Το πήρα κι εγώ σήμερα αλλά δυστυχώς το δικό μου RX200 έχει σοβαρά θέματα και ξαναμπήκε στο κουτάκι του και θα το επιστρέψω στο fasttech για να πάρω refund. Και δεν πρόκειται να του δώσω άλλη ευκαιρία, οριστικά πλέον θα πάω να τσιμπήσω ένα Reuleaux με την πλακέτα DNA200. Άνοιξα ήδη το ticket.
Το μοντάκι ήρθε με το firmware
1.07 εγκατεστημένο, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω αναβάθμιση στο 1.08, το θέμα της γραμματοσειράς στην οθόνη δεν με απασχολεί. Το πρώτο αρνητικό στοιχείο ήρθε με το καλημέρα με το διάβασμα των μπαταριών. Του είχα βάλει τρεις LG HG2 φορτισμένες και μετρημένες στο πολύμετρο και οι τρεις στα
4.18V. Στο πρώτο διάβασμα τις έδειξε 4.20, 4.17, 4.15. Στο δεύτερο τις έδειξε όλες στα
4.16. Στο τρίτο και στο τέταρτο και στο πέμπτο δεν θυμάμαι τα νούμερα, αλλά κάθε φορά ήταν και διαφορετικά. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
Το δεύτερο αρνητικό ήταν το ελατήριο στον κεντρικό πόλο που ήταν κολλημένο, με αποτέλεσμα ο κεντρικός πόλος να είναι "κλειδωμένος" ουσιαστικά στο ανώτερο σημείο και με τίποτα να μην κατεβαίνει προς τα κάτω. Όλοι οι ατμοποιητές που δοκίμασα, έπαιρναν το πολύ 2-3 στροφές βιδώματος και μετά τερμάτιζαν, αφήνοντας τεράστιο κενό από το μοντάκι. Δοκίμασα με κάποιους τρόπους μήπως και ξεκολλήσει το ελατήριο και απελευθερωθεί ο πόλος, αλλά δεν γινόταν τίποτα.
Αλλά εκεί που το μοντάκι έφαγε οριστικά πόρτα για μένα, ήταν ότι έπαιξε
αποκλειστικά με έναν από τους KFL+ που έχω, στημένο σε Kanthal και στο
1.2Ω αντίσταση, στα
13W μόλις, και το μοντάκι ζεσταινόταν αρκετά μετά από 5-10 τζούρες!
Και όχι μόνο το μοντάκι, αλλά και οι τρεις LG HG2 ζεσταινόντουσαν αρκετά μέσα στο μοντάκι, πολύ περισσότερο οι δύο μπροστινές και αρκετά λιγότερο έως καθόλου η πίσω. Μπορεί και να κάνω λάθος ή να είμαι υπερβολικός, αλλά από τη στιγμή που το μοντάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το κρατήσω, πόσο μάλλον να το βάλω να παίξει με TFV4 στα 90, 100, 110W ή ακόμα χειρότερα στα 140-150W με την τετραπλή και οκταπλή κεφαλή του TFV4 που περιμένω.
Στα θετικά σημεία, που είναι πολλά στο μοντάκι: φοβερό κράτημα στο χέρι, σταθερότατο. Απίστευτα μικρό στο ύψος, δυσκολευόμουν να το πιστέψω μόλις το έβγαλα από το κουτί. Ακόμα και με τις τρεις LG HG2 τοποθετημένες και βιδωμένο τον KFL+, το όλο σετάκι μου φάνηκε πολύ ελαφρύ (για τα δικά μου κριτήρια), σκέτο παιχνιδάκι θα ήταν να κυκλοφορώ μαζί του όλη τη μέρα και να το κάνω πιπίλα.
Το ρεύμα που μου έδωσε στον KFL+ στα
13W στημένο στα
1.2Ω ήταν απλά
υποδειγματικό. Το ακριβέστερο και σταθερότερο ρεύμα που έχω πάρει ποτέ από όλα τα μοντάκια που έχω μετρήσει. Δείτε τη φωτό. Έχω βιδώσει το βολτόμετρο και τον KFL+, και το RX200 βλέπει συνολική αντίσταση 1.22Ω και πρέπει να δώσει ρεύμα
3.98V στα 13W σύμφωνα με την οθόνη του.
Και
βουαλά. Δείτε τη μέτρηση του βολτόμετρου.
3.99V. Και όχι μόνο αυτό. Σε πάτημα του fire για τέσσερα δευτερόλεπτα περίπου, το βολτόμετρο άλλαξε 2-3 φορές από
3.99V σε
4.00V! Δεν έδειξε ποτέ ούτε 3.98V, ούτε και 4.01V!
Φοβερή σταθερότητα στα συγκεκριμένα βατ, και το άτμισμα με τον KFL+ και υγρό το Suzy 6 ήταν απλά εξαιρετικό, σκέτη απόλαυση.
Δεν δοκίμασα άλλους ατμοποιητές και περισσότερα βατ, ούτε έλεγχο θερμοκρασίας, μια και όπως είπα, το μοντάκι μου βγάζει πολύ μεγάλη ανασφάλεια
και για μένα το άτμισμα πρέπει να είναι απόλαυση και όχι ανησυχία, οποιασδήποτε μορφής.
Μακάρι να είμαι λάθος σε όλα και τα δικά σας RX200 να σας βγουν απροβλημάτιστα και καλοάτμιστα. Εγώ πάω με τσίτα τα γκάζια για το Reuleaux με την DNA200...