Κοίτα να δεις τι μάθαμε.... έχω εβίβα, καυφούν, καλιξ, φαινομενο, κάποια αρκετά καλά μοντ και ποτέ δεν είχα θέμα με την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Νάναι επειδή τα κοίταξε ο FDA προηγουμένως; ή λες να τους τα βελτιώσει τώρα; Αυτός και οι κατά τόπους ευρωπαικοί οργανισμοί.
Τα μόνα που μου δημιούργησαν θέματα ήταν κάτι θλιβεροί ατμοποιητές και μοντ, κλώνοι ή αποτυχημένες προσπάθειες να φτιάξουν νέα σχέδια κάποια υποδεέστερα εργοστάσια. Ελάχιστα κυκλοφορούν εκτός Κίνας και δεν περιμένω από κανέναν FDA να τα ελέγξει για να μου πει ότι είναι σαβούρια. Το πιθανότερο άλλωστε είναι να μην συμμορφωθούν με καμία οδηγία του τα συγκεκριμένα εργοστάσια που καλύπτουν μόνο ανάγκες φτηνής αγοράς.
Για τα υγρά είδαμε ότι η αγορά ήδη αυτορυθμίζεται, με "ένοχα" αρώματα να κυκλοφορούν σε καθαρές βερσιόν. Ειδικά στην Αμερική μην ξεχνάμε ότι αν συμβεί κάτι, οι αστικές αγωγές γονατίζουν όποιον τις χάνει. Επώνυμες μπαταρίες πήρε ένα ζώον από κατάστημα η.τ. και τις είχε χύμα στην τσέπη με τα κλειδιά και τα κέρματα. Εσκασαν κι έκανε αγωγή στο κατάστημα. Ποιος FDA μου λες τώρα!
Εσύ ειδικά, που η αποστολή σου σ΄αυτό το φόρουμ είναι να τα χώνεις σε κάθε έλληνα έμπορο και να αποκαλύπτεις τη συνωμοσία τους για να μας κλέψουν, ούτε πελάτης τους είσαι, ούτε όπως λες θα αποφασίσεις αν θα πάρεις από εδώ το ακόμη πιο ακριβό λόγω ελέγχου η.τ. Και μεταξύ μας, ούτε εγώ θα θέλω να πάρω κάτι στην τετραπλη πλέον τιμή από αυτή που το δίνει ο κινέζος. Ασε να πληρώνει ο έλληνας αντιπρόσωπος για να μου πουνε ότι το καινούριο στικάκι είναι ασφαλές και το φέρνω μετά από Κίνα. Ακούγεται και είναι πολύ κακό, αλλα δυστυχώς ρεαλιστικό. Τώρα, αν κάποιοι ανίδεοι με φόρουμ και ξένες αγορές το ξαναγυρίσουν στο τσιγάρο ή δεν το κόψουν ποτέ, τότε μάλλον θα νιώσει πολύ δικαιωμένος κάθε πολέμιος του η.τ. που κρύβεται πίσω από τέτοιες αποφάσεις.
Εν κατακλείδι, δεν είμαι αντίθετη σε ελέγχους για το καλό των καταναλωτών, αλλά στους ελέγχους που αποσκοπούν στον εξοστρακισμό ενός προιόντος από την αγορά επειδή θίγει κάποια συμφέροντα. Ελέγχους που περισσότερο θίγουν το καλό των καταναλωτών, παρά τους προστατεύουν. Αυτό που λένε: από τους φύλακες ποιος θα μας φυλάξει.