vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

789 επισκέπτες, 7 χρήστες
zalaros, Methodios, Milarepa, camber, manoslykos, mathimatikos1966, anetost

Ατμοποιητής ALD-Ego-808 (ICE)

Αποσυνδεδεμένος Vrs5

• 2526
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ατμοποιητής ALD-Ego-808 (ICE)
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 17:44 »
Εφοσον εχει τανκ και πιο μακρια συρματα μαλλον ιαττυ τον κανει  ;) :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος atmomixani

• *
  • 698
  • το μεγεθος μετραει
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 18:01 »
α εγω δεν το ειπα σαν κατασκευη ναι εκει πιο κοντα ειναι στο μορο μου εγω το ειπα με την λογικη κινεζικο και επισκευασημο οπος το α2 διλ  ;) στις τανκ εκδοσεις τους δε χρισημοπουν και τα ιδια επιστομια - τεποζιτακια .... σαν πιον μιαζ ....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 18:41 από atmomixani »

Αποσυνδεδεμένος Λιάκουρας

• 638
  • smoke no more. vape no more. είμ' ελεύθερος!
    • Παραδοσιακά Προϊόντα "Κάμπου Γεύσεις"
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 00:05 »
Λοιπόν... αποφάσισα να προσπαθήσω να αναστήσω τους νεκρούς άτμο του ice μου.
Δεν έχω την δεξιοτεχνία στα δάχτυλα του craven, ούτε εργαλεία και εμπειρία, αλλά μου φάνηκε πως αυτό μπορούσα να το κάνω.
Προμηθεύτηκα λοιπόν φυτίλι και αντίσταση από e-smokeguru, πήρα ένα μυτοτσίμπιδο, πένσα και τσιμπιδάκι, τα άπλωσα στο τραπέζι της τραπεζαρίας και ξεκίνησα βήμα-βήμα όπως το βίντεο του craven λοιπόν...
Σκόπευα να χρησιμοποιήσω το μανίσιο σιλικονάκι και όχι κεραμικό από 901, γιατί το να ανοίξω τρύπα με τρυπάνι ήταν απλώς εκτός των δυνατοτήτων μου.
Βήματα, αναλυτικά:
1. Να βγάλεις με μυτοτσίμπιδο το καπάκι που είναι μέσα στο τανκ. Βίδωμα λοιπόν τον 808 σε μία μπαταρία, και τσίκι-τσίκι με το μυτοτσίμπιδο. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει το βίντεο. Δεν τα κατάφερα χωρίς να το γρατζουνίσω, αλλά δεν πειράζει, δεν φαίνεται απ' έξω.
2. Να βγει το 'παραμύθι' - ο εσωτερικός πόλος απ' τη μεριά της μπαταρίας - από το o-ring. Με ένα ίσιο κατσαβιδάκι, εύκολα.
(έβγαλα και το o-ring, τελικά όμως - όπως λέει ο craven - δεν υπήρχε λόγος).
3. Έβγαλα το σετ αντίσταση-φυτίλι-σιλικονάκι. Το ξετύλιξα και το μελέτησα. Αποφάσισα πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μην κάνουν επαφή και οι δύο άκρες της αντίστασης στο μεταλλικό τοίχωμα του χώρου καύσης, βραχυκυκλώνοντας το κύκλωμα. Στο μανίσιο, τα τυλίγματα της αντίστασης πιάναν περίπου τρία χιλιοστά μήκους φυτίλι. Με το χέρι όμως, πέντε γύρες η αντίσταση, θα έπιανε περισσότερο χώρο... έπρεπε λοιπόν να βρω κάτι και γώ. Άνοιξα έναν 401 και έβγαλα το κεραμικό του. Ταίριαζε ακριβώς!
4. Έκοψα ένα κομμάτι αντίσταση και το έκανα πέντε γύρες στο φυτίλι. Πέρασα το ένα άκρο της αντίστασης από την τρύπα στο κεραμικό του 401, ενώ το άλλο το πέρασα από έξω σε μια οριζόντια σχισμή που έχει το κεραμικό και του έκανα άλλα δύο οριζόντια περάσματα από έξω και από την σχισμή, να κάνει επαφή σαν δεύτερος πόλος.
5. Πήγα να βάλω το κεραμικό στον υπόλοιπο άτμο. Ε, λοιπόν, ταίριαζε τόσο πολύ που τώρα - με την αντίσταση να περνάει απέξω - ζόριζε να μπει! Ζόριζε τόσο, που μόνο με χτυπήματα με την λαστιχένια λαβή της πένσας, κατάφερα να τον σφηνώσω.
6. Πήγα να βάλω το καπάκι από την μεριά του τανκ. Τζίφος! Το κεραμικό είχε δύο τσουνιά που προεξείχαν, με αποτέλεσμα να μην κουμπώνει για περίπου ένα χιλιοστό! Το έβαλα όσο πήγαινε όμως, να δούμε τι κάναμε.
7. Κούμπωμα του o-ring και του πόλου. Εδώ μετάνιωσα που έβγαλα το o-ring...

