ongakos, άμα μπορείς γράψε τι στήσιμο (σύρμα/άξονας/σπείρες) σου κάναν στο VB
(έγραψε και άλλος γι' αυτό, αλλά δεν θυμάμαι να το ανέλυσε), καθώς και αν κάποιο
δικό σου στήσιμο σε βόλεψε πιο πολύ. Ευχαριστώ.
Γεαι σου φιλε
Ημουν εκτος κατι μερες και τωρα μπηκα στο φιλικο μας φορουμ
Εχω κανει παρα πολλες δοκιμες με νικελ ομως. Να σας πω που κατεληξα μετα απο πολυ προσεκτικα σετ απς.
6 σπειρες 28 G νικελ , 2,5 mm τρυπανακι,βαμβακι cotton bacon, 0,067 ohms στο yihi sx mini ml. Σταθεροταη παντα αψογη συμπεριφορα στο μοντ. Ποτε δεν ειχα αυξομοιωσεις αντιστασης ,πραγμα που με χαροποιει σε αντιθεση με αλλους που εχω οι οποιοι κανουν οτι θελουν με το πολο τους... Τοποθετησα χθες για δοκιμη το εξαιρετικο F5 βαμβακι απο VB.
Ειναι πολυ καλο σε γευση και ντουμανι ,και ευκολο στο κοψιμο και περασμα στην αντισταση λογω των σχεδον ευθυγραμμων ινων του.
Το ευθυ Ι βαβμακι θελει τελικα κοψιμο συριζα και αυστηρα συριζα,χωρις να εξεχει καθολου, ουτε τριχα... ΚΑΜΙΑ σχεση με το μηκος που αφηνουμε στον Taifun GTII. Οποτε το δοκιμαζα αφηνοντας ενα χιλιοστο εχανα σε γευση και ατμο...σε σημειο απογοητευσης. Καταλαβα οτι αντι να τραβαει υγρο, δυσκολευοταν στην τροφοδοσια του πιεζομενο απο το διαφανο τανκ το οποιο ειναι σχεδον κολλητο με τις οπες της τροφοδοσιας. Και αυτο ειναι το σημαντικο σημειο που θελει προσοχη. Ενω στον Taifun GTII η αποσταση ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερη οποτε και αφηνουμε 1,5 -2 χιλιοστα βαμαβακι.
Το καπακι της καμιναδας του Hurricane το σφιγγω μεχρι εκει που καταλαβαινω οτι αν το σφιξω λιγο ακομα θα μου γυρισει το δαχτυλιδι. Αν θελουμε λιγο περισσοτερη τροφοδοσια το βιδωνουμε πιο χαλαρα. Χρησιμοποιω υγρα 70-30 χωρις κανενα προβλημα. Θερμοκρασια 200 c ,J 16-16,5.
Οποιο αλλο στησιμο τυπου S , ενισχυσεις στο βαμβακι στα ακρα κλπ μου εβγαλαν υγρα στο παντελονι... κλπ...και μου εκαναν μπουρμπουλιθρες κατα το ατμισμα...πραγματα που αντιπαθω και μαλιστα τη σημερον ημερα που εχουν εξεληχθει τα εργαλεια και τα χρυσοπληρωνουμνε και που απαιτουμε να μη πασαλειβομαστε πια με υγρα...
ΟΙ ΠΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , η ποιοτητα κατασκευης επισης οπως και η ευκολια στο στησιμο. Οταν βρεις το στησιμο που δεν ειναι καθολου δυσκολο τοτε εχεις σταθεροτητα στη γευση και στο ατμισμα.
Η ρυθμιση αερα τζουρας ειναι πολυ καλη ,αν και θα ηθελα κατι ενδιαμεσο μεταξυ της δευτερης μικρης και τριτης στον μονο αερα , η στο συνδυασμο δυο ταυτοχρονα ανοιχτων οπων κατι μεταξυ πρωτων μικρων και δευτερων.
Το συστημα ρυθμισης με τα κλικ σε περιοριζουν στο να ρυθμισεις οπως θελεις τον αερα, σε αντιθεση με αλλους που σου δινουν τη δυνατοτητα να γυρνας το δαχτυλιδι οσο θελεις και να μικρορυθμιζεις τον αερα. οπως ακριβως σου αρεσει.
Οταν με ενδιαφερει η γευση και ατμιζω ολη μερα , θελω να εχω τη δυνατοτητα της δικης μου μικρορυθμισης , αναλογα με το υγρο , τα βατ, με τη στιγμη, πχ ηρεμια, η αυξημενο αγχος, η αναγκη για πιο πολυ χτυπημα η πιο λιγο, με μικροαυξομοιωσεις που να μην ειναι προκαθορισμενες απο τον κατασκευαστη. Βεβαια οι συνδιασμοι του ειναι πολλοι, με τη μονη η τη διπλη επιλογη, σε σχεση με τον Squape που επισης εχω και αυτο ειναι ενα μεγαλο ατου του Hurricane και μια πολυ εξυπνη λυση.
Ειναι ωραιο κομματι παντως με πολλες αρετες που αξιζει να δοκιμασει ενας εμπειρος ατμιστης που αναζητα τη γευση πρωτα απο ολα, ενα γρηγορο αλλα και smooth ατμισμα, εξαιρετικο πολο, ευκολια στη στησιμο και αξιοπιστια. .