Επειδή κανένας ατμοποιητής δεν είναι τέλειος (αν υπήρχε θα είχαμε πάρει όλοι από 2-3) το μοναδικό μειονέκτημα για μένα στον le zephyr είναι ότι δεν έχει χτύπημα. Όπως και να τον έστησα. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά. Το θέμα χτυπήματος είναι κάτι που προβληματίζει και μένα. Όπως ανέφερε και ο teo77 αυτόν τον άτμο δεν τον παίρνεις για χτύπημα αλλά σε κερδίζει σε πολλά άλλα. Με το μοναδικό υγρό που πήρα χτύπημα ήταν το Earth Brother και πάλι δεν έχει καμμία σχέση το χτύπημά του σε σχέση με άτμο που αναφέρθηκαν(v3, τηλέμαχος)
Σε τί με κέρδισε ο zephyr:
1. Γεύση, γεύση, γεύση, γεύση, γεύση, γεύση, γεύση, γεύση, γεύση...........πιο πολύ γεύση δεν έχω πάρει από άτμο(εκτός ΙΑΤΤΥ). Την καλύτερη γεύση την πήρα με 1.5 coil και 7-8 στροφές με 0.25 σύρμα, με mesh και για ντουμανάκια με clapton. Όλα τα στησίματα με οριζόντια αντίσταση. Με οριζόντια ο ατμοποιητής μεταμορφώνεται. Είναι άλλος άτμο. Με κάθετη δεν με εντυπωσίασε κανένα στήσιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να του αρέσει με κάθετη. Γούστα είναι αυτά και αν δεν δοκιμάσει κάποιος δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα με βάση το πώς του αρέσει να ατμίζει. Την γεύση την αντιλαμβάνεται ο καθενας διαφορετικά.
2. Παίζει τα πάντα! Ότι υγρό και να του βάλεις δεν θα σε κρεμάσει ποτέ. Βάλε καπνικό, φρουτένιο, γλυκό, γάλατα, σαντιγές, τζατζίκι, ούζο, γύρο, την γεύση που θέλεις θα σου την αποδώσει εκπληκτικά. Αυτό δεν θα το βρείς σε πολλούς άτμο. Άντε να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στον pheno έβαζα grandmaster και εκτασιαζόμουν, όταν έβαζα όμως κανένα καπνικό
3. Υποτροφοδοσία/Υπερτροφοδοσία. ΠΟΤΕ, με τίποτα και για κανένα λόγο
4. Διαρροές. ΠΟΤΕ, με τίποτα και για κανένα λόγο
Τον έστησα μέχρι και με 1.0 coil, με mesh, τον έβαλα κάθετα, πλάγια, κατακόρυφα, τον ανέβασα σε υψόμετρο 700 μέτρα, ακόμη και σε κάτι χιλιάδες πόδια με συμπίεση καμπίνας, ποτέ δεν βγήκε ούτε σταγόνα. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη σε υποβρήχιο
5. Ευκολία στησίματος. Ανοίγεις, στήνεις, κλείνεις, έφυγες. Ούτε άνοιξε κλείσε υγρά, ούτε να καθαρίσεις 10 κομμάτια αν αλλάξεις υγρό. Οι βίδες πιάνουν ότι σύρμα θελεις...ναι και clapton...και τέλος για κάποιον αρχάριο και άν δεν συγχωρεί λάθη στο στήσιμο.
6. Αναπλήρωση υγρού. Γεμίζεις όπως και με όποιον τρόπο θέλεις χωρίς να πάρεις ούτε σταγόνα υγρού στα χέρια σου. Απλά ανοίξεις, γεμίζεις, κλείνεις, τελείωσες. Και ναι...δεν χρειάζεσαι ούτε μπουκαλάκια με λεπτή μύτη(προσωπικά με εκνευρίζουν αφάνταστα) ούτε εξιδικευμένες τεχνικές για να γεμίσεις.
7. Απίστευτο Airflow!!!!!!!! Από τα λίγα και με πολλές επιλογές! Καλύπτει όλα τα γούστα. Προσωπικά την έχω βρεί με τις 3 μικρές τριπούλες.
8. Για μένα είναι κουκλί και κάθεται καλά παντού! Σε pico, σε presa, σε elevator. Mικρός και διακριτικός! Οκ δεν στέκομαι και πολύ σε αυτό το κομμάτι γιατί αυτό και αν είναι υποκειμενικό.
9. Για να ακούσεις θόρυβο θα πρέπει να έχεις βιονικό αυτί. Αν ακούς θόρυβο από έναν μεσάτο άτμο τότε ακούς και από τον zephyr
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ 10€ Απλά για να μην ξεχνάμε και το
value for money. E αν είχε και το χτύπημα που πολλοί αναζητούμε τότε δεν θα ασχολούμασταν με άλλον άτμο για πολύ καιρό.
Άντε να πώ και ακόμη ένα αρνητικό. Δεν μου έπαιξε καλά το nife και με στεναχώρησε αλλά θα του το συγχωρήσω.
Και μια που με έπιασε η μπάρλα να πώ και κάτι για τον νέο του αδερφό. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέβηκα Αθήνα και πέρασα από κατάστημα της Vapeland για να πάρω υγράκια και να τον δοκιμάσω. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν ψημένος να τον αγοράσω αλλά στο υποκατάστημα που πήγα δεν τον είχε διαθέσιμο για δοκιμή. Έχω όμως την εντύπωση ότι ο mirage δεν απευθύνεται στο κοινό της καθαρά τσιγαρίσιας τζούρας.
Είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας. Το ότι τον στήνει κανείς με διπλή αντίσταση από μόνο του λέει πολλά για την φιλοσοφία, ασχέτως αν σου δίνεται η δυνατότητα να τον στήσεις και με μονή. Διάβασα και στο νήμα του mirage από κάποιους που τον πήραν ότι είναι πολύ ενθουσιασμένοι και ότι με τον zephyr δεν τον βρήκαν. Δεν θα διαφωνήσω καθώς δεν έχω προσωπική άποψη. Επειδή όμως υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός, ας ωριμάσει λίγο το πράγμα και βλέπουμε. Το να είσαι μισή μέρα με κάποιον άτμο και να λές ότι είναι ότι καλύτερο έχεις ατμίσει είναι λίγο
Όπως επίσης και το να λές ότι έκανα 2-3 στησίματα και δεν τα βρήκα με τον άτμο και αυτό είναι λίγο
Αν δεν γνωριστείς, δεν παίξεις, δεν τον ζαλήσεις, δεν στρώσουν τα μέταλλα 15-20μέρες...δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Είχα πάρει πριν 3 μήνες έναν v3 και είπα τί μπούρδα είναι αυτή. Μετά από 3 μήνες αφού έστρωσαν τα μέταλλα το αρχικό μου συμπέρασμα άλλαξε κατά πολύ. Πήρα ακόμη έναν πριν 1 εβδομάδα. Τους βάζω διπλά με τα ίδια στησίματα και υγρό και δεν έχει καμμία σχέση ο ένας με τον άλλον.
Ξέρω...σας κούρασα, οπότε δεν περιγράφω άλλο...