Και είμαστε έτοιμοι! Αποτελέσματα;

1. Πολύ μεγάλη αντίσταση! Την μέτρησα στα 5 Ω περίπου. Με αποτέλεσμα, η παραγωγή ατμού να είναι ελάχιστη.
2. Το φυτίλι διαλύεται! Είναι απίστευτα ευαίσθητο. Σκόρπαγε συνέχεια. Ώσπου να τελειώσω, καλά-καλά δεν περίσσευε λίγο αριστερά-δεξιά για να τραβάει υγρό από το τανκ.
3. Με το εσωτερικό καπάκι να μην πατάει μέχρι τέρμα, το τανκ δεν βιδώνει τελείως - και επιπλέον όχι ίσια. Αυτό δεν πείραξε όμως στο σύντομο διάστημα της δοκιμής μου. Οι δυό βόλτες που βίδωνε έφταναν να μην έχει διαρροές - αλλά η τάση στην δεξαμενή έκανε το πάνω μέρος της να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτό, με αποτέλεσμα το πάνω αλουμινόχρωμο πλαστικό να βγαίνει, μαζί με το επιστόμιο.

Αλλά...

Δούλεψε! Δεν είχε βραχυκυκλώσει πουθενά, και η τροφοδοσία λειτουργούσε κανονικά. Επίσης, δούλευε και ο ρυθμιστής: όταν ήταν δεξιά, δεν ερχόταν καθόλου αέρας στο στόμα, απόδειξη πως δεν είχαμε διαρροές.

Έχουμε απλώς τρία προβληματάκια για την σωστή λειτουργία, για τα οποία θα δοκιμάσω τις ακόλουθες λύσεις, ελπίζω αύριο (δεν είμαι craven, αυτός τα έκανε σε επτά λεπτά, εγώ σε τρεις ώρες), και ελπίζω με φωτογραφίες:

1. Για την αντίσταση: τρεις σπείρες αντί για πέντε, να ρίξουμε τα Ω.
2. Για το φυτίλι: Ξεκινάω με μεγαλύτερο κομμάτι. Πιστεύω επίσης πως θα τα καταφέρω να το τυλίξω πιο γρήγορα, και ταλαιπωρώντας το λιγότερο.
3. Θα τρίψω τα 'τσουνιά' από το κεραμικό, με λίμα ή γυαλόχαρτο ή κάτι τέλος πάντων, ή εναλλακτικά θα προσπαθήσω να τα κόψω με την πένσα.

Νοιώθω σαφώς πιο αισιόδοξος για την αυριανή δοκιμή 8)  (οπότε μάλλον όλα θα πάνε στραβά...) :laugh1: :laugh1: :laugh1: :wall:

Άλλο ένα μπράβο στον craven για το απίστευτο βίντεο (προτείνω μεταγλώττιση και ανέβασμα στο e-cigarette-forum, όταν ανακαλύψουν και αυτοί το ald 808)... Ευχαριστώ φίλε!
Επίσης μπράβο στο e-smokeguru για τις πρώτες ύλες, επιτέλους διαθέσιμες στην ελλάδα σε φθηνή τιμή και άμεση παράδοση.

Η συνέχεια στο επόμενο...

