Καλημέρα σε όλους!!!
Λοιπόν δουλεύω το pico από το πρωί και νομίζω πως έχω μια καλή εικόνα πλέον για να γράψω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μου.
Καταρχήν να πω πως εμφανισιακά κερδίζει τις εντυπώσεις,είναι πολύ όμορφο και εργονομικό...Όμως μπορεί να είναι μικρό στο ύψος αλλά είναι αρκετά "κοντόχοντρο" και πλατύ!!! Ποιοτικά ουδέτερο προς το καλό,δικαιολογεί την τιμή του στο έπακρον!!!Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε και η βαφή που είναι σαν αυτοκόλλητο βινύλιου και δείχνει αρκετά ανθεκτική...Ευχάριστη έκπληξη και η οθόνη που είναι πολύ φωτεινή αν και μικρή.
Σε σύγκριση τώρα με το Vtc mini σίγουρα διαχειρίζεται καλύτερα την μπαταρία και δεν το λέω τυχαία αυτό αλλά με triton mini 1,8 clapton αντίσταση,κατανάλωση 7ml/μέρα και την καφέ lg στο Vtc χρειαζόταν σίγουρα να αλλάξω μπαταρία μες την μέρα ενώ εδώ ακόμα δεν έχει πάει ούτε στην μέση...Και στις δύο περιπτώσεις παίζω μεταξύ 13-16 watt.Το Vtc από την άλλη είχε ποιοτικότερη κατασκευή αν και η μπογιά του ήταν απλά τραγική. Εμφανισιακά το pico είναι ομορφότερο.Λειτουργικά και τα δύο μπορούν να εξυπηρετήσουν από μέτρια έμπειρο εως έμπειρο χρήστη...Τέλος το Vtc ήταν κατα πολύ βαρύτερο,πράγμα που το έκανε για μένα δύσκολο στην μεταφορά του μέσα σε τσέπη παντελονιού!!!!!!
Σε σύγκριση με το Istick 40w...Δεν θα μπω στην διαδικασία να τα συγκρίνω λειτουργικά γιατί προορίζονται για άλλη χρήση και δεν υπάρχει πραγματικά κανέναν μέτρο σύγκρισης.Το pico λειτουργικά μπροστά στο istick 40w είναι σαν μια mercedes μπροστά σε ένα καλό nissan...ούτε για την αυτονομία θα μιλήσω μιας και εξαρτάται από την μπαταρία που φοράτε στο pico...Εμφανισιακά το istick 40w για μένα είναι πιο όμορφο και παρόλο που είναι πιο ψιλό σου δίνει την αίσθηση πως κρατάς μικρότερη συσκευή από το pico...σε αυτό παίζει ρόλο πως το pico είναι πιο κοντόχοντρο και φαρδύ. Έτσι όταν κρατάς στο χέρι σου το istick 40w χωρίς να το βλέπεις αισθάνεσαι πως κρατάς μια πιο μικρή και λεπτεπίλεπτη συσκευή,χωρίς αυτό να σημαίνει πως το pico είναι άσχημο!!!To σίγουρο όμως είαι πως άμα με λέγανε να διαλέξω μεταξύ vtc mini,pico και istick 40w θα διάλεγα άνετα το pico!!!
Παρατήρησα πως όταν βγάζω και βάζω την μπαταρία χάνει 0,1watt και από όσο διάβασα δεν το κάνει μόνο σε μένα...Το ίδιο κάνει αμα βγάλω και ξαναβάλω τον ατμοποιητή.Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα μιας και ο ατμοποιητής γεμίζει από πάνω καθως και την μπαταρία δεν την αλλάζεις διαρκώς...Σίγουρα όμως θα ήθελα να λείπει αυτό το κουσούρι...Θα ήθελα επίσης να λείπει και ένα άλλο "κουσούρι" που παρατήρησα και αυτό είναι πως όταν βγάζω και ξαναβάζω τον ατμοποιητή που διαβάζει την κεφαλή σε διαφορετικά ohm...Γενικά είδα πως διαβάζει 0,10-0,7 ohm πιο κάτω την κεφαλή από το istick 40w και 0,4-0,2 ohm πιο κάτω από το vtc mini δεν ξέρω τι φταίει ή αν το κάνει και σε άλλος αλλά δεν είδα να δημιουργεί πρόβλημα...Πιο αναλυτικά την κεφαλή του trition mini 1.8ohm την βλέπει 1,69-1,74 ohm η τιμή δεν παίζει καθ'όλη την διάρκεια που ατμοποιητής είναι κουμπωμένος επάνω αλλά αλλάζει όταν βγάζω και ξανά βάζω τον ατμοποιητή...
Η συνολική εικόνα που το istick pico μου άφησε είναι σίγουρα θετική...Έχει τα κουσουράκια του και ελπίζω όσα μπορούν να λυθούν με κάποιο update αλλά δεν μιλάμε για χοντρά κουσούρια παρα μόνο για λεπτομέρειες....Εμφανισιακά σκίζει...Εργονομικά είναι άψογο...Νομίζεις πως αγόρασες μια ακριβότερη συσκευή....Για 35 ευρώ που έδωσα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα γίνει η βασική μου συσκευή!!!!