Μια μικρη διορθωση ο Tayfun GSL που ειπωθηκε ειναι 23mm οχι 30
Επισης εχει δοκιμασει κανεις τον Squape X ? πως τα παει με τις σφιχτες ?
Θα ηθελα να εμβαθυνω ομως λιγο στο θεμα, θα προσπαθησω να γινω οσο πιο κατανοητος μπορω ...
Υπαρχουν ατμοποιητες που μπορουν να γινουν απο τερμα αερατοι σε πολυυυυ σφιχτη τζουρα.
Το δαχτυλιδι του αερα τους ειναι τετοιο που επιτρεπει να ρυθμισεις την τζουρα σε οποιο σημειο σε βολευει.
ΑΛΛΑ,
εχετε παρατηρησει οτι μερικοι ατμοποιητες ΔΕΝ δουλευουν καλα οταν σφιγγεις πολυ την τζουρα ?
Θεωρω οτι επειδη εχουν φτιαχτει για πιο αερατες τζουρες, οταν παμε να ρυθμισουμε στην πιο μικρη τρυπα, δημιουργειτε τοση μεγαλη υποπιεση
με αποτελεσμα η τζουρα να γινεται "υγρη", η' να ανεβασει υγρο στο επιστομιο, η' ακομα και να δακρυσει απο την εισαγωγη αερα,
και σε ολα αυτα βαλτε και οτι ζεματανε οι περισσοτεροι.
Και γιατι ολο αυτο ?
Πιστευω οτι απλα ΔΕΝ εχουν φτιαχτει γι αυτον τον σκοπο (σφιχτη τζουρα)
Και δεν μιλαω για πολυυυ σφιχτες τζουρες. Για παραδειγμα τον Squape R τον δουλευω στην 2η η' 3η τρυπα (απο την μικροτερη προς στην μεγαλυτερη),
ποτέ στην πρωτη και αυτο γιατι αν το βαλω στην πρωτη μου γινεται αυτο που προανεφερα.
Με το δικο μου στησιμο για μενα παντα ο Squape R δουλευει παααρα πολυ καλα με τον αερα στην 3 θεση ---0.32 kanthal, 2.5mm διαμετρο, και υγρο 60/40 pg/vg ---
Αν τον ρυθμισω στην 2η τρυπα αρχιζει να ψιλο-υγροποιειται η τζουρα (αν με καταλαβαινετε τι εννοω)
Τον Kayfun Lite + βιδωνω την βιδα περιπου στη μεση (ειναι σαν την 2η τρυπα του Squape R ισως και ενα τικ πιο αερατη)
Αυτος με εχει κακομαθει πολυ
παει τρενο !!! (συρμα 0.32mm με διαμετρο 1.5mm)
Πηρα τον kayfun V5 με το MTL update ... δεν εχω καταφερει ακομα να τον κανω να δουλεψει οπως θελω.
Με το 1.2mm update (το πιο μικρο) τη μια πηγε να στεγνωσει η αντισταση, την αλλη ητανε πολυ υγρη η τζουρα,
ακομα και υγρο μου ανεβασε στο στομα. (Παντα με υγρα 60/40 PG/VG)
Και την ρυθμιση του υγρου την ανοιγα απο 15 λεπτα της ωρας μεχρι και μια ωρα (μια ολοκληρη στροφη) ενω εχω δει βιντεο που προτεινουν 2 ολοκληρες στροφες.
Πιστευω οτι οι 4 τρυπες εισαγωσης του υγρου που εχει ειναι πολυ μεγαλες για τοση υποπιεση που δημιουργειται οταν μικραινουμε την εισαγωγη αερα σε 1.2mm.
Κι ετσι δεν μπορω να βρω ευκολα την χρυση τομη που θελω.
Καποια στιγμη λοιπον επιασα τον εαυτο μου να ασχολειται ΣΥΝΕΧΕΙΑ με την ρυθμιση των υγρων, και μου τη εδωσε στα νευρα, τον εβαλα στο συρταρι να ηρεμησω,
και σκεφτομαι και να τον πουλησω ακομα δεν το πηρα
Πηρα και δοκιμασα και τον
https://www.fasttech.com/products/3028/10018387/4414100 εσφηξα την τζουρα και....τοστιερα
Ενω μου δινει την επιλογη να σφιξω την τζουρα οσο θελω....απλα δεν κανει
Θα ηθελα να διαβασω γνωμες-εμπειριες αλλα και προτασεις-υποδειξεις δικες σας μπας και βγαλουμε καμια ακρη .... γιατι τον τελευταιο καιρο σκαω λεφτα αλλα δεν βρισκω αυτο που θελω.
Μπορει και να γινομαι και παραξενος οσο μεγαλωνω, δεν ξερω τι να πω