Οταν καποιος δεν θελει να ακούσει... δεν θα ακούσει, οταν κάποιος δεν θελει να καταλάβει, δεν θα καταλάβει...
Ο κ. Φαρσαλινος μιλούσε και ανάπτυξε τον λογο του με επιχειρήματα, ο δε Τουμπης μιλούσε με επιχειρήματα δανεισμένες απο την λαικη δημοσοφια του καφενείου... αυτο σιγα σιγα εβγαζε το κ.Φαρσαλινο εξω απο τα ρουχα του, ηταν στο οριο του να χασει το δικιο του, ιδιος εκι που ο αλλος ανέφερε οτι το ΗΤ ειναι προθαλαμος του ΚΤ... εγω ειπα, "παει τον χάσαμε το καθηγητή μας τώρα θα τον αρπάξει τον αλλο απο τον γιακα" πιστευω πως αν σηνεχιζε η κουβεντα αλλα 10 λεπτα ο κ.Φαρσαλινος θα εβγενε εκτος εαυτου και δεν θα ηταν στο οριο αλλα θα εχανε και το δικιο του τελικα...
Δεν τον κατακρίνω, ισα ισα και Μπραβο του, δημοσιος διάλογος ηταν και επρεπε να ακουστούν τα σωστα επιχειρήματα...
Εχω βρεθει (και πολυ απο εμας) σε παρόμοια θα έλεγα, μικρότερης εμβέλειας, ποιο πριβε συζήτηση, αντίστοιχη του δημόσιο διάλογου που εγινε στην ερτ
Φιλικο οικογενιακο περιβάλλον, τραπεζι γενεθλιων συγκεκριμένα, μου απευθύνονται απο καποια η γνωστες ερωτισεις για το ΗΤ
"κανετε καιρο?" "προσπαθείτε να κόψετε το ΚΤ?" κτλ... εγω πολυ ευγενικά και με χαμογελαστά απαντω "ναι κανω καιρο τωρα" και "ναι εχω κοψει το ΚΤ και το ΗΤ δεν το πηρα για να το κοψω αλλα για να το αντικαταστησω" το τελευταίο με την αντικατάσταση φαντάζει σε πόλους δύστυχος.. δυσνόητο...
και ξεκιναει η συζητηση "το ΗΤ ειναι χειροτερο και ποιο επιβλαβες απο το ΚΤ"
με το που την ακουω λεω απο μεσα "τωρα μαλιστα, παλη τα ιδια"
της απαντω πολυ ευγενικα "οχι δεν θα το ελεγα αυτο"
αυτη επιμενη "οχι ειναι"
με ενα βλεμα του παραδεξου το πως εχω δικιο και εσυ δεν ξερεις,
απαντω πολυ ευγενικα "δυστηχος δεν μπορω και διαφωνω μαζι σας"
καπου εκι πεφτει το βαρυ χαρτη τον επιχειρημάτων "ΤΟ ΗΤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΓΡΟ ΣΤΟΥς ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ"
απαντω προσπαθοντας να της εξηγησω συνάμα να καταλάβει πως το εχω ψάξει, ειμαι μελος μια κοινοτητας-φορουμ και ενημερονομαι
ΔΕΝ ΒΑΣΤΑΩ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟΥΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΙΛΙΖΩ
απαντω "δεν υπαρχει επίσημη η ανεπίσημη έρευνα που να τεκμηριώνει αυτο που λετε
μετα η κουβεντα παει στην νικοτίνη
οπως και ο κ.Φρσαλινος ετσι και εγω εξηγω πως η μονη ευθηνη που εχει η νικοτινι ειναι πως προκαλη εξάρτηση και τιποτα αλλο
εγω παντα με πολυ ευγενικο τονο αρνουμε να συμφονησω μαζι της...
το τελευτεο της επιχηρημα ειναι πως η πρόσληψη νικοτίνης μέσο του ΗΤ ειναι χειρότερη απο την προσληψη μέσο του ΚΤ
να αρνητε πεισματικά να καταλαβει τη διαφορα καυσης του ΚΤ με την ατμοποιηση του ΗΤ...
κάπου εκι εχω χασει την υπομονη και την ευγενια μου και ειμαι έτυμος να μουνταρω του στιλ βαστατε τουρκοι τ'αρματα..
ευτηχος καποιος κατω απο το τραπεζι με κλοτσα διακριτικα,
ηταν η κοπελα μου, που χαριζει ενα βλεμα
"μπραβο σου που κρατήθηκες μεχρι τωρα, με εκπλησεις, δεν το περιμενα απο εσενα, εχεις δικιο, σκασε ομως τωρα, πειες την μπυρα σου και φαε το μπριτσολικι που σου βάζω τωρα στο πιάτο σου"
Θέλω να πω πως σε ποιο πριβε συζητήσεις ίσως να μην αξίζει τον κοπώ μερικές φορες να ασχοληθούμε... αλλα σε δημοσιο διαλογο ειναι αλλιως... Ενα ακομα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον κυριο Φαρσαλινο για την υπομονη του αλλα κυριος για της τοποθετησεις του που προσπαθει να ειναι όσων το δυνατό ποιο τεκμηριωμένες σαφές και κατανοητές, για εμας του απλους ατμιστες