Taifun GT II Air
[justify]
Εισαγωγή χρήστη: Χμμ. Πρέπει, σκέφτηκα, να κάνω μία θεαματική είσοδο, μπας κι ο σοφός γέροντας πάψει να μιλάει με γρίφους. Τελικά θα ήταν άδικος κόπος, κι αυτό γιατί μ' έκανε σαν τα μούτρα του. Θα μιλούσα κι εγώ με γρίφους. Πέρα απ' τις κρυάδες μου, θα είμαι τηλεγραφικός. Όλα τα παρακάτω ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στη γεύση. Δηλ. δεν φέρνει κάτι καινούργιο ο GT II Air πέρα από αέρα. Αέρα αέρα όμως.[/justify]
[justify]
Πρώτες εντυπώσεις: Ψυχρός Γερμανός. Τελειομανής. Όπως κι ο γέροντας, έτσι κι ο Taifun GT II, είναι ήδη θρύλος (έτσι μου λένε κάποια ατμιστικά πουλάκια, εγώ δεν ξέρω πολλά πολλά). Εδώ τώρα. Έχουμε: Taifun + GT II + αέρα. Εντυπωσιακό. Μία σχεδιαστική σταθερότητα με κάποιες σύγχρονες πινελιές. Μέσα σ' όλα αυτά τα όμορφα, βάζουν κι ένα επιστόμιο τέρας. Στην αρχή χαμογέλασα, ύστερα με σοβάρεψε για τα καλά ο Γερμανός. Με το 1ο στήσιμο είδα: πνευμονικές και 4 εισαγωγές αέρα με σύνολο 17 οπών (4-4-4-5). Από την πρώτη κιόλας εισπνοή κατάλαβα για τα καλά, δεν αστειεύεται καθόλου. Ήξερε τι σχεδίασε. Παρ' όλα αυτά είναι τεράστιο (θα έλεγα και ασχημούτσικο).[/justify]
[justify]
Στήσιμο: Πολλά. Δεν σταματούσα με τίποτα. Μονή, διπλή, λεπτά σύρματα, λεπτότερα, λίγο πιο χοντρά, χοντρότερα, απλά οργανικά βαμβάκια, c.b. κ.λπ., επιστόμια μικρά, μεγάλα, στενά, μπουριά, κ.ο.κ. Στις παρακάτω εικόνες έχω: Kanthal 0,36mm, πυρήνας 3mm, 7 σπείρες, 1,4Ω, και 14 – 16W. [/justify]
[justify]
Υγρά Αναπλήρωσης: Five Pawns, 1) Taken Three – Brevity (6mg), 2) Black Flag Risen (Enriched), (12mg).[/justify]
[justify]
Χαρακτηριστικά:[/justify]
[justify]Specifications:[/justify]
[justify]
- Diameter: 23mm
- Length: approx. 97g
- Capacity: approx. 5ml
- Material: Stainless steel (1.4301), Borosilicate glass, PTFE
[/justify]
[justify]Package Include:[/justify]
[justify]
- 1x Rebuildable Atomizer Taifun GT II Air
- 1x Info card for authenticity verification
- 1x Drip Tip GT II Air
- 1x Sealing Rings (spare parts)
- 2 x PTFE tubes (air channel reduction)
- 1x Wooden Gift Box
[/justify]
[justify]
Εντυπώσεις: Τρέλα. Γεύση, πυκνότατο ντουμάνι, πνευμονικές για πλάκα, κατασκευαστική κορυφή των κορυφών, απίστευτα δεσίματα, σπειρώματα κ.λπ., ρυθμίσεις που αγγίζουν το τέλειο. Με λίγα λόγια, η αεράτη διαδοχή του GT II. Με διάμετρο 23mm και μήκος 55,4mm, το δε βάρος αγγίζει τα 100g. Νέο και το επιστόμιο τερατάκι, με διάμετρο κορυφής 15mm (12,3mm – 6mm) και ύψος 13,50mm (αν τα έγραψα καλά γιατί βαρέθηκα να γυρίζω πίσω...). Ρύθμιση αέρα με εξωτερικό δακτύλιο (4 εισαγωγές και 7χ2mm). Στη βάση, χαραγμένο όνομα-τύπος ατμοποιητή, καθώς και με τον κλασικό αύξοντα αριθμό του.[/justify]
[justify]Κάτι μικρό. Η τιτανομαχία των τριών, έχει νικητές και μόνο νικητές, όφειλα να το πω. Αυτό που δεν θέλω να παραδεχτώ σε αυτό το νήμα είναι η δική μου αδυναμία σε έναν από τους 3.
[/justify]
[justify]Η ροή του αέρα σε μονή αντίσταση ήταν μοναδική. Όλα λειτουργούσαν απίστευτα με στόχο τη γεύση. Επίσης, πρέπει να σημειώσω και κάτι ακόμα. Με το μικρό τανκ (XS Tank kit), είχα την εντύπωση μιας ιδέας παραπάνω γεύσης (λογικό σκέφτηκα, μιας και είμαστε πιο κοντά στα γεγονότα...). Δοκίμασα αρκετά επιστόμια και το προσωπικό μου γούστο κατέληξε στο στενόμακρο Taifun Drip-Tip / Gerade - “Straight”. Στην επιλογή αυτή, έπαψα τις πνευμονικές και απόλαυσα άνετες στοματικές, και όλα αυτά με απίστευτη γεύση και ανάλυση αυτής. Στα 2 υγρά αναπλήρωσης που επέλεξα, το ένα με high vg, και το άλλο, το αγαπημένο μου καπνικό 50/50, νικοτίνη στα 6 και 12mg αντίστοιχα. Είχα εξίσου κορυφαία απόδοση και δεν έχω κάτι άλλο να πω.[/justify]
[justify]
Συμπέρασμα: Χωρίς λόγια. Απλά παραθέτω 2 σημεία δικής μου επιλογής:
Taifun, &
GT II Air.[/justify]
[justify]Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.[/justify]