Σημερα, επεσε στα χερια μου ο Cleito.
Αδιαφορα πραγματα αρχικα, αν και μου αρεσε η συσκευασια.
Ανοιγω, βλεπω οτι ειναι καθαρος, βιδωνω αντισταση, γεμιζω υγρο, τραβαω μια τζουρα στα 40W και...
Η ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!
ΤΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;!;!;!;!;!;!;!
Εργοστασιακος και τετοια γευση; Δεν το περιμενα ποτε!
Εχω μεινει ετσι:
Η συσκευασίαΔιαφορετικη, κομψη θα ελεγα και αρκετα ωραια. Σε τραβαει! Παντως αν μου τον φερνανε δωρο δεν θα το καταλαβαινα ποτέ οτι ειναι ατμοποιητης.
Το περιεχόμενοΜεσα βρισκουμε τον ατμοποιητη εννοειται, 2 αντιστασεις 0.2Ω και 0.4Ω (η μια ειναι ηδη βιδωμενη μεσα), εξτρα τζαμι, 4 λαστιχενια "καπακια" και 1 λαστιχενιο δαχτυλιδι προστασιας του τανκ απο πτωσεις. Δυστυχως εξτρα o-ring δεν ειχε, παρ ολο που ειναι 2 αυτα που μπορει να χαλασουν, αλλα τουλαχιστον φαινονται να ειναι καλης ποιοτητας.
Ο ατμοποιητής και η αντίστασηΑπ οτι βλεπετε, η αντισταση ειναι σχεδον οσο και ο ατμοποιητης! Οποτε, μαλλον μιλαμε για την μεγαλυτερη (σε υψος) αντισταση για εργοστασιακο ατμοποιητη. Ο ατμοποιητης ειναι πολυ ελαφρυς, στα 40 γραμμαρια, φτιαγμενος απο ανοξειδωτο ατσαλι 304. To τζαμι ειναι pyrex και οι διαστασεις του ειναι αρκετα μαζεμενες.
Οι σπειρες ειναι αψογες και το σπειρωμα 510 δεν ειναι κανα τερας, οποτε βιδωνει αψογα σε VTC mini (το οποιο, εχει ενα θεμα με τα μεγαλα 510).
Ενα αρνητικο που το εχω εδω, ειναι οτι και οι 2 αντιστασεις εχουν το ιδιο χρωμα, οποτε πρεπει να διαβαζεις τι πας να βαλεις. Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, αλλα πρεπει να αναφερθει.
Η εισαγωγη αερα, ειναι αρκετα σφιχτη ωστε να μην πηγαινει περα δωθε αλλα δεν θελει και πενσα για να γυρισει. Επισης, ειναι πολυ πολυ πολυ αερατος. Εγω που κανω τον TFV4 mini ή τον Crius τερμα ανοιχτους, αυτον τον κλεινω στην μεση περιπου.
Η βαφη ειναι πολυ καλη. Δεν φαινεται φτηνη και πιστευω θα αντεχει και μικρο χτυπηματακια.
Η κεφαλη εχει 3 μεγαλες εισαγωγες υγρου, που ακομα και 100% VG δεν εχει απολυτως καμια δυσκολια να εισχωρησει.
Η χωρητικοτητα του δυστυχως ειναι μικρη, για τετοιου ειδους ατμοποιητη, στα 3.5ml
Τελος, εννοειται πως γεμιζει απο πανω, ξεβιδωνοντας το πανω καπακι. Πολυ απλη διαδικασια, αλλα οχι η απλουστερη (βλεπε Zephyrus, TFV4, Lemo 2, κλπ). Καλυτερο απο να τον βγαζεις εντελως παντως.