• 638
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 00:21 »
Επίσης: πρόσεξα πως στους μανίσιους, μόνο το τμήμα του καλωδίου που ήταν τυλιγμένο στο φυτίλι ήταν αμόνωτο, και προφανώς με αντίσταση. Τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν μονωμένα, και μάλλον χωρίς αντίσταση.
Θα ήθελα να το δοκιμάσω και γω. Υπάρχει μήπως κάποια αγώγιμη κόλλα, που να κολλάει σύρματα επιτρέποντας να περνάει το ρεύμα;

Αποσυνδεδεμένος Steamboy

• 2644
  • Provari(Mini) v2 + Mini D.I.D.(special edition)
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 02:29 »
Kόλλα νερού ίσως? :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ

• **
  • 317
  • GGTS ODYSEUS 2X18650 ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΜΟΥ !
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 02:47 »
Υπάρχει μια κόλλα που έχει μέσα της σκόνη χαλκού .
Την χρησιμοποιούν οι παμπριζάδες και οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων και κολάνε την αντίσταση του θερμαινόμενου τζαμιού , όταν ξεκολλήσει από το τζάμι .

Αποσυνδεδεμένος craven.gr

• *
  • 1238
  • Αν δεν είμαι εδώ... μάλλον κάτι μαστορεύω..
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 09:55 »
Παιδιά καλημέρα...   
Για να μην σπάτε τα @....νεύρα σας, υπάρχει και τρόπος να το κάνετε επισκευάσιμο με το ήδη υπάρχον σιλικονάκι που έχει μέσα, χωρίς τρυπάνια και κεραμικά... :yes:

Δουλειά γίνεται, αλλά με το κεραμικό είναι σαφώς ανώτερο.. ;)
Θά ανεβάσω βιντεάκι σύντομα, αφού πρώτα ανεβάσω για το dd που το χρωστάω. ;)

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• 2116
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 10:14 »
αφού πρώτα ανεβάσω για το dd που το χρωστάω. ;)

Yeahhhhhhh!!! :respect: :respect:

• 638
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 10:22 »
Παιδιά καλημέρα...   
Για να μην σπάτε τα @....νεύρα σας, υπάρχει και τρόπος να το κάνετε επισκευάσιμο με το ήδη υπάρχον σιλικονάκι που έχει μέσα, χωρίς τρυπάνια και κεραμικά... :yes:

Δουλειά γίνεται, αλλά με το κεραμικό είναι σαφώς ανώτερο.. ;)
Θά ανεβάσω βιντεάκι σύντομα, αφού πρώτα ανεβάσω για το dd που το χρωστάω. ;)
Όπως το είδα, οι κουλούρες της αντίστασης πιάνουν πολύ πλάτος στο φυτίλι και φοβάμαι μήπως ακουμπάει αυτή και από τις δύο πλευρές στον άτμο, βραχυκυκλώνοντας.
Περιμένω όμως να δω το βιντεάκι σου!

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 10:47 »
...
Υπάρχει μήπως κάποια αγώγιμη κόλλα, που να κολλάει σύρματα επιτρέποντας να περνάει το ρεύμα;
Υπάρχει μια κόλλα που έχει μέσα της σκόνη χαλκού .
Την χρησιμοποιούν οι παμπριζάδες και οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων και κολάνε την αντίσταση του θερμαινόμενου τζαμιού , όταν ξεκολλήσει από το τζάμι .
Σωστός ο ΓΙΩΡΓΟΣ :thumpup:

Αγώγιμη κόλλα για τον φίλο Λιάκουρα:http://www.zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=30064
 ;) :bye:

Αποσυνδεδεμένος trabakoulas

• **
  • 218
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 16:24 »
Το μονο καλο ισως με αυτο το ice 808 ειναι πως τελικα οι ατμοποιητες ειναι επισκευασιμοι. Για καποιον που ασχολειται ειναι πολυ ευκολο οπως ο Γιαννης craven αλλα και να μην εχεις ξανασχοληθει, οπως ο Λιακουρας, μπορεις να το επισκευασεις.

