Περα απο την εξαιρετικη αποδοση γευσης/ατμου απο την πρωτη τζουρα του mini V3 κλωνου μου αντιμετωπισα μονιμο θεμα διαρροης απο τις τρυπες αερα.
Οι διαρροες δημιουργουνταν οταν τον αφηνα στο πλαι αρκετη ωρα ή κατα τη μεταφορα.
Η λιγο αβολη λυση ηταν οποτε δεν τον χρησιμοποιουσα αλλα και κατα τη μεταφορα να κλεινω τα υγρα.
Οποτε αλλαξα τον τροπο που στηνω το βαμβακι.
Το ειχα βαλει κοντο ισα που να ακουμπαει κατω αλλα παρατηρησα οτι δεν ηταν αρκετα παχυ και πιθανοτατα αφηνε χωρο σε υγρο να κυλησει απο τα τοιχωματα μεχρι την τρυπα του αερα.
Σε μεταγενεστερο στησιμο λοιπον το εκοψα το ιδιο κοντο αλλα εκανα τις ακρες οσο πιο παχιες και ογκωδεις μπορουσα και γεμισα μεσα ωστε να μην υπαρχει χωρος για το υγρο να κυλησει και να απορροφαται απο το βαμβακι, ενω ταυτοχρονα με το κοντο βαμβακι δε "στουμπωσαν" οι τρυπες τροφοδοσιας.
Αλλοι δυο κλωνοι που μου ηρθαν απο Κινα στηθηκαν με τον ιδιο τροπο.
Με τα υγρα τερμα ανοικτα και 70/30 PG/VG δεν εχω δει μεχρι στιγμης καμια διαρροη απο κανεναν, αφημενοι ωρες στο πλαι για ολοκληρη μερα ή μεταφορα μεσα στο τσαντακι μου.
Νομιζω λοιπον οτι βρηκα πια το ιδανικο στησιμο και δουλευει πλεον απροβληματιστα σε ολα.
Αρα για να μην υπαρχουν διαρροες πρεπει το βαμβακι να γεμιζει τα καναλια πληρως και οσο πιο παχιες και φουντωτες οι ακρες τοσο καλυτερα.
Ολα τελεια.
Εχω πλεον 3 κλωνους V3 mini και εναν Russian 91%, σε ολους εχω φτιαξει την ιδια αντισταση, 28G Kanthal, 2,5 χιλ διαμετρο, 8 σπειρες κλειστες, 1,25-1,28 Ομ, στα 11,5 Watt.
Ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει και πλεον απλα αλλαζω βαμβακι μια στο τοσο μαζι με ενα πλυσιματακι και παραγγελνω υγρα