Μολις δοκιμάζω κλώνο από FT, αρκετά καλοφιαγμένος, καλό γυάλισμα χωρίς σημάδια, τα σπειρώματα είναι λίγο "κοφτερά" αλλά λειτουργούν πολύ καλά. Εντύπωση μου έκανε ότι ήρθε αρκετά καθαρός σε σχέση πάντα με άλλους. Η συσκευασία, αν και δεν έχει σημασία, απλά τραγική, ένα απλό κουτάκι για κάποιον no-name ατμοποιητή μιά χρήσης.
Ο ατμοποιητής έρχεται μονταρισμένος με το ανοξείδωτο tank, ενώ το πλαστικό υπάρχει στα παρελκόμενα της συσκευασίας.
Μετα το απαραίτητο μπανιάρισμα ξεκινάω να μοντάρω τα κομμάτια και λέω να βάλω το πλαστικό τάνκ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ! το μεταλλικό κομμάτι του τάνκ δεν βιδώνει με τιποτα στο πλαστικό τάνκ, ενώ ξεκινάει σωστά το σπείρωμα και ενώ είμαι σίγουρος ότι το έχω βάλει ίσια, μετά από 2-3 στροφές σφίγγει και δεν πάει παρακάτω. Προφανώς το σπείρωμα στο πλαστικό τανκ δεν είναι κατασκευασμένο μέχρι κάτω ή είναι κομμένο πολύ ρηχά. Αν και το ζόρισα αρκετά δεν φαίνεται να προχωράει. Ευτυχώς στη παραγγελία είχα βάλει ένα έξτρα τάνκ, που εκεί όλα μπήκαν σωστά.
Το drip-tip μπαίνει αρκετά σφιχτά και μετά το μοντάρισμα η περιστροφή της καμπάνας γίνεται πολύ όμορφα χωρίς πολύ ζόρι (σε αυτό μου έκατσε καλό κομμάτι).
Από πλευρά γευσης-στησίματος δεν θα πώ πολλά, ο ατμοποιητής έχει συμπεριφορά πολύ κοντά σε KFL+ με κοντή καμπάνα.
Η αέρας του μου αρέσει, είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω συνηθίσει, αν και λόγω της μικρής τρύπας αερισμού δεν βλέπω να έχει πολύ μεγάλη σημασία το άνοιγμα-κλείσιμο του αέρα ειδικά από τη μέση και μετά, πρακτικά η διατομή της τρύπας καθορίζει το άνω όριο της ροής του αέρα και όχι ο ρυθμιστής. Θα έλεγα ότι η τρύπα αερισμού θα έπρεπε να είναι 1-2 δεκατάκια πιο μεγάλη, ώστε να λειτουργεί καλύτερα η ρύθμιση (δεν ξέρω πόση είναι η διατομή ούτε πόση είναι του γνήσιου)
Το δαχτυλίδι ρύθμισης κινείται σχετικά εύκολα με αποτέλεσμα να χάνει τη θέση του αν τον πιάσεις κατα λάθος, θα ήθελα πολύ πιο σφιχτή ρύθμιση (φαντάζομαι ένα λίγο πιο χοντρό oring λύνει το θέμα).
Η μεγάλη ευκολία του ατμοποιητή είναι βασικά το γέμισμα του τάνκ, αν και θα ήθελα λίγο πιο μεγάλες τρύπες. Μεγάλο προσόν η δυνατότητα κλεισίματος και ρυθμισης της ροής του υγρού.
Πιστεύω ότι θα πάμε καλά....
ΥΓ: Η επιλογή χρήσης βιδών τύπου άλλεν στο deck, ομολογώ ότι δεν μου άρεσε, καταλαβαίνω ότι οι άλλεν μπορούν να φορτίσουν περισσότερο σε σχέση με τις απλές (στην ίδια διατομή) όμως επειδή ο συγκεκριμένος ατμοποιητής μάλλον δεν θα στηθεί με πολύ χοντρά σύρματα, δεν βλέπω τον λόγο χρησιμοποίησης τους. Εμένα τουλάχιστον με δυσκολεύουν στο στήσιμο.
Τελευταία παρατήρηση.... θεωρώ ότι η τιμή του κλώνου, λαμβάνοντας υπόψη το αριθμό και την πολυπλοκότητα των εξαρτημάτων, είναι σχετικά μεγάλη. Άλλοι ατμοποιητές ανάλογης πολυπλοκότητας (κατασκευαστικά) παίζουν στα 13$-15$ ενώ στα 20$+ παίζουν οι "δύσκολοι", πχ δεν έχει καμμία σχέση το κοστος παραγωγής ενός kayfun V5 με αυτό του cloud.