Γεια και ευχαριστώ για την απάντηση.
Νομίζω πως η σύγκριση με τα κινητά είναι λίγο ακατάλληλη καθώς η αναβάθμιση λογισμικού αυτό που καταφέρνει στα κινητά είναι να βελτιώνει το ίδιο το λογισμικό και την ενέργεια που αυτό καταναλώνει στο παρασκήνιο - κι αυτό όταν η αναβάθμιση είναι πετυχημένη. Μην ξεχνάς πως το κινητό, το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του βρίσκεται σε "αναμονή" αλλά παρόλα αυτά καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Αυτή η κατανάλωση ενέργειας είναι που βελτιώνεται με τις αναβαθμίσεις λογισμικού.
Δεν νομίζω πως υπάρχει αναβάθμιση κινητού η οποία να βελτίωσε ποτέ το σήμα του τηλεφώνου ή να αύξησε άμεσα τον χρόνο ομιλίας ας πούμε.
Δεν αμφισβητώ πως η τεχνολογία προχωράει συνέχεια και αστραπιαία. Το η.τ όμως όμως από την άλλη, μπορεί να είναι μια νέα σχετικά εφαρμογή, δεν περιέχει όμως καμία "νέα" τεχνολογία.
Κάθε κομμάτι που το αποτελεί, προϋπήρχε του η.τ και έχει εφαρμοστεί σε άλλους τομείς εδώ και χρόνια. Μπαταρία, αντίσταση, atomizer...τίποτα νέο.
Εγώ πάλι, πιστεύω πως η μόνη λογική εξήγηση είναι πως και το μίνι και το cube έχουν από την αρχή κατασκευαστεί με παραπάνω, "κλειδωμένες" δυνατότητες τις οποίες η joytech ξεκλειδώνει στην συνέχεια για λόγους μάρκετινγκ αλλά και για να "πουλάει" το "παραμύθι" της αναβάθμισης λογισμικού που "βελτιώνει την απόδοση" και το οποίο πολλοί θεωρούν πως είναι μεγάλο ατού απέναντι στον ανταγωνισμό.
Επειδή αν έλεγα πως πουλάω 1 σετ ηχεία των 100W που θα μπορείτε αργότερα να τα κάνετε 200W με "αναβάθμιση λογισμικού" όλοι θα ήταν δύσπιστοι απέναντί μου, απλά λέω μήπως λόγω του ενθουσιασμού μας γινόμαστε σχετικά εύπιστοι σε θέματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήμασταν.
Αυτό είναι το πνεύμα των παραπάνω και συγνώμη αν κούρασα.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Να σου πω πρώτα από όλα ότι σέβομαι τις απόψεις σου, αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνίσω σε μερικά πραγματάκια.
Τα μόντς πλέον δεν έχουν καμμία σχέση με τις "θήκες" μπαταριών που υπήρχαν πριν μερικά χρόνια. Περιέχουν πλακέτες με ολοκληρωμένα κυκλώματα μικροεπεξεργαστών (microprocessors), με μνήμη τα οποία μπορούν να καταχωρούν πληροφορίες αλλά και να δέχονται αναβαθμίσεις του υπάρχοντος λογισμικού αλλάζοντας αυτές τις πληροφορίες προς το καλύτερο.
Το παράδειγμα που έδωσες για τα κινητά που με αναβάθμιση κάνουν καλύτερη διαχείρηση της μπαταρίας, είναι περίπου το ίδιο και για τα εξελιγμένα μοντς.
Το λογισμικό επεμβαίνει στην λειτουργία της πλακέτας, στα ρεύματα που δίνει ή στο ρεύμα που καταναλώνει στην κατάσταση αναμονής κλπ.
Επίσης λες οτι το κινητό είναι πολλές ώρες σε αναμονή. Μα και το μοντάκι το έχεις σε αναμονή μέχρι να ατμίσεις.
Ακόμη και αυτό στην αναμονή καταναλώνει ρεύμα και σίγουρα μέσω λογισμικού μπορεί να βελτιωθεί.
Πιστεύω θα συμφωνήσεις ότι οι συσκευές του H.T. δεν έχουν καμμία σχέση με αυτές που είχαν πρωτοκυκλοφορήσει to 2007 και με κάνανε να πισωγυρίσω στο K.T.
Δεν έγραψα ότι το Η.Τ. είναι μια νέα τεχνολογία αλλά μια τεχνολογία που "προχωράει" μπροστά, λόγω της όλο και αυξανόμενης - συνεχόμενης ζήτησης και βελτιώνεται.
Αυτό βέβαια γίνεται πρώτα προς όφελος όλων αυτών των εταιρειών που έχουν τεράστια κέρδη αλλά κατ' επέκταση και δικό μας γιατί μέσω του ανταγωνισμού δημιουργούνται καλύτερες συσκευές με ότι αυτό συνεπάγεται.