Κι εγω εδω κι αρκετες μερες με επισκευασμενο ειμαι, και δουλευει μια χαρα, δεν βλεπω διαφορα απο εναν καινουριο. Και αν εχεις και λιγο υπομονη μπορεις να το κανεις να ειναι ακριβως οπως ενας καινουριος ατμοποιητης.Το μονο κακο ειναι πως δε βρηκα πορσελανη και χρησιμοποιησα την ιδια τσιμουχα αλλα και παλι δεν υπαρχει προβλημα.

Οσο για την μονωση κλπ, καλυτερα μην ασχοληθειτε με κολλες κλπ γιατι θα μπλεξετε. Με τον τροπο του Γιαννη δλδ η μια ακρη της αντιστασης στον πολο χωνευτη και η αλλη περιμετρικα της τσιμουχας(ή πορσελανης) αν το κανετε σωστα δεν προκειται να γινει ποτε βραχυκυκλωμα.(εννοειται πως το σπειρωμα της αντιστασης δεν πρεπει να βγαινει πολυ ψηλα γιατι θα ακουμπαει το καπακι του ατμο).

Οποιος εχει πεθαμενους ατμοποιητες δεν χανει τπτ να το δοκιμασει! Λιγο συρμα,φυτιλι και υπομονη θελει!

Υ.Γ. Οποιος εχει τιποτα πεθαμενους ατμοποιητες οπως 401,901 egoT αντι να τους πεταξει ας μου στειλει ενα πμ να περασω να τους παρω για να χρησιμοποιησω την πορσελανη τους!

• 638
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 19:29 »
Τα κατάφερα!!!

- Το σφηνωμένο κεραμικό από τον 401 δεν έβγαινε, διαλύθηκε. (δεν έπρεπε να το ζορίσω, σφηνώνοντάς το με την αντίσταση στο πλάι. αλλοιώς θα έβγαινε εύκολα). Άνοιξα έναν 510, και τσίκι-τσίκι με το μυτοτσίμπιδο μίκρινα το κεραμικό μέχρι να χωράει, και στο πλάτος και στο ύψος.
- Έβαλα πρώτα και το σιλικονάκι, μετά και το κεραμικό. Πέρασα την μία άκρη της αντίστασης από την κεντρική τρύπα, και στα δύο, για τον κεντρικό πόλο. Πέρασα από την ακριανή τρύπα του κεραμικού την άλλη άκρη, και αμέσως δίπλωμα και πέρασμα από δίπλα του κεραμικού, και σφηνώσανε όμορφα με αυτό το άκρο της αντίστασης να κάνει επαφή δίπλα στο κεραμικό.
- Τρία τυλίγματα της αντίστασης στο φυτίλι (και μισό, για να ξανακατέβει) μου έδωσαν περίπου 2.6-2.7Ω (σε σχέση με τα 2.9-3.0Ω του μανίσιου). Αντίσταση 0.13 από e-smokeguru.

Και σκοτώνει... :fight_shot_bandana:

Είμαι μπουκωμένος από όλη μέρα άτμισμα, και έχω την εντύπωση πως ο μοναδικός μου άλλος 808 έχει αρχίσει να τα παίζει (για να γίνει σύγκριση), αλλά πιστεύω πως σε σχέση με τον μανίσιο 808:
- έχουμε καλύτερο χτύπημα, χωρίς αισθητή μείωση στη γεύση.
- δεν έχουμε διαρροές, ενώ η ρύθμιση της τζούρας λειτουργεί κανονικά.
- πιθανόν αυξημένη κατανάλωση και μειωμένη αυτονομία.
- και το ντεπόζιτο πρέπει να είναι λίγο ζορισμένο, γιατί το αλουμινέ πλαστικό στο επιστόμιο βγαίνει. Μάλλον θα φάει κόλλημα.

Δοκιμή σε βάθος χρόνου θα τα ξεκαθαρίσει, ενώ (ελπίζω) δευτέρα να έχω στα χέρια μου ανταλλακτικούς μανίσιους, να κάνω απευθείας σύγκριση.

Αλλά: αφού τα κατάφερα και γώ, χωρίς εργαλεία και εμπειρία, αυτό σημαίνει πως το να κάνεις τον ALD 808 επισκευάσιμο, είναι πραγματικά εύκολο.

