Φίλε JoeBarTeam καλησπέρα. Αν καθίσουμε να κατηγοριοποιήσουμε τις "γενιές" ατμιστών, θα θεωρήσω ότι τώρα διανύουμε την τρίτη.
Η πρώτη, έχει στις τάξης της ήρωες, που ξεκίνησαν με κάτι Gammucci, κάτι cigalikes και αρκετές δόσεις ηρεμιστικών... Η δεύτερη, στην οποία θεωρώ ότι ανήκω, ξεκίνησε με την πραγματική επανάσταση, τα ego-W/T/C. Και εκεί υπάρχουν ήρωες, αλλά με μικρότερες δόσεις ηρεμιστικών. Η τρίτη, που διανύουμε τώρα έχει στις τάξεις της ατμιστές που ξεκίνησαν με όσο το δυνατόν πιο απροβλημάτιστες συσκευές, και κατά συγκριτική πλειοψηφία, στικάκι και ναυτίλο!
Η γνώμη μου λοιπόν γι αυτή την τρίτη γενιά, είναι διττή: από τη μία τους ζηλεύω, καθώς ο εξοπλισμός που έχουν για αρχή και η ποικιλία σε υγρά είναι απίστευτα, και με νορμάλ κόστος, από τη αλλη όμως όχι και τόσο καθώς θέλει πολύ περισσότερο διάβασμα και μελέτη για να κάνεις δουλειά. Επιπλέον, και αφού το καλύτερο είναι ο καθένας νεοεισερχόμενος να επισκέπτεται κατάστημα, υπάρχει και η άγνοια πολλών επαγγελματιών. Όταν λοιπόν προτείνεται σε έναν καπνιστή στριφτού η αγορά Τρίτωνα και iStick 60 για πρώτο πακέτο, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο τύπος πάει για πνιγμό! Μια συμπεριφορά του στυλ "πάρτα κουφάλα καπνιστή, που μας το παίζεις μάγκας με τον καπνό", είναι η πεπατημένη πολλές φορές και αυτό είναι λάθος. Στα ξεκινήματα της πρώτης και της δεύτερης γενιάς, τα πράματα ήταν πιο απλά. 1) Αγοράζω 2) γεμίζω 3) ατμίζω 4) έχω διαρροές από παντού 5) σκουπίζω 6) IF coil=useless(change AND GOTO 1;GOTO 1).
Βέβαια, το καλό της τωρινής γενιάς, το οποίο φυσικά κάνει καλό και στις προηγούμενες, είναι ότι έχουμε σοβαρές κατασκευές, σοβαρότερες εταιρείες με υγρά, έρευνες, μελέτες, νέες τεχνολογίες κλπ. Κατά κανόνα αυτό ενδιαφέρει περισσότερο τους τωρινούς, καθώς οι παλαιότεροι πολύ λογικά έχουν ένα σκεπτικό "όταν έχεις ατμίσει JANTY στα 5watt, τι να σου κλ@σει το διακετύλιο και τα οξείδια του ΚΑΝΘΑΛίου"...
Έχω δυο ενστάσεις όσον αφορά την "κοινή διαδρομή" και το "λάθος απαγορευτικό": στην πρώτη περίπτωση, όχι, το κομμάτι σε παρένθεση θα έπρεπε να έχει ένα διαζευκτικό "ή ενασχόληση ως χόμπι". Στην δεύτερη περίπτωση, αν και θα προτιμούσα οι μη καπνιστές να αρχίζουν οποιοδήποτε εισπνεόμενο, γνωρίζω άνθρωπο που άρχισε το ητ χωρίς νικοτίνη ενώ δεν κάπνιζε, για να κόψει την κοκακόλα, καθώς η δουλειά του είναι σε PC όλη μέρα και κατέβαζε λίτρα! Τώρα, το κατά πόσο θα δούμε κάποια μελέτη σχετικά με σύγκριση επιπτώσεων στην υγεία φλωρέξ και κοκακόλα, πολύ αμφιβάλλω, αλλά έχω ένα προαίσθημα ότι ο φίλος μου σώθηκε!
Οι προσωπικές μου απόψεις λοιπόν, ως ατμιστής δεύτερης γενιάς, είναι οι εξής:
1) Μέχρι να ξεκινήσω το ητ, ποτέ δεν σκέφτηκα να κόψω το τσιγάρο. Ξύπνησα μια ωραία μέρα και το έκανα.
2) Το έβαλα στόχο, που θεωρώ ότι είναι το πιο βασικό. Και τα κατάφερα με την επανάσταση της εποχής, το ego-c. Και τα 7 watt του στην καλύτερη...
3) Δεν έχω στο μυαλό μου τη μείωση νικοτίνης, παρόλο που η πορεία μου ήταν 18-24-20-15-12-10-9-8-6-5. Και σιγά σιγά οδεύω προς το 4 ή το 3.
4) Απαγορεύω στον εαυτό μου να αποβάλλει τελείως τη νικοτίνη. Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου λέει ότι ακόμα και ελάχιστη, συντελεί στην βελτίωση της γεύσης.
5) Δεν έχω στο μυαλό μου την οριστική διακοπή. Ίσως λόγω επαγγέλματος, ίσως λόγω ψυχολογικού φόβου. Αν συμβεί, όλα καλά. Αλλά θα συμβεί τυχαία.
Και όλα αυτά, 21 ακριβώς ημέρες πριν τη συμπλήρωση 4 ετών στο άτμισμα!