Να πω κάτι..; Καλησπέρα καταρχήν..
Γιατί πρέπει να περιμένουμε κάτι απ τους πνευμονολόγους, οδοντιάτρους και ιατρούς πάσης φύσεως να που κάτι..;;
Δεν είναι αυτονόητο;; Οτιδήποτε μπαίνει στον πνεύμονα εκτός του ''οξυγόνου'' δεν είναι καλό.. Λογικό δεν είναι;
Έχω μιλήσει με πνευμονολόγο πριν μερικούς μήνες βέβαια (και όχι για δική μου περίπτωση).. και πριν να ξεκινήσω το άτμισμα.. και αν και δεν κάναμε λεπτομερή κουβέντα και αναλυτική μου εξηγεί πρώτων πως ούτε το άτμισμα είναι καλό και πως σε μερικά χρόνια θα βγουν τα όσα προκαλεί (καλά για το τσιγάρο δεν συζητάμε..).
Είναι νωρίς ακόμα μου λέει.. Και φυσικά η άποψη του είναι πως το πιο υγιές είναι κανένα απ τα δύο.. Δεν σταθήκαμε στο πιο είναι λιγότερο ή περισσότερο βλαβερό.. ίσως κι εγώ δεν επέμεινα τόσο τότε..
Καλό πάντως είναι να συνεχίζουν οι έρευνες σε αυτό το επίπεδο.. καλό είναι να ξέρουμε τι "ατμό ατμίζουμε" και τι επιπλοκές μπορεί να παρουσιάσει.. Να είμαστε προετοιμασμένοι ρε αδερφέ.. όπως με το τσιγάρο.. όπου ξέρεις.. καρκίνος, χαπ, κλπ κλπ..
Την επόμενη φορά πάντως θα προσπαθήσω να επιμείνω και να εστιάσω στο άτμισμα και να μου δώσει εξηγήσεις το γιατί εγώ νιώθω πιο καλά..
Γιατί κακά τα ψέματα.. βλέπω αλλαγές.. ειδικά στις αντοχές του πνεύμονά μου.. και στην σωματική μου κούραση που ένιωθα τα τελευταία 2 - 3 χρόνια...
Ξύπναγα μετά από 6ωρο ύπνο καθημερινές και ένιωθα χάλια στην δουλειά.. Κι έλεγα στον εαυτό μου.. δεν κοιμήθηκες όσο έπρεπε χρειάζεσαι πιο πολύ ύπνο..
Κοιμόμουν 7ωρο την άλλη μέρα ή 8ωρο.. πάλι τα ίδια.. με πολύ μικρή βελτίωση αλλά με μία διαρκή κούραση. Χώρια ότι σχεδόν κάθε βράδυ ο αδερφός μου μου έλεγε την άλλη μέρα ότι έβηχα.. Σχεδόν κάθε βράδυ με άκουγε να βήχω.. Τα μάτια μου εξακολουθούσαν να κλείνουν.. σχεδόν δάκρυζα απ την νύστα ή κούραση.. (και έλεος ρε γμτ.. δουλειά γραφείου κάνω.. δεν είμαι σε χειρωνακτική εργασία)
Ερχόταν Σ/Κ και έλεγα ωραία.. θα κοιμηθώ και θα ξεκουραστώ! Χωρίς ξυπνητήρια.. Κοιμόμουν, ξύπναγα και ένιωθα ΠΑΛΙ κούραση έλεος.. μια κατάπτωση.. να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου.. έλλειψη διάθεσης να κάνω πράγματα γιατί ένιωθα μια υποχθόνια εξάντληση. Άκουγα για βραδινή έξοδο.. και δεν είχα όρεξη.. Ήθελα απλά να κάθομαι.. να μην πολύ κουνιέμαι στα πέρα δώθε κείθε..
Στο τέλος νόμιζα πως έχω πρόβλημα με την διατροφή μου και ότι δεν έκανα σωστή πρόληψη βιταμινών..
Και τώρα.. 2 εβδομάδες.. ξαφνικά ΟΛΑ άλλαξαν.. έχω τρομάξει απ την αλλαγή..
Πρώτα απ όλα στις εξωτερικές μου δουλειές από εκεί που λαχάνιαζα και ένιωθα κόπωση στο στήθος (κυρίως στο ανέβασμα/κατέβασμα σκάλας) μέσα σε 2 μέρες άρχισα να νιώθω πως δεν κουραζόμουν /λαχανιάζω πια.. Σαν να έφυγε ένα βάρος απ το στήθος που έκανε την καρδιά μου να κοπιάζει απ τους χτύπους!!! Ακόμα κι όταν έτρεχα πολλές φορές να προλάβω την συγκοινωνία μόλις έμπαινα μέσα μου κοβόταν η ανάσα!!! Τώρα τίποτα!!!!
Δεύτερον πλεον είτε κοιμηθώ 6 ώρες είτε 7 είτε 8 είμαι καλά!!!! το 1ο μισάωρο κουτουλάω λίγο μέχρι να ξυπνήσω.. αλλά μετά πετάω!!! Δεν υπάρχει λέμε αυτή η αίσθηση..!!!
Τρίτον.. δυο εβδομάδες τώρα ΔΕΝ βήχω πια στον ύπνο μου.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
Τέταρτον.. η όσφρηση μου έχει βελτιωθεί (καλά αυτό δεν ξέρω αν είναι στα συν καλοκαιριάτικα με τον κάθε άπλυτο στις συγκοινωνίες..
)
Πέμπτον μου βρωμάει το τσιγάρο αν βρεθώ σε χώρο με καπνιστές!!! Σε ποιον;;;; Σε εμένα 27 χρόνια καπνίστρια..
Και έκτον.. ΔΕΝ μου λείπει το τσιγάρο.. η κάπνα και η καύση του και κυρίως η γεύση του..
Κάθε μέρα που περνάει είναι ένα σοκ για μένα.. που το μεγαλύτερο που είχα αντέξει ως καπνίστρια ήταν αποχή 12 ώρες λόγω επέμβασης που είχα κάνει στο στόμα.. Θυμάμαι την είχα κάνει πρωί και είχα προσπαθήσει να βάλω στόχο να μην καπνίσω μέχρι την άλλη μέρα.. αλλά δεν τα κατάφερα.. (καλά η γιατρός μου είχε πει για λιγότερες ώρες αποχή αλλά εγώ ήθελα παραπάνω..)
Μένω πραγματικά έκπληκτη και ακόμα είμαι στις 2 εβδομάδες.. Η ευεξία που νιώθω απίστευτη.. η κούραση ελάχιστη..
Στα παράξενα είναι ότι μου κόπηκε η όρεξη για το φαγητό.. και ειδικά για το πρωινό που ήμουν πιστή σε αυτό..
// δεν ξέρω αν είναι λόγω ζέστης.. αλλά δεν μου έχει ξανασυμβεί.. να μην μπορώ να φάω πρωινό.. Και να πω ότι άλλαξα κάτι στην διατροφική μου συνήθεια; όχι.. Τελευταίο γέυμα της ημέρας κι αυτό μια σαλάτα κυρίως είναι το αργότερο στις 6 - 7 το απόγευμα..
(ρε σεις.. βγήκα εκτός θέματος;;; πείτε μου όχι..)