Πριν τα έλεος, μήπως να σκεφτείς γιατί δεν δίνουν γυάλινο?
Το να σκαμπάζουν αυτοί από μπίζνα αλλά να μην σκαμπάζεις εσύ από μηχανολογία ας πούμε?
Και φυσικά ο καθένας πουλάει όσο θέλει αυτός, όχι όσο φτάνει η δικιά μας τσέπη.
-Πριν την ειρωνία μήπως να σκεφτείς ότι σκέφτηκα γιατί δεν δίνουν γυάλινο αλλά και πάλι θέλω να ακούσω γνώμες?
-Το να σκαμπάζω εγώ από μπιζνα που μπορεί να είναι και η δουλειά μου και να μη σκαμπάζει ο μηχανολόγος
ας πούμε?Άλλο η μηχανολογία και άλλο το marketing. Δεν είπα πως ένας μηχανολόγος πρέπει να γνωρίζει και marketing ή οικονομία. Αλλά εδώ μιλάμε για οφθαλμοφανέστατα πράγματα που ο στοιχειώδης νους κατανοεί. (αν τον αφήσει η υπεροψία και η απληστία).
Πας να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου σε χαμένη υπόθεση....
γιατί? Αλλα ας το απαντήσω...Ο συνειρμός ότι μπορεί να μην πηγαίνει μηχανολογικά το γυαλί, ακόμα και για κάποιον άσχετο, θα φανεί κουτός. Λίγοι ατμοποιητές έχουν γυαλί? Βλέπεις τεράστιες διαφορές απο άποψης τεχνολογίας ανάμεσα σε αυτούς? Ατμοποιητές είναι....όχι διαστημοπλοια. By the way, καταφέραμε να φτιάξουμε διαστημόπλοια δηδ, αλλά η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τρόπο να κάνει το "φαινόμενο" να δουλέψει με γυάλινο τανκ?
Και για το ss που λέει ο φίλος?? Ούτε αυτό πάει μηχανολογικά? Αν έχειςι τέτοια πληροφορία καλώς (εν μέρει) τοποθετήσε έτσι, αλλά (και εδώ πάει το εν μέρει) θα μπορούσες να μας πεις να μάθουμε και εμείς, αντί να ειρωνευτείς. (no offense)
Μην το κάνουμε θέμα, γιατί μου φαίνεται πως είναι πολύ εύκολο κάποιος υποκειμενικά να κλείσει τα μάτια στο οφθαλμοφανές και να πιστεύει και να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα αν τον βολεύει.... γιατί μπορεί να είναι φίλος αυτού που το φτιάχνει... γιατί μπορεί να τα έσκασε χοντρά και να θέλει να νιώσει πως "άξιζε" και για χίλιους άλλου λόγους.
Φίλε μου αυτή είναι (εν ολίγης) η θέση μου και δεν νοώ καμία κόντρα....φιλικά στα λέω. Λες "όσο θέλει πουλάει ο καθένας"....όμως όπως θέλει σχολιάζει και κρίνει και ο καθένας. Αν και για το πρώτο δεν ισχύει νομοτελειακά στην αγορά (εκτός και αν είναι κουτός να πουλάει όσο θέλει). ΔΕΝ πουλάει όσο θέλει. Αν είναι έξυπνος και γνωρίζει, πουλάει όντως όσο λέει η τσέπη, όχι του καθενός, αλλά του καταναλωτικού κοινού που έχει βάλει στόχο και η τιμή...καθορίζεται απο τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης πάνω στον όποιο στήριξα τη γνώμη μου. Γιατί ξέρω δυσανάλογα πολλούς που θα τον έπαιρναν στη μισή τιμή και 1 μόνο που τον έχει πάρει.
Δεν ξέρω από που πηγάζει η ανάγκη σου να στηρίξεις την άλλη πλευρά που εγώ σχολίασα αλλά εγώ
δεν το λέω με κακία. Για αυτό μου ξίνισε το ύφος σου. Πραγματικά πιστεύω πως χάνει χρήματα και μάλιστα άφησα και ανοιχτό το ενδεχόμενο να φταίνε άλλοι παράγοντες που ανέφερα. Όχι ότι στηρίζω τον νόμο της αγοράς....ίσα ίσα με ενοχλεί να μην μπορώ να αγοράσω κάτι επειδή θεωρώ πως είναι υπερκοστολογημένο λόγο αυτού του νόμου (και όχι απαραίτητα επειδή δεν φτάνει η τσέπη μου αλλά γιατί δεν φτάνει εκεί η ανάγκη μου για το συγκεκριμένο προιόν για να κάνω τη κουταμάρα να πληρώσω κάτι υπερκοστολογημένο) Κάποιοι δεν αγοράζουν πάντα με μοναδικό κριτήριο πόσο φτάνει η τσέπη τους. Υπάρχουν και άλλα πέρα απο αυτό. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μου φαίνεται να είναι η αγορά που καθόρισε την τιμή. Μου φαίνεται όντως ότι πουλάει όσο θέλει και εδώ στηρίζονται τα όσα είπα παραπάνω. Αυτά....ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ γιατί....βγαίνουμε off topic.
Απάντηση πάντως στο ερώτημα μου δεν πήρα.