ΑποσυναρμολόγησηΟλα κι ολα τα κομματια ειναι 4. Το πανω πωμα, η βαση, το τζαμι και το drip tip. Το τελευταιο, ειναι φτιαγμενο απο derlin, το οποιο ειναι ενα θερμοπλαστικο, το οποιο αντεχει σε θερμοκρασια και ειναι πολυ συμπαγες. Πολυ καλο θα ελεγα, οπως και μαλλον η μονη επιλογη. Μπορειτε να βαλετε δικο σας εννοειται, αλλα αν βαλετε μεταλλικο, μετα απο λιγο θα καιει. Αυτο, γιατι ουσιαστικα το πανω μεταλλικο πωμα, ακουμπαει κατευθειαν με την κεφαλη, οποτε η θερμοτητα μεταφερεται γρηγορα. Επισης, θα πρεπει να βαλετε σιγουρα και ενα λαστιχενιο "καπακι" γιατι δεν θα σας αρεσει καθολου η αισθηση πολυ ζεστου μεταλλου στα χειλια σας
Το εσωτερικό της αντίστασηςΤο συρμα, απ οσο λεει η Aspire, ειναι Clapton. Απ οσο βλεπω, στην ακρη τουλαχιστον δεν ειναι. Αλλα δεν εχω λογο να μην την πιστεψη. Σιγουρα στο κεντρο θα ειναι, οπως και η κεφαλη του Nautilus που και αυτη ειναι στο κεντρο της Clapton. Η στρωσεις του βαμβακιου ειναι αρκετες, η αντισταση εννοειται πως ειναι καθετη και απ οτι βλεπετε η διαμετρος ειναι αρκετα τερασια. Μαλλον γι αυτο ειναι τοσο αερατος.
ΜέγεθοςΟπως ειπα και πιο πριν, ειναι αρκετα μαζεμενος ατμοποιητης. Στην παρακατω φωτογραφια, διπλα σε αλλους γνωστους ατμοποιητες, αλλα τον εχω ντυσει για να μην κρυωσει
Και τελος, πανω σε VTC mini και RX200. Πολυ ομορφος ατμοποιητης και κομψος!
Μπορω να πω οτι η Aspire με αφησε αφωνο με αυτον τον ατμοποιητη. Εχω απορια, αν βγαλει επισκευασιμη κεφαλη, αν θα ειναι το ιδιο καλη ή και ακομα καλυτερη. Ειμαι στο 3ο γεμισμα και ειμαι ακομα ενθουσιασμενος! Αλλα ναι, 3ο γεμισμα. Τα 3.5ml ειναι πολυ λιγα. Καλυτερα να τον εκανε 1cm πιο ψηλο και να ειχε παραπανω χωρητικοτητα. Αλλα τι να κανουμε, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα! Πιστευω πως θα δουμε πολλων ειδων διαφορετικες αντιστασεις οσο περναει ο καιρος, γιατι εχουν αρκετο χωρο να φτιαξουν διαφορες. Ισως δουμε και κατι για τους ατμιστες που θελουν τσιγαρισιες. Σημερα, μου ηρθε και ο Cubis, αλλα μπροστα σε αυτον, καμια σχεση. Τον βλεπω για συρταρτι κατευθειαν αν δεν βγει καμια επισκευασιμη συντομα. Κακομοιρε Cubis τι επαθες...
Ας πω και τα + και τα -
+ Γευση, γευση, γευση, γευση, γευση, γευση, γευση, γευση, γευση+ Ευκολο γεμισμα+ Εξυπνος σχεδιασμος εσωτερικου (το πως ειναι η αντισταση)+ Ελαφρυς+ Καλη ποιοτητα βαφης+ Φθηνος+ Δουλευει απροβληματιστα με 100% VG+ Αποδιδει απο χαμηλα (40W), για μενα το ιδανικο ειναι στα 45W+ Αερατος οσο τον θες+ Πολυ καλα σπειρωματα+ Καθολου διαρροες ή πιτσιλισμα απο την αντισταση+ Πολυ καθαρος απο το εργοστασιο- Κανει μονο για οσους θελουν πνευμονικες. Αν δεν κανετε, απλα μεινετε μακρια- Μικρη χωρητικοτητα- Ιδιο χρωμα στις αντιστασεις- "Αναγκαστικη" χρηση του πλαστικου drip tip και του λαστιχενιου καλυμματος- Δεν εχει ανταλλακτικα o-ring- Το πορτοκαλι δαχτυλιδι. (Ναι, ωραιο ειναι το χρωμα, αλλα βαλε και ενα μαυρο μεσα ρε Aspire...)- Για οσους εχουν πιπιλα τον ατμοποιητη τους και εχουν mod μονης μπαταριας, σιγουρα θα πρεπει να εχουν 1-2 εξτρα μαζι τουςΚαι ενα βιντεο για να δειτε και τον ενθουσιασμο μου
Ναι, ξερω, επρεπε να το τραβηξω οριζοντια, αλλα δεν ειχα ορεξη να καθομαι να βαζω τριποδα. Το εκανα στα γρηγορα! Εξ αλλου δεν κανω video reviews
![youtube]JIsjFdzHRIY[/youtube]
UPDATE:
Ηρθε και στα χερια μου επιτελους η επισκευασιμη κεφαλη, Cleito RTA μαζι με το πρησμενο τζαμι για μεγαλυτερη χωρητικοτητα.
