Διαβασα ολο το νημα, και θα ηθελα να τοποθετηθω σε καποια σχολια, καθως και να ρωτησω ☺
Καταρχην, το βαρος και των 2 ειναι σχεδον ιδιο (171γρ), με το No6 να ειναι πολυ λιγα γραμμαρια ελαφρυτερο. Με την 18650 μεσα το μεν box φτανει τα 219γρ, το δε No6 με την 26650 φτανει τα 259γρ (+- αναλογα την μπαταρια). Δεν το λες και ελαφρυ 😊
Το tcr ξεκιναει απο τα 050 και οχι απο τα 100 που ξεκινουσε το extreme v2 που κι αυτο τωρα παιρνει update με το αζημιωτο βεβαια: 35 ευρω, το στελνουμε Γερμανια και μας το στελνουν πισω με ρυθμιζομενο πολο 510, tcr 050-650, και μερικες αναβαθμισεις στο μενου.
Τωρα το αν χρειαζομαστε tcr χαμηλοτερο απο 100 ?
Οχι!
Προσοχη: το καθε μοντ εχει το δικο του tcr και ΟΧΙ το καθε συρμα!
Δυστυχως για μας, ο αλγορυθμος που χρησιμοποιει καθε εταιρια ειναι διαφορετικος κι ετσι μεχρι στιγμης τουλαχιστον θα ενημερωνομαστε απο τον Dani για τις τιμες του tcr.
Το 088 που ακουστηκε για το SS316L ειναι τεραστιο λαθος!
Ο Dani προτεινει tcr 105 το οποιο ειναι μια μεση τιμη ολων των SS συρματων, γιατι αν ηθελε να το διευκρινησει, επρεπε να φτιαξει ολοκληρο υπο-μενου μονο για συρμα SS
Tcr 105 λοιπον ειναι για το SS304 μια χαρα.
Για το περιφημο ομως SS316L η τιμη του tcr ειναι 098 με 099.
Και η τιμη αυτη ειναι ΜΟΝΟ για το chip του Dicodes.
Εδω ερχονται τα ευσημα στον dani που κατεβασε τη ρυθμιση tcr απο 100 στα 050 μονο και μονο για 1-2 αριθμους.
Γιατι δεν υπαρχει αλλο συρμα μεχρι στιγμης να παιζει με τοσο χαμηλο tcr.
Εγω παντος που εχω στο extreme v2, SS316L με tcr 100 (δεν εκανα την αναβαθμιση ακομα) ειμαι μια χαρα! Βασικα δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα, αλλα οκ ειμαστε και ψυχακηδες
Το dna200 που ειπωθηκε ΝΑΙ ειναι καλο κι αυτο, ΑΛΛΑ αν δεν εχεις pc και γνωσεις να δουλεψεις το προγραμμα στο pc με το dna200....τοτε δεν αξιοποιεις τις δυνατοτητες του.
Τα Dicodes box και No6, extreme v2+ ειναι ετοιμα ρυθμισμενα "out of the box" που λεμε
και εκει ειναι η διαφορα τους!
Η αληθεια ειναι οτι αν καποιος εχει εξικοιωση με τα pc και γνωσεις καλες για tcr, ενδεχομενος να πετυχει ακομα μεγαλυτερη ακριβεια στον ελεγχο θερμοκρασιας με dna200, καθως μπορει να αλλαζει το tcr με διαφορετικες κλιμακες ανεβαινοντας η θερμοκρασια, αλλα ειναι η λεπτομερια της λεπτομεριας.
Παρολα αυτα υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στο dna200.
Εγω εχω λοιπον το ιδιο chip αλλα σε σωληνα, και λεω να το παρω και σε boxακι.
Και να ρωτησω τωρα τους κατοχους του Dicodes Box για το αν το fire button ειναι εργονομικο? Το λεω γιατι προσεξα μια εσοχη, ενα αυλακι εκει που ειναι το κουμπι, και το εχει μονο το box .Το No6 δεν εχει τετοια εσοχη, απλα εξεχει πολυ λιγο το κουμπι.
Ειναι ενοχλητικη αυτην η εσοχη στο δαχτυλο, η' τελικα βολευει καλυτερα?
Ξερω οτι ειναι υποκειμενικη ερωτηση, αλλα δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να το δω απο κοντα, πριν το αγορασω, οποτε θα ηθελα μια περιγραφη πως "καθεται" στο δαχτυλο το κουμπι.
Προς το παρον αμφιταλαντευομαι αναμεσα στα 2 με την ζυγαρια να γερνει ελαφρως προς το μικρο, με μοναδικο κριτηριο το βαρος!
Sorry, αν σας κουρασα με το μεγαλο post,
Καλα ατμισματα σε ολους