Το βρίσκω εξαιρετικό. Το έχω εδώ και τρεις μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα αν εξαιρέσουμε τα περιστασιακά misfires που αν δεν το διάβαζα εδώ δε θα μου πήγαινε ο νους απο μόνος μου να το περιγράψω ως "πρόβλημα". Και το ψυγείο μου κάνει "θόρυβο" μια στο τόσο, το λαπτοπ μου κάνει ίσαμε και ένα λεπτό να κάνει boot. Είμαι βολικός γενικά.
Παρατηρώ το εξής... Τώρα σαν καινούριος ατμιστής μπορεί να πω και μπαρούφες, εσείς θα πείτε. Αλλά διαβάζοντας εδώ και λίγο καιρό το φόρουμ, βλέπω πάντα να προτείνονται σαν απλή σίγουρη λύση μοντ τα γνωστά pico, evic κλπ, ποτέ το συγκεκριμένο. Η λογική είναι οτι οι μη-αποσπώμενες μπαταρίες είναι no-no επειδή όταν κάνει τον κύκλο της πρέπει να το πετάξουμε όλο μαζί.
Στο μεταξύ διάβαζα σε άλλα νήματα για πορτάκια που δεν κλείνουν, για μπαταρίες που μπορεί να τις πάρεις ένα τσικ μεγαλύτερες και να μην κάνουν, για καινούριους ατμιστές που συν όλα τα υπόλοιπα τώρα έπρεπε να εντρυφήσουν και στο θέμα μπαταρίας. Μπορεί και να λέω χαζά αλλά μου φαίνεται οτι η μπαταρία γίνεται ένα ακόμα "κάτι" λες και δεν είχαμε αρκετά στο κεφάλι μας ήδη.
Και επειδή είμαι λίγο περίεργος με τα θέσφατα, συχνά πέρνουν το προφανές στο νού αλλά ξεχνάνε το μη-προφανές που παίζει κι αυτό μεγάλο ρόλο στο πως χρησιμοποιούμε τα πράματα..
Ναι εδώ δεν μπορώ να αλλάξω μπαταρία (ή μπορώ αλλά δε συμφέρει). Ναι όταν κάνει τον κύκλο της πρέπει να πάρω άλλο μοντ.
Απο την άλλη εδώ έχω θηρίο 5000mah, αυτονομία 2 - 3 μέρες για την χρήση που του κάνω. Στο τρίμηνο που το χρησιμοποιώ δεν έχω βγάλει βάλει μπαταρία ποτέ, δεν έχω κουβαλήσει ποτέ δεύτερη μπαταρία μαζί μου έξω μην ξεμείνω, δεν υπάρχει καν σαν σκέψη το αν έβαλα την μπαταρία σωστά η ανάποδα. Έχω ένα κουτί που κάθε τρεις μέρες βράδυ το αφήνω να φορτίσει. Στο ίδιο τρίμηνο ο χρήστης του πίκο βγάζει βάζει και φορτίζει μπαταρία κάθε μέρα σχεδόν.
Οι τιμές τους απο gearbest στο μεταξύ είναι πάνω κάτω ίδιες, γύρω στα 30 ευρώ. Ο χρήστης πίκο τον πρώτο χρόνο έχει δώσει παραπάνω, αγοράζοντας έξτρα τις μπαταρίες.
Οι μπαταρίες του πίκο και του δικού μου απ'οτι καταλαβαίνω θα έχουν τον ίδιο χρόνο ζωής πάνω κάτω, γύρω στον χρόνο, μάλλον λιγότερο. Οπότε στον χρόνο πάνω θα δώσω εγώ τώρα ένα 15-20ευρω παραπάνω αλλά θα έχω και ένα καινούριο μοντ (που βλέποντας την χρήση που του κάνω δε μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα).
Δεν λέμε οτι είναι ανυπόφορος γολγοθάς η ζωή του χρήστη πίκο. Αλλά απλά οτι για ένα 20ευρώ έξτρα (που κι αυτό ψέμμα είναι, στα δύο χρόνια θα έχουμε δώσει τα ίδια λεφτά) έχεις μπαταρία 5000mah συν όλες τις αόρατες μικροευκολίες που ένα τσικ εδώ, ένα τσικ εκεί κάνουν την καθημερινότητα μας πιο απλή. Non? Μόνο εγώ?
Ναί είναι λίγο πιο μεγάλο το συγκεκριμένο αλλά δεν έχω πάρει ποτέ την ιδέα οτι αυτός είναι ο λόγος που δεν προτείνεται.