Το ίδιο κάνω κι εγώ στις αντιστάσεις μου με τον paspartou88, διότι παρατήρησα ότι καθαρίζουν πολύ καλά και γρήγορα τα φιούζεντ κλαπτονάκια, αλλά το κανθαλάκι μετά από 2-3 τέτοιες ανανεώσεις καθαρισμού παρατήρησα με ισχυρό φακό (σαν αυτό που έχουν οι ωρολογοποιοί) διάβρωση στο μονόκλωνο σύρμα και είναι πλέον για πέταμα.
Δεν τον ανέφερα αυτόν τον τρόπο καθαρισμού με την απότομη ψύξη στη βρύση μετά από θέρμανση, γιατί μπορεί να μην είναι σωστό για την υγεία μας. Η διαδικασία αυτή μου θυμίζει την ψυχρή βαφή που εφαρμόζουν σιδεράδες σε μέταλλα για να σκληρύνουν, τα πυρώνουν και τα βουτάνε σε νερό ώστε να αλλάξει η μοριακή δομή του μεταλλου. Κάτι τέτοιο ίσως συμβαίνει και με τις αντιστάσεις μας και ίσως να μην είναι καλό. Άσε που νομίζω κάπου πήρε το μάτι μου μια συνέντευξη του Φαρσαλινού ενάντια στο dry burn της αντίστασης.
Δεν ξέρω, ίσως είναι πιο φρόνιμο για όσους κάνουν χειροποίητες αντιστάσεις μόνοι τους να μην τις καθαρίζουν, να τις πετάνε, το κόστος είναι μηδαμινό για ένα 3μετρο καρουλάκι, 2-3 λεπτά η αντίσταση κοστίζει.