουν το μήνα για ηλεκτρονικό κάπνισμα, 100+ ευρώ. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με την καταστάλλαξη σε γεύση και μηχάνημα που βολεύει τον καθένα κτλ. αλλά 100+ ευρώ (τα περισσότερα λέγανε 150) είναι πάρα πολλά για έναν άνεργο φοιτητή.
Καπνίζω αρκετά χρόνια και ποτέ δεν είχα προτίμηση σε γεύση ή "δύναμη" του τσιγάρου καθώς έχω αλλάξει σχεδόν όλες τις μάρκες τσιγάρων (με πιο θανατηφόρο το παλιό West 100άρι που ήταν ο θάνατος μεταμορφωμένος) μέχρι να γυρίσω στον καπνό (λογω οικονομικής αδυναμίας να πληρώνω 4 ευρώ τη μέρα). Η μεγαλύτερη λοιπόν πιθανότητα είναι να μείνω στο πρώτο φυαλίδιο με υγρό που θα τύχει να αγοράσω (εκτώς αν πια διαλυει το λαιμό μου σε κάθε ρούφιγμα). Κάνω πλέον 25 τσιγάρα slim την μέρα με καπνό Golden Virginia και γαλάζια Rizzla.
Μετά από τόση πάρλα, οι ερωτήσεις μου είναι σχετικά απλές:
α) Για να μπορέσω να υπολογίσω το κόστος (που παίζει σημαντικό παράγοντα), εκτώς από το ένα μπουκαλάκι στις 5 μέρες, τί αλλό θα χρειαστεί να αγοράζω το μήνα extra?
β) Κάθε πόσο θα αλλάζω τα ανταλακτικά αυτά (μπαταρία, ατμιστή και το φίλτρο)(στο περίπου φυσικά). Ποια είναι η μέτρια διάρκεια ζωής του κάθε εξατήματος (από τα 3), χωρίς να χαλάσει?
β) Η χρήση του η.τ. είναι τόσο πολύπλοκη όπως διάβασα στο φόρουμ? Δηλαδή κάνεις μερικές τζούρες και ξεκινάς φόρτιση, καθαρισμό, αλλαγές, γεμίσματα κτλ σαν να δουλεύεις σε βουλκανιζατέρ?
γ) Μπορεί κάποιος Θεσσαλονικιός να μου συστήσει κάποιο κατάστημα με υγρά, γιατί στη Σίνδο μόνο 2 μπουκαλάκια είχε ολα κι όλα και δεν έχω την δυνατότητα online παραγγελίας.
δ) Υπάρχει κάποιο δείγμα να δοκιμάσω σε χαμηλή τιμή (μίας μέρας χρήση δλδ), για να δω αν μου αρέσει?
Ξέρω ότι είμαι πολύ σκεπτικός, αλλά το ποσό που χρειάζεται για την αγορά είναι αρκετά μεγάλο για μένα και θέλω να το ψάξω πριν ξεκινήσω.
Ελπίζω να μην κούρασα τα μάτια σας πολύ.
Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.
Παναγιώτης.