Παρακαλώ τη διαχείριση αν υπάρχει νήμα (αν και δεν βρήκα) να ενσωματώσει το παρόν εκεί...
Τελευταία έκανα μια αγορά, που από το πρώτο σετάπ, έμελλε να με ξαναγυρίσει στα παλιά βήματα των μεσάτων ατμοποιητών...
Πρόκειται για έναν μεσάτο ατμοποιητή (αποκλειστικά μεσάτο) με κεντρικό πόλο γύρω από τον οποίο τοποθετείται το πλέγμα...
Ο θετικός πόλος.... Το σύρμα σταθεροποιείται πάνω του, ή με τη χρήση grip, ενός ελατηρίου δηλαδή που αγκαλιάζει το σύρμα σφιχτά στον πόλο, ή με την αγορά εξτρά θετικού πόλου με παξιμάδι, όπως είναι και σε άλλους ατμοποιητές, πχ NexTiny...
Το ενδιαφέρον είναι στον αρνητικό πόλο, όπου το σύρμα συγκρατείται με ένα παξιμάδι...
Τα επιμέρους χαρακτηριστικά του...
Διάμετρος : 22 mm
Ύψος : 30,5 mm χωρίς τον 510 κονέκτορα
Χωρητικότητα : 3 ml
Ρύθμιση αέρα : 5 θέσεις... 1 τρυπούλα, 2 τρυπούλες οριζόντιες, 2 τρυπούλες κάθετες (κυρίως αυτή δουλεύω), 3 τρυπούλες 2 κάτω 1 πάνω σε σχήμα τριγώνου, 6 τρυπούλες...
Είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, στα μεταλλικά μέρη εξ'ολοκλήρου με 316 ανοξείδωτο ατσάλι (surgical grade).
κάποιες φωτό του κατασκευαστή...
Φωτογραφίες της συσκευασίας και του περιεχομένου...
Τον έχω δοκιμάσει ήδη με διαφορετικές διαμέτρους κάνθαλ...
ή...
Ακόμη και με ribbon kanthal...
Τί μου άρεσε...Μετά από αρκετό καιρό συμβίωσης μαζί του τολμώ να πω ότι πρόκειται για μηχανή παραγωγής γεύσης...
Την ποσότητα ατμού θα την χαρακτήριζα μέτρια... (υποκειμενικά όμως αρκετή).
Το σετάπ του είναι ιδιαίτερα εύκολο... Αν και η χρήση των μικρών ελατηρίων μπορεί να ζορίσει το χρήστη στην αρχή, όμως η χρήση του gripstick την βάζω και στα θετικά γιατί δίνει περισσότερο χώρο για να μπει περισσότερο πλέγμα...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τροφοδοσία... Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις υγρό στο πλέγμα... Θα πρέπει να έχεις κάνει σοβαρό λάθος στο σετάρισμα...
Πλεονέκτημα ότι ανα πάσα στιγμή μπορείς να δεις το σετάπ σου και να κάνεις κάποιες μικροδιορθώσεις αν χρειάζεται...
Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι χαραγές στο πάνω καπάκι, οι οποίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο διακοσμητικές. Χρησιμοποιούνται ως ψύκτρες και βοηθούν ώστε να κρυώνει το τοπ καπ και να λειτουργεί σε εξαιρετικά πολιτισμένες θερμοκρασίες ο ατμοποιητής ακόμη και σε συνεχόμενες τζούρες.
Τι ΔΕ μου άρεσε...Χρειάζεται εργαλείο για να ανοίξει από κάτω το τανκ (αν και είναι αρκετά εύκολο να ανοίξει με ένα τσιμπιδάκι) το οποίο δεν παρέχεται... Όμως σε αντίκρισμα λόγω αυτής της κατασκευής του βελτιώνεται αισθητικά πάρα πολύ ο ατμοποιητής.
Ο τρόπος αναπλήρωσης που δεν είναι βέβαια αναγκαστικά κακός, αλλά πρέπει να ξεβιδώσεις το πάνω μέρος για να αποκαλυφθεί το τανκ...
Αν και ανέφερα τα θετικά του gripstick, το gripstick με το ελατήριο το βάζω και στα αρνητικά του, μιας και δεν είναι και ο πιο εύκολος τρόπος... βέβαια μετά από εξοικείωση ο χρήστης δεν θα έχει προβλήματα...
Βέβαια για να βάλω ribbon αναγκάστηκα να καταφύγω σε πατέντες...
Το παξιμάδι του αρνητικού, ενώ είναι απίστευτη ιδέα, θέλει για να το σφίξεις να χρησιμοποιήσεις πάλι το γνωστό τσιμπιδάκι...
Σαν αρνητικό βέβαια βάζω και την τιμή του η οποία αγγίζει τα 165 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά... Τα οποία βέβαια δεν έχω μετανοιώσει ούτε μια στιγμή...
Άλλα...Σαν πλέγμα ο κατασκευαστής προτείνει 200άρι SF...
Και σαν διάσταση 54 Χ 20...
Προσωπικά χρησιμοποιώ 58 Χ 20...
Εν κατακλείδι...Ο ατμοποιητής ήρθε για να μείνει... Έχει γίνει ο βασικός μου... Και με ικανοποιεί ακόμη και στη 1 τρύπα αέρα που είναι εξαιρετικά σφιχτή... τσιγαρίσια γνήσια...
Ότι άρωμα έχω βάλει ή έτοιμο υγρό μου το έχει αποδώσει σε εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια...