Νέο σύστημα "
αξιολόγησης" μηνυμάτων;;
Sorry...
Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:
α) Για να μην μακρυγορώ (που θα μακρυγορήσω βέβαια, αλλά λέμε τώρα...
) συμφωνώ απόλυτα με
αυτήν την άποψη. Και με πολλές ακόμα που είναι στο ίδιο πνεύμα.
Τα εικονίδια είναι πάρα πάρα πάρα πάρα πολλά. Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τόσα εικονίδια και δημιουργούν ένα κάρο "θέματα" (έχουν αναφερθεί ήδη, και θα αναφερθούν κι άλλα). Ακόμα και το Facebook έκανε 10 χρόνια για να προσθέσει κι άλλα "reactions" και το έκανε μετά από
πολύ σκέψη, πολύ ανάλυση και πολύ διαβούλευση. Και πάλι, τα δικά του reactions είναι μόνο 6.
Τυχαίο;β) Ξανά με παράδειγμα το Facebook, υπήρξε ολόκληρη διαβούλευση, πακτωλός αντικρουόμενων απόψεων, ακόμα και άρθρα σε έγκυρα sites και κοινότητες, σχετικά με το περιβόητο "Dislike". Το οποίο τελικά απορίφθηκε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο του ότι
οι αρνητικές "παρενέργειές" του θα ήταν πολύ περισσότερες από τις θετικές. Πιστεύω πως το ίδιο ισχύει κι εδώ.
γ) Στο θέμα μας πάλι: Πιστεύω πως όπως ένα σκέτο Bravo είναι το ένα άκρο, έτσι και τα 19 (!!!) συνολικά reactions είναι το άλλο άκρο. Πάντα υπάρχει και η μέση οδός και συνήθως είναι η καλύτερη.
Πέντε ή έξι συνολικά reactions θα ήταν υπεραρκετά: 1)
Συμφωνώ ή
Μου αρέσει2)
Χρήσιμο ή
Ευχαριστώ3)
Δυσνόητο ή
Χμμμ... (προβληματισμός)
4)
Γέλιο5)
Διαφωνώ ή
Δεν μου αρέσει6)
Off-topicΤα υπόλοιπα είτε
υπερκαλύπτονται από άλλα, είτε είναι
ακατανόητα (π.χ. πού ακριβώς χρησιμεύει το "Περισσότερες πληροφορίες" ως reaction;;
, είτε θα εξελιχθούν σε
εμπρηστικά, πράγμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε αν δεν απατώμαι... Όποιος ΔΕΝ καλύπτεται από ένα από αυτά, γράφει ένα μήνυμα με την άποψή του (όπως συμβαίνει ήδη) και καθαρίσαμε. Ακόμα και το #6 που προτείνω (Off-topic) υπερβολή μου φαίνεται. Είναι έτσι κι αλλιώς δουλειά των συντονιστών να το κρίνουν/διορθώσουν αυτό.
δ) Τα προβλήματα στην εμφάνιση και στην χρηστικότητα του φόρουμ είναι αρκετά και θα γίνουν περισσότερα. Ως graphic designer με μεγάλη εμπειρία στο UI/UX (User Interface & User Experience) επιτρέψτε μου να σας πως η συγκεκριμένη "μπάρα reactions" είναι λάθος από πολλές απόψεις:
1) Είναι τεράστια! Όχι μεγάλη, ΤΕΡΑΣΤΙΑ...
2) Στις φορητές συσκευές (τηλέφωνα - tablets) αλλά και σε υπολογιστές με μικρές οθόνες φαίνεται χάλια και είναι δυσλειτουργική...
3) Παρά την ημι-διαφάνειά της απασχολεί υπερβολικά πολύ το μάτι...
4) Η επανάληψη της τόσες φορές μέσα σε μια σελίδα είναι από κουραστική έως εκνευριστική...
5) Έχει κι ένα καλό βέβαια: είναι στο κάτω μέρος του μηνύματος...
Δεν ξέρω κατά πόσο η πλατφόρμα το επιτρέπει, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει
ένα (1) εικονίδιο, και με
mouse-over να "
ξεδιπλώνεται" η όποια μπάρα και ο χρήστης να επιλέγει ανάμεσα στις προεπιλογές το reaction που θέλει. Αντίστοιχα στα κινητά/tablets αυτό θα γίνεται με κλικ αντί για mouse-over.
Μπορώ να γράψω πάρα πολλά ακόμα, αλλά νομίζω πως... you get the point
Άσε που άμα βγει πολύ μεγάλο το σεντόνι δεν θα μου βάλει Bravo ο μικρός Τσιπ
και πως θα ζήσω εγώ μετά...;