Βιντεάκι δεν έχει, δεν τολμάω να τον ανοίξω να το ξανακάνω ( :-[ :-[ :-[  δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω πάλι...)
Φωτογραφίες, τα ίδια. Αλλά έτσι κι' αλλοιώς, το βίντεο του craven είναι υπερπλήρες.

Το άτμισμά του είναι πολύ καλό. Σούξου. Τζιτζί. Μένγκλα. Κούκλα. (ντάξει, δευτέρα που θάρθει ο μανίσιος άτμο, θα κάνω απευθείας σύγκριση).

Σας αφήνω. Τα χέρια μου θα είναι απασχολημένα να κρατάνε το Λιάις (άις του Λιάκου).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 08, 2011, 08:56 από Λιάκουρας »

• 638
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 08, 2011, 18:28 »

Και σκοτώνει... :fight_shot_bandana:

...για όσο κράτησε.

Δηλαδή, κανα δίωρο. :-\  Μετά: πολύ λίγος ατμός. :'(

Μία εξέταση σήμερα το πρωί έδειχνε πως πύρωνε το κομμάτι της αντίστασης που έφευγε προς τα κάτω προς τον πόλο, ενώ το κομμάτι που ήταν τυλιγμένο στο φυτίλι δεν άτμιζε καθόλου.

Αποφάσισα να δοκιμάσω με το μανίσιο καλωδιάκι που έχει μόνωση (και μάλλον σύρμα χωρίς αντίσταση) στο πρώτο κομμάτι.
Το πρώτο κόπηκε. Με την δεύτερη προσπάθεια, με αυτό που είχε μείνει από τον 510, τα κατάφερα. Αλλά δεν βγάζει πολύ ατμό, η αντίσταση είναι κάτω από 1Ω (...), ο ατμοποιητής ζεσταίνεται φοβερά και σταματάω τις δοκιμές, μην κάψω καμιά μπαταρία. :'( :'( :'(

Τελικά, το φάρδεμα (sic) της τρύπας και το μεγάλο κεραμικό πρέπει να είναι αναγκαία, επειδή: α) χρειάζεται ο χώρος για τις σπείρες, και β) στο μεγάλο κεραμικό υπάρχουν τρύπες μακριά η μία από την άλλη, για να περνάνε τα άκρα της αντίστασης χωρίς να βραχυκυκλώνουν στις σπείρες.

Πίσω στους πάγκους μας...

• 638
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 08, 2011, 19:46 »
Λοιπόν, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το μανίσιο σιλικονάκι περνώντας τα άκρα της αντίστασης από τις δύο τρυπούλες. Θα βραχυκύκλωνε όμως, η πλευρά που πρέπει να κατέβει στον πόλο... έβαλα πρώτα από κάτω λοιπόν, μισό (σε ύψος) σιλικονάκι, αυτό που απομονώνει τον κεντρικό πόλο στον 510. Το ένα άκρο της αντίστασης λοιπόν περνάει από την τρυπούλα και γυρνάει αμέσως προς τα πάνω απ' έξω από το σιλικονάκι για να κάνει σώμα με τον ατμοποιητή, ενώ το άλλο περνάει από την άλλη τρυπούλα, μετά από την κεντρική τρύπα στο μισό σιλικονάκι, και κατεβαίνει στον κεντρικό πόλο.

Δουλεύει μια χαρά... όπως στην πετυχημένη δοκιμή, περίπου 2.6-2.7Ω, καλύτερο χτύπημα, λίγο λιγότερη γεύση.
Ο χρόνος θα δείξει...

Αποσυνδεδεμένος trabakoulas

• **
  • 218
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 02:55 »
Και μια διευκρινιση, αν χρησιμοποιειτε την αντισταση του esmoke guru (νομιζω 0.16) τοτε 3-4 σπειρες το πολυ. Με παραπανω μεγαλωνει η αντισταση και ξεφευγει σε ohm και δεν δουλευει σωστα ο ατμοποιητης, με αποτελεσμα πολυ λιγος ατμος και μηδενικο χτυπημα.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 976 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114135 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449967 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110619 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374675 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327974 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1050 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6411 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15267 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29316 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99863 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F