Λοιπόν... αποφάσισα να προσπαθήσω να αναστήσω τους νεκρούς άτμο του ice μου.
Δεν έχω την δεξιοτεχνία στα δάχτυλα του craven, ούτε εργαλεία και εμπειρία, αλλά μου φάνηκε πως αυτό μπορούσα να το κάνω.
Προμηθεύτηκα λοιπόν φυτίλι και αντίσταση από e-smokeguru, πήρα ένα μυτοτσίμπιδο, πένσα και τσιμπιδάκι, τα άπλωσα στο τραπέζι της τραπεζαρίας και ξεκίνησα βήμα-βήμα όπως το βίντεο του craven λοιπόν...
Σκόπευα να χρησιμοποιήσω το μανίσιο σιλικονάκι και όχι κεραμικό από 901, γιατί το να ανοίξω τρύπα με τρυπάνι ήταν απλώς εκτός των δυνατοτήτων μου.
Βήματα, αναλυτικά:
1. Να βγάλεις με μυτοτσίμπιδο το καπάκι που είναι μέσα στο τανκ. Βίδωμα λοιπόν τον 808 σε μία μπαταρία, και τσίκι-τσίκι με το μυτοτσίμπιδο.
Δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει το βίντεο. Δεν τα κατάφερα χωρίς να το γρατζουνίσω, αλλά δεν πειράζει, δεν φαίνεται απ' έξω.
2. Να βγει το 'παραμύθι' - ο εσωτερικός πόλος απ' τη μεριά της μπαταρίας - από το o-ring. Με ένα ίσιο κατσαβιδάκι, εύκολα.
(έβγαλα και το o-ring, τελικά όμως - όπως λέει ο craven - δεν υπήρχε λόγος).
3. Έβγαλα το σετ αντίσταση-φυτίλι-σιλικονάκι. Το ξετύλιξα και το μελέτησα. Αποφάσισα πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να
μην κάνουν επαφή και οι δύο άκρες της αντίστασης στο μεταλλικό τοίχωμα του χώρου καύσης, βραχυκυκλώνοντας το κύκλωμα. Στο μανίσιο, τα τυλίγματα της αντίστασης πιάναν περίπου τρία χιλιοστά μήκους φυτίλι. Με το χέρι όμως, πέντε γύρες η αντίσταση, θα έπιανε περισσότερο χώρο... έπρεπε λοιπόν να βρω κάτι και γώ. Άνοιξα έναν 401 και έβγαλα το κεραμικό του. Ταίριαζε ακριβώς!
4. Έκοψα ένα κομμάτι αντίσταση και το έκανα πέντε γύρες στο φυτίλι. Πέρασα το ένα άκρο της αντίστασης από την τρύπα στο κεραμικό του 401, ενώ το άλλο το πέρασα από έξω σε μια οριζόντια σχισμή που έχει το κεραμικό και του έκανα άλλα δύο οριζόντια περάσματα από έξω και από την σχισμή, να κάνει επαφή σαν δεύτερος πόλος.
5. Πήγα να βάλω το κεραμικό στον υπόλοιπο άτμο. Ε, λοιπόν, ταίριαζε τόσο πολύ που τώρα - με την αντίσταση να περνάει απέξω - ζόριζε να μπει! Ζόριζε τόσο, που μόνο με χτυπήματα με την λαστιχένια λαβή της πένσας, κατάφερα να τον σφηνώσω.
6. Πήγα να βάλω το καπάκι από την μεριά του τανκ. Τζίφος! Το κεραμικό είχε δύο τσουνιά που προεξείχαν, με αποτέλεσμα να μην κουμπώνει για περίπου ένα χιλιοστό! Το έβαλα όσο πήγαινε όμως, να δούμε τι κάναμε.
7. Κούμπωμα του o-ring και του πόλου. Εδώ μετάνιωσα που έβγαλα το o-ring...
Και είμαστε έτοιμοι! Αποτελέσματα;
1. Πολύ μεγάλη αντίσταση! Την μέτρησα στα 5 Ω περίπου. Με αποτέλεσμα, η παραγωγή ατμού να είναι ελάχιστη.
2. Το φυτίλι διαλύεται! Είναι απίστευτα ευαίσθητο. Σκόρπαγε συνέχεια. Ώσπου να τελειώσω, καλά-καλά δεν περίσσευε λίγο αριστερά-δεξιά για να τραβάει υγρό από το τανκ.
3. Με το εσωτερικό καπάκι να μην πατάει μέχρι τέρμα, το τανκ δεν βιδώνει τελείως - και επιπλέον όχι ίσια. Αυτό δεν πείραξε όμως στο σύντομο διάστημα της δοκιμής μου. Οι δυό βόλτες που βίδωνε έφταναν να μην έχει διαρροές - αλλά η τάση στην δεξαμενή έκανε το πάνω μέρος της να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτό, με αποτέλεσμα το πάνω αλουμινόχρωμο πλαστικό να βγαίνει, μαζί με το επιστόμιο.
Αλλά...
Δούλεψε! Δεν είχε βραχυκυκλώσει πουθενά, και η τροφοδοσία λειτουργούσε κανονικά. Επίσης, δούλευε και ο ρυθμιστής: όταν ήταν δεξιά, δεν ερχόταν καθόλου αέρας στο στόμα, απόδειξη πως δεν είχαμε διαρροές.
Έχουμε απλώς τρία προβληματάκια για την σωστή λειτουργία, για τα οποία θα δοκιμάσω τις ακόλουθες λύσεις, ελπίζω αύριο (δεν είμαι craven, αυτός τα έκανε σε επτά λεπτά, εγώ σε τρεις ώρες), και ελπίζω με φωτογραφίες:
1. Για την αντίσταση: τρεις σπείρες αντί για πέντε, να ρίξουμε τα Ω.
2. Για το φυτίλι: Ξεκινάω με μεγαλύτερο κομμάτι. Πιστεύω επίσης πως θα τα καταφέρω να το τυλίξω πιο γρήγορα, και ταλαιπωρώντας το λιγότερο.
3. Θα τρίψω τα 'τσουνιά' από το κεραμικό, με λίμα ή γυαλόχαρτο ή κάτι τέλος πάντων, ή εναλλακτικά θα προσπαθήσω να τα κόψω με την πένσα.
Νοιώθω σαφώς πιο αισιόδοξος για την αυριανή δοκιμή
(οπότε μάλλον όλα θα πάνε στραβά...)
Άλλο ένα μπράβο στον craven για το απίστευτο βίντεο (προτείνω μεταγλώττιση και ανέβασμα στο e-cigarette-forum, όταν ανακαλύψουν και αυτοί το ald 808)... Ευχαριστώ φίλε!
Επίσης μπράβο στο e-smokeguru για τις πρώτες ύλες, επιτέλους διαθέσιμες στην ελλάδα σε φθηνή τιμή και άμεση παράδοση.
Η συνέχεια στο επόμενο...