Εγώ πάντως είχα κι ένα κακό συναπάντημα με φανατική αντικαπνίστρια τις μέρες που ήμουν στην Ιθάκη:
Πρωί κατέβηκα για πρωινό στο ξενοδοχείο και μιας κι έξω φύσαγε διαβολεμένα, στρώθηκα στο σαλόνι του ξενοδοχείου και άνοιξα το laptop (είχε WiFi μόνο στο σαλόνι) να μπω λίγο στο φόρουμ.
Αφηρημένος βγάζω το EVO και ατμίζω. Δεν περνάνε δύο λεπτά, μου έρχεται μια κυρία φουριόζα και μου λέει:
"Κύριε εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα, σας παρακαλώ να το σβήσετε αμέσως!".
Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν απασχολημένος και μιας και φαινόταν ότι το άτομο δεν είχε καμία σχέση με την τεχνολογία, απάντησα στα γρήγορα:
"Δεν είναι τσιγάρο αυτό, είναι άλλο... μαραφέτι, δε βγάζει καπνό, βγάζει ατμό. Βλέπεις δε χρειάζομαι τασάκι και τέτοια πράγματα".
Η κυρία με κοίταξε αποσβωλομένη για μια στιγμή, κοκκίνισε, είπε ένα "Α!" και έφυγε.
Δεν περνάνε 5 λεπτά έρχεται ξανά στο σαλόνι και αρχίζει να ανοίγει παράθυρα μονολογώντας δυνατά για να την ακούνε όλοι:
"Μα τι στο καλό, μόνο σ' εμένα μυρίζει τσιγάρο εδώ μέσα;" Εγώ το είχα στην τσέπη το η.τ. εκείνη την ώρα οπότε όσοι το άκουσαν κοίταξαν γύρω τους και μετά την κοίταζαν παραξενεμένοι.
Γυρίζει σ' εμένα η κυρία και μου λέει:
"Δε μου λέτε, έχετε ακούσει κάτι για ηλεκτρονικά τσιγάρα;"
Φαίνεται ότι στο πεντάλεπτο την είχαν πληροφορήσει κάποιοι σχετικά. Κατάλαβα πού το πήγαινε αλλά έτσι κι αλιώς θα έφευγα και είπα να μην αρχίσω το δούλεμα.
"Ναι", της λέω "Ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν αυτό πού είχα"
Αυτό περίμενε, παίρνει το θριαμβευτικό της ύφος και μου λέει:
"Απαγορεύετια και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν επιτρέπεται να καπνίζει κανένας εδώ μέσα, σας παρακαλώ να μην καπνίσετε ξανά".
Δεν είχα όρεξη για καυγάδες οπότε της λέω. "Όπως νομίζετε, κυρία μου, δικό σας είναι το ξενοδοχείο. Αν και θα έπρεπε να πληροφορηθείτε δυο πράγματα πάνω στο θέμα".
Την άλλη μέρα δε φύσαγε οπότε την έβγαλα έξω. Δε χρειάστηκε να συγκρουστούμε ξανά.