Οι καλύτεροι Επισκευάσιμοι Ατμοποιητές (RBA) για καθημερινή-εξωτερική χρήση
Όπως λέει κι ο τίτλος του νήματος: Ποιοι επισκευάσιμοι ατμοποιητές (rta & rda) πιστεύουμε πως είναι οι πιο κατάλληλοι για καθημερινή-εξωτερική χρήση; Βάζω όλες τις κατηγορίες επισκευάσιμων ατμοποιητών ούτως σώστε να έχουμε μία σφαιρική εικόνα χρήσης πέρα από βασικά γούστα ατμίσματος, με λίγα λόγια δηλ.: πιστεύω πως ο χ επισκευάσιμος είναι ο ιδανικότερος καθημερινός μου ατμοποιητής (εύκολος, οικονομικός, γρήγορος, ανθεκτικός, κ.ο.κ.).
[justify]Η σκέψη ήρθε αβίαστα με αφορμή τον υπέροχο Avocado (GeekVape). Τον χρησιμοποιώ εδώ και πολλές ημέρες και δουλεύει ακούραστος υπερωρίες. Άψογος, καλή τιμή αγοράς, εύκολος σε όλα του (λύσιμο, στήσιμο, δέσιμο), λίγες και βασικές ρυθμίσεις, αρκετά καλό εύρος στησιμάτων (σύρματα, ισχύς), και προσωπικά πιστεύω πως απογειώνει τα καθημερινά μας υγρά (είτε diy είτε έτοιμα).[/justify]
[justify]Εδώ θα ήθελα να αναλύσω λίγο το δικό μου σκεπτικό. Μετά από 8 μήνες ατμίσματος, διαπιστώνω ένα ανελέητο κυνήγι γεύσης, το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, και λέω πως δεν είναι το πιο εύκολο γιατί: έρχεται η βιασύνη. Να τα προλάβεις όλα, υπάρχει η καταναλωτική απληστία σε κάθε βήμα, να πιστεύεις, ο πονηρός, πως ήδη ξέρεις πολλά ενώ κάθε στιγμή αυτοαναιρείσαι. [/justify]
[justify]Ένα δικό μου μικρό παράδειγμα. Όταν έγινα ευτυχισμένος κάτοχος ενός Eviva (Atmistique). Εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα, τη μοναδική ευκολία χρήσης του, την αντοχή, τη σπουδαία σχεδίαση, την ομορφιά του. Μάλιστα, αν ανατρέξω στις πρώτες μου εντυπώσεις, είχα γράψει πως τον χρησιμοποιώ καθημερινά και πως είναι ο πιο μάχιμος που διαθέτω. Όμως έκανα λάθος. Σήμερα δεν τον χρησιμοποιώ καθημερινά. Είναι ατμοποιητής πρώτης γραμμής και δεν τον χαραμίζω για καθημερινή-εξωτερική χρήση. Δεν θα του βάλω, πλέον, απλά υγρά, δεν θα τον κακομεταχειριστώ σε καμία μα καμία περίπτωση, κ.ο.κ. [/justify]

[justify]Για να μην κουράζω παραπάνω, η δική μου επιλογή σε μία τέτοια περίπτωση είναι κατηγορίας Avocado. Η ποιότητα στο άτμισμα δεν του λείπει, είναι τίμια αγορά, εύκολος στη χρήση, σχετικά λίγα κομμάτια, σχετικά ανθεκτικός (π.χ. μπορεί να μην έχει ολόσωμο ss κουστούμι, όμως καλύτερα γυαλί παρά πλαστικό), ακούραστος ατμιστικός σύντροφος. Δεν θα πω κορυφαίους επισκευάσιμους γιατί δεν τους θέτω σε εξωτερικές φθορές ή κινδύνους, δεν τους βάζω σαν απλό σετ (ρεύματα, υγρά κ.λπ.) γιατί είναι σαν να χρησιμοποιώ λιμουζίνα για να πάω στη δουλειά. Δεν χρησιμοποιώ τα Καλάσνικοφ των επισκευάσιμων (βλ. kfl+) γιατί δεν έχουν την ευκολία της μιας κίνησης, όταν είμαι στο καθημερινό τρέξιμο. [/justify]
[justify]Σημ. Ελπίζω το θέμα να είναι χρήσιμο, κυρίως για νέους ατμιστές που είναι ένα ελάχιστο βήμα πίσω από εμένα (λέω πιο πίσω όχι από εμπειρία, μόνο και μόνο από την άποψη πως εγώ πλέον έχω ξοδέψει κάποια χρήματα που θα μπορούσα να είχα γλυτώσει ή να τα είχα διαθέσει σε πιο κατάλληλο χρόνο). [/justify]
[justify]Επίσης, αν τελικά το νήμα είναι χρήσιμο και με μορφή ψηφοφορίας, τότε θα πρέπει να αναλάβουν οι φίλοι Συντονιστές γιατί εγώ δεν έχω ιδέα. [/justify]