Ειλικρινά κάποιες ώρες δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεστε. Ανέφερα και πριν ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι ώστε να φροντίσει ο Νομοθέτης τα αρώματα που πωλούνται για ζαχαροπλαστική και μαγειρική να ειναι ακατάλληλα για άτμισμα. Θέλετε να αρχίσω να τους αναφέρω? Μήπως να κάνω και καμία επιστολή στο Υγείας με τις προτάσεις μου?
Το επιχείρημα περί πωλήσεως από ατμομάγαζα, απλά δεν στέκει. Το ατμομάγαζο δεν αδειοδοτείται ως ατμομάγαζο από καμία αρχή. Απλή εμπορική επιχείρηση είναι. 4 ΚΑΔ στην εφορία έχει, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση. Έτσι όπως αναφέρετε ότι αν πωλούνται από τα ατμομάγαζα θα είναι παράνομα, θα είναι σαν να λέτε ότι ένα μίνι μάρκετ θα μπορεί να πουλάει αρώματα, αρκεί να μην έχει ΚΑΔ για να πουλάει έτοιμα υγρά και συσκευές. Διαβάστε πάλι το καινούριο εδάφιο στο άρθρο 18. Δεν λέει ότι απαγορεύεται η πώληση από συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Λέει ότι απαγορεύεται η πώληση, τέλος.
[member=22310]kogos[/member]
Εσύ αν θέλεις, μπορείς να πας να μαζέψεις μαργαρίτες, να τις κάνεις εκχύλιση σε χλωρίνη, να προσθέσεις και αποσκληρυντικό νερού και να το ατμίσεις. Αυτό, δεν τα κάνει υλικά ιδιοκατασκευών ή αρώματα. Αν όμως το κράτος αυξήσει πχ το ελάχιστο όριο συγκέντρωσης αρώματος σε PG από κάτω του 1% που είναι σήμερα σε πχ 40% και θες €800 για ένα δεκάμελο άρωμα που θα σου βγάλει 100 λίτρα υγρού, τι θα κάνεις? Ή έχεις την εντύπωση ότι το δεκάμελο αρωματάκι που αγοράζεις είναι καθαρό άρωμα? Δεν τα γράφω ειρωνικά όλα αυτά, ούτε προτείνω να ατμίσεις χλωρίνη. Αντικρούω το "εγώ θα κάνω ότι γουστάρω γιατί μπορώ και ξέρω". Το θέμα είναι ότι για να κάνεις αυτό που θες, θα πρέπει να μπορείς να βρεις και τις πρώτες ύλες. Επιπλέον, αναφέρεις ότι "θα ήταν παράλογο". Είναι η πρώτη φορά που βλέπεις κάτι παράλογο στη Νομοθεσία της χώρας μας?
[member=22598]Mahd Soi[/member]
Στην αρχή ομολογώ ότι γέλασα λίγο όταν είδα τε περί ακυρωτικού καθώς πρόκειται για Νόμο που δεν έχει ψηφιστεί ακόμα. Ευτυχώς έκανα λάθος. Μέχρι τη δικάσιμο, θα έχει ψηφιστεί και θα έχει δημοσιευτεί και όντως μπορεί να κατετεθεί δικόγραφο προσθέτων λόγων για την εισαγωγή του στην ακυρωτική διαδικασία. Ελπίζω να ασχοληθεί μόνο με τις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν και όχι με συνολική ακύρωση του άρθρου 96 βέβαια καθώς δεν πρέπει να ρισκάρει την απόρριψη της αίτησης λόγω μη εννόμου συμφέροντος. Έχουν καλό νομικό, δεν το φοβάμαι αυτό.
[member=16304]nikosallos[/member]
Έχεις απόλυτο δικαίωμα στην προσωπική σου άποψη. Θα σου βάλω όμως ένα ερώτημα: αν όλες οι συναλλαγές με το εξωτερικό, τρίτες χώρες για παράδειγμα, άφηναν και λίγο τυράκι στο κράτος, πιστεύεις ότι θα ήταν τόσο κάθετοι στην απαγόρευση διασυνοριακών? Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, έχω οργανώσει ομαδική για φίλους που πήγε €1500 και ο κινέζος τα έστειλε gift 23$, άλλο που στο κουτί χωρούσα μέσα όρθιος. Και €300 δασμούς και ΦΠΑ να πληρώναμε τότε, πάλι πιο φθηνά θα μας πήγαιναν. Και θα είχε και το κράτος το τυράκι του, και εμείς ωφελημένοι θα ήμασταν. Και πίστεψέ με, αν το κράτος είχε αύξηση και σταθερή απόδοση από τα τελωνεία του, δεν θα είχαμε θέμα με τις διασυνοριακές, τουλάχιστον από τρίτες χώρες.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με την "πρακτική απαγόρευση" την οποία αναφέρει ο [member=6669]camber[/member].