Βασικά δεν ξέρουμε αν τις γνώσεις αυτές τις έχει ένας μεταλλειολόγος ή ένας μεταλλουργός και (σχεδόν) όλοι, έχουμε αποκτήσει από τρία μεταπτυχιακά στα μέταλλα...
Παίρνοντας αφορμή (και εγώ) από το σχόλιο του [member=15018]GRat[/member] και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μομφή στα γραφόμενά του (εξ άλλου δεν έχει δώσει λαβή για κάτι τέτοιο, ερώτηση κάνει ο άνθρωπος...), να σημειώσω ότι χρειάζεται η γνώση ενός μεταλλειολόγου (ή μεταλλουργού, ή δεν ξέρω ποιου άλλου ειδικού), για να μας βεβαιώσει ότι όχι μόνον στους πόσους βαθμούς δημιουργείται ένα στρώμα Cr2O3, αλλά αν πράγματι δημιουργείται αυτό το οξείδιο και αν πράγματι αυτό προστατεύει το ατσάλι.
Αλλά μετά, πρέπει να μας εξηγήσει πως όταν λέμε "προστατεύει το ατσάλι που βρίσκεται από κάτω", τι είδους προστασία είναι αυτή. Και τέλος, να μας εξηγήσει ποιος μας προστατεύει από τον προστάτη του ατσαλιού...
Διότι, ξέρει κανείς αν το οξείδιο αυτό που (αν) δημιουργείται με την πυράκτωση, όταν σε κατάσταση ατμίσματος θερμανθεί στους 180-200 βαθμούς, απελευθερώνει τίποτε επικίνδυνα μόρια;
Μεταλλειολόγος ή μεταλλουργός, ή άλλος ειδικός στο πεδίο αυτό δίνει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε και μας προσφέρει τις γνώσεις του και όχι η Βικιπαίδεια, ή ο τάδε "τούμπανο" στρίφτης αντιστάσεων...
ΥΓ.
Και πάλι επαναλαμβάνω πως η ερώτηση του [member=15018]GRat[/member] ήταν η αφορμή για το δικό μου σχόλιο, όχι η αιτία.