Το τζαμακι χρειαζεται οπωσδηποτε, γιατι αν παρετε μονο την επισκευασιμη, η χωρητικοτητα θα ειναι μηδαμινη.
Ας ξεκινησω λοιπον.
Οι συσκευασίες
Το πρησμένο τζάμιΝαι, ειναι πολυ ασχημο. Οσο φαινεται στην φωτογραφια, x10, προσωπικο γουστο βεβαια. Αλλα που θα παει, θα το συνηθισω. Εχω και επιλογη; Ειναι αναγκαιο δυστυχως.
Τα περιεχόμενα της επισκευάσιμης κεφαλήςΜεσα, βρισκουμε την επισκευασιμη κεφαλη, ενα βιβλιαρακι οδηγιων, πολλα πολλα orings, 8 βιδες για το deck, ενα κλειδι αλεν και οργανικο βαμβακι.
Τα μέρη της κεφαλήςΤα μερη της, ειναι η καμιναδα (αριστερα), το βαρελακι (μεσαιο) και η βαση με το deck.
Η κεφαλήΑλλο ενα velocity style deck. Η κεφαλη σαν χωρο εχει αρκετο. Χωραει Clapton ευκολα, βεβαια, μην περιμενετε να βαλετε κανα τερας αντισταση για να ατμιζετε στα 100W. Πανω της, ειναι προεγκατεστημενες 2 αντιστασεις Clapton, αγνωστων στοιχειων. Το μονο μου μετρησα ειναι οτι εχουν διαμετρο 3 χιλιοστα.
Τα καναλια για το υγρο, ειναι αρκετα μεγαλα, οποτε με 100% VG, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απλα θελει προσοχη με το βαμβακι, να το ψιλομπουκονετε μεσα στο καναλι, γιατι με το γεμισμα, οταν βιδωνει το καπακι, δημιουργειται πιεση, και αυτο, μπορει να προκαλεσει διαρροες. Με μπολικο βαβακι στα καναλια παντως, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Το μέγεθος της κεφαλήςΣε υψος, ειναι οπως και οι ετοιμες κεφαλες. Αλλα σε διαμετρο, ειναι αρκετα μεγαλυτερη, οπως βλεπετε και στην φωτογραφια. Γι αυτο χρειαζεται και το πρησμενο τζαμι. Με το ισιο, η χωρητικοτητα ειναι πολυ αστεια. Δεν εχει νοημα να παρετε την κεφαλη μονο και να μην παρετε το τζαμακι. Θα πρεπει να γεμιζετε καθε 5 τζουρες.
Πάνω σε modΑπ οτι βλετε, φαινεται λιγο παραξενο πανω στο mod. Το μονο που θελει, ειναι καιρος, για να συνηθισετε το πως φαινεται.
Τα συν και τα πλην+ Γευση+ Ατμος+ Ευκολια στο στησιμο+ Ευρυχωρο deck, για τις περισσοτερες αντιστασεις+ Καλη χωρητικοτητα με το πρησμενο τζαμι+ Πολυ αερας! (για οποιον του αρεσει)- Πρεπει να ειναι αδειος για να αλλαξεις κατι στην κεφαλη- Πρεπει να αγοραστει εξτρα, ανγκαστικα μαζι και το τζαμι- Διαρροες, αν δεν μπει σωστα το βαμβακιΟσο εχω προλαβει να την χρησιμοποιησω, μου εχει δωσει αριστες εντυπωσεις. Η γευση ειναι σε παρα πολυ καλα επιπεδα και η παραγωγη ατμου ειναι τεραστια. Εννοειτα, συνεχιζει και ειναι ενας σουπερ αερατος ατμοποιητης. Το μονο που δεν μου αρεσει, ειναι οτι για να επεμβεις στο deck, πρεπει να ειναι αδειος ο ατμοποιητης και αυτο μερικες φορες μπορει να ειναι κουραστικο. Η καταναλωση του υγρου απο την αλλη, ειναι αυξημενη, οπως ειναι αλλωστε και με τις ετοιμες κεφαλες.