...Next up: Creme de la Creme - Caramel Apple...
Creme de la Creme - Caramel AppleΜου λένε πολλοί πως όλα τα υγρά τα βρίσκω μαγικά, ονειροφαντασίες, ιερά δισκοπότηρα και άλλα υπερβολικά (άκου ιερό δισκοπότηρο! Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση για να χαρακτηρίσω υγρό! Μόνο για το buttermilk. Και το vanilla creme. Και το pavlovin. Και το cannoli. Και το Grahamland. Και το παπαγαλόζουμο. Τέλος πάντων
σχεδόν ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση για να χαρακτηρίσω υγρό! Κλείνει η παρένθεση...). Να πω λοιπόν πως για κάθε εξαιρετικό υγρό που γράφω εδώ έχω απορρίψει πριν καμιά 30αριά μέτρια και άλλα τόσα εντελώς γίδια! Τον περασμένο χρόνο μόνο έγραψα για 8-10 εξαιρετικά υγρά ενώ δοκίμασα πάνω από 200. Προτιμώ απλώς να αγνοώ τα υγρά που δεν μου αρέσουν γιατί μπορεί σε κάποιον άλλο να ταιριάζουν και δεν θέλω να τον προδιαθέσω αρνητικά. Γράφω λοιπόν μόνο θετικά πράγματα και αφήνω τα αρνητικά για τους ριβγιούερς.
Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα. Το Caramel Apple που λέτε δεν είναι υγρό. Είναι το ιερό δισκοπότηρο των ατμιστικών υγρών! Όχι, σοβαρά μιλάω. Το υγρό είναι μαγικό! Ονειροφαντασία σκέτη! Όχι, πέρα από την πλάκα το υγρό είναι υπέροχο! Από τα τέσσερα υγρά της σειράς δεν δοκίμασα καν τα δύο γιατί δεν μου άρεσαν σαν προφίλ. Δοκίμασα το vanilla creme και το caramel apple, μου άρεσαν στη δοκιμή και τα αγόρασα. Και στα δύο το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από την πρόβλεψη (παρ' όλη την δοκιμή)! Για την βανίλια έγραψα την περασμένη εβδομάδα και το caramel apple το είχα στην αναμονή μέχρι να ελευθερωθεί ατμοποιητής. Χθες που ελευθερώθηκε ο εβίβα Νο.166 τον γέμισα με το νέο υγράκι και από εκείνη την ώρα το μοντάκι έχει πάρει φωτιά! Πράσινο ζουμερό μήλο βουτηγμένο σε γλυκιά καραμέλα! Ωραία πράματα. Το υγρό έχει και μια οξύτητα που δεν είναι εντελώς προφανές από που προέρχεται, από το μήλο ή την καραμέλα. Από όπου κι αν προέρχεται πάντως είναι πολύ καλοδεχούμενη και αρκετά πρωτότυπη θα έλεγα. Να ξεκαθαρίσω πως το υγρό δεν έχει καμία σχέση με μηλόπιτα, στρούντελ ή όποιο άλλο γλύκισμα με μήλο κυκλοφορεί. Δεν έχει ούτε κρέμες, ούτε ζύμες, ούτε κανέλα, ούτε τίποτε άλλο πέρα από το μήλο και την καραμέλα που προανέφερα. Το λέω γιατί κι εγώ δεν είχα σκοπό να το αγοράσω επειδή έχω ήδη τουλάχιστον μισή ντουζίνα υγρά μηλόπιτες κλπ, αλλά επέμενε ο Παλούκαρος πως αυτό δεν έχει καμία σχέση και δίκιο είχε (όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Παλούκαρος!...). Και δεν έχει καμία σχέση επίσης με εκείνο το άθλιο σίχαμα από σάπια μήλα αποθηκευμένα στον βόθρο του γείτονα μου (της Five Pawns - no love lost there...) που μου άφησε ψυχικό τραύμα! Το Caramel Apple λοιπόν μπαίνει στην λίστα με τα απολύτως απαραίτητα εφόδια για το έρημο νησί (που σίγουρα θα με στείλουν μία των ημερών...) και εγώ ψάχνω ήδη για το επόμενο άγιο δισκοπότηρο...
Αυτά...