Από χθες έχω στα χέρια μου το «κτήνος» που ακούει στο όνομα Wismec Reuleaux RX200. Πρώτες εντυπώσεις, θετικές.
Εν ολίγοις: Εμφανίσιμη συσκευή, στιβαρή κατασκευή. Τα κουμπάκια ψιλοπαίζουν, αλλά δεν κουδουνίζουν. Το κάλυμμα της μπαταρίας είναι σφιχτό και σταθερό και θέλει λίγη προσπάθεια για να βγει. Είναι φυσικά ογκώδης στο πάχος. Το ύψος της είναι σε αποδεκτά πλαίσια. Κάθεται πολύ καλά στο χέρι και γεμίζει τη χούφτα (με την καλή έννοια πάντα
). Αρκετά βαρύ. Με τις μπαταρίες έχει βάρος 320 γρμ. Με τον ατμοποιητή επάνω της, πάει στα 360-370 γρμ.
Το μενού και η δομή της οθόνης του, είναι ίδια με αυτά του iStick 40. Πανεύκολο στη χρήση του. Το πλήκτρο του iStick 40 που χρησιμεύει για την εναλλαγή σε κατάσταση λειτουργίας, την αντικαθιστά το τριπλό κλικ του πλήκτρου πυροδότησης. Με τετραπλό κλικ κι ενώ βρισκόμαστε σε κατάσταση λειτουργίας θερμοκρασίας (Ni, Ti, SS), μπορούμε να ρυθμίσουμε στα πόσα Watt θέλουμε να δουλεύει. Με απενεργοποιημένη τη συσκευή, αν πατήσουμε 20 φορές το πλήκτρο πυροδότησης, εμφανίζεται η έκδοση του firmware. Τυχόν αναβάθμιση γίνεται πανεύκολα, κατεβάζοντας το λογισμικό από τη
σελίδα του κατασκευαστή και τρέχοντάς το, ενώ έχουμε συνδέσει τη συσκευή με το καλώδιο USB.
Η οθόνη του είναι αρκετά φωτεινή. (Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία που επισυνάπτω. Η οθόνη του «κτήνους», είναι σαφώς πιο φωτεινή από αυτή του iStick 40. Παιχνίδια του φακού).
Για την αυτονομία του δεν έχω ακόμη σαφή εικόνα. Το δουλεύω εδώ και λίγες ώρες με «παντρεμένες» μπαταρίες Efest 3000 mAh 35A. Έως αυτή τη στιγμή που γράφω, δεν έχει πέσει γραμμή και το έχω σχετικά πιπίλα. Υποψιάζομαι όμως (και θεωρώ, βασίμως) ότι θα τα πάει αρκετά καλά. Τα «γκάζια» του πολύ καλά.
Μερικά σημεία από τις οδηγίες χρήσεως:
- Σε κατάσταση λειτουργίας θερμοκρασίας, συνιστάται ο ατμοποιητής να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Να είναι δηλαδή κρύος, έτσι ώστε η συσκευή να διαβάσει σωστά την αντίστασή του.
- Εάν η συσκευή ζοριστεί άσχημα και ανεβάσει εσωτερική θερμοκρασία 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, εμφανίζει μήνυμα προειδοποίησης και απενεργοποιείται αυτόματα.
- Εάν επιχειρηθεί φόρτιση μέσω USB και οι μπαταρίες παρουσιάζουν ανισομέρεια φορτίου άνω του 0.3V, εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα. Συνιστάται τότε, η φόρτιση να γίνει σε εξωτερικό φορτιστή.
Και μια οπτική παρουσίαση (όπως γίνεται αντιληπτό, όχι δική μου
):
[youtube]flMZh3jhRrQ[/youtube]
Στις φωτογραφίες, εμφανίζεται το «κτήνος» με ατμοποιητή eGo One Mega και σε σύγκριση με iStick 40 που έχει επάνω του τον Ναυτίλο.
Ενημέρωση: Έκλεισα 1μιση ημέρα μέχρι να αδειάσουν οι μπαταρίες. Καθαρός ατμιστικός χρόνος, γύρω στο 24ωρο, με εντατική χρήση σε λειτουργία θερμοκρασίας, που γνωρίζουμε πόσο ενεργοβόρα είναι (Ναυτίλος, Ni200, 200W, στα 0.3Ω). Πρακτικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις από μπαταρία στη διάρκεια της ημέρας κι ας ρουφάς κι από τ' αφτιά. Στην καλύτερη περίπτωση, σε λειτουργία σε Watt και κανονική χρήση είναι πιθανόν να φτάνει τις 2-3 ημέρες αυτονομία.
Το πιο σοβαρό μειονέκτημα που το καταλογίζω μέχρι στιγμής, είναι το βάρος του. Δεν είναι για να το κρατάς όλη μέρα στο